Program de parenting: Să-i creștem în siguranță!

Inapoi Autor: Psihoterapeut Irina Elena Rusu

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Curs parenting
  • Target: Părinți
  • Data: 11-05-2018
  • Locație: Iasi

     Știm deja că a fi părinte nu este o meserie tocmai simplă. Dimpotrivă, a fi părinte se asociază cu destule provocări. Una dintre cele mai importante sarcini ale părinților este aceea de a ajuta copii să învețe să facă față emoțiilor lor. Toți copiii se confruntă cu perioade de stres în viața lor și au nevoie de abilitățile emoționale pentru a le rezolva. Rezistența emoțională a copiilor sau capacitatea de a face față trăirilor diverse este importantă pentru fericirea lor pe termen lung, bunăstarea și succesul în viață. Acest program are ca principal obiectiv integrarea unei viziuni care pune în centru nevoia de siguranță emoțională a copilului, precum și învățarea unor stategii pentru a putea răspunde "sănătos" nevoilor emoționale ale acestora.

     Concret, vom învăța cum să răspundem la plâns, la crizele de furie, la tristetețea sau durerea copilului, la dezamăgirea sau nemulțumirea lui, în moduri utile, eficiente, fără strigăte sau pedepse nejustificate. Aceste tehnici garanteaza reducerea comportamentelor nedorite ale copilului, întăresc relațiile bazate pe cooperare și respect în familie, construiesc abilitățile social-emoționale. Programul de parenting este structurat în trei module. Fiecare modul are o durată de 3 ore.

     TEMATICA modulelor include: - Cum suntem ca părinți - importanța unui mediu familial de siguranță și echilibru; conștientizarea stategiei personale de disciplinare și utilitatea ei pe termen lung; - Atașament - nevoia de atașament, părintele ca bază de siguranță; - Emoțiile și nevoile copiilor: nevoia de conectare și nevoia de autonomie a copilului; reglarea emoțională a copilului vs reglarea emoțională a parintelui - Modalități practice de a răspunde atunci când copilul plânge, are o criză de tantrum, este trist sau dezamăgit; - Principiile de bază pentru schimbarea unui comportament nedorit; - Feed back pozitiv și constructiv - este bine să lăudam copilul? Dacă da, când și în ce fel o facem? Este bine să critici sau să pedepsești un comportament? Ce se întâmplă cu stima de sine a copilului dacă facem toate acestea?

     IMPORTANT: Programul pune accent pe partea practică, experențială. Astfel, fiecarea modul este susținut de exerciții practice, care să permita constientizarea și exersarea abilitatilor învățate. Deasemenea, se va lucra pe situații concrete cu care se confruntă participanții "acasă" în relația cu copii, pentru a se putea răspunde practic la întrebarile frecevente precum: Cum reacționez ca părinte în anumite situații ? Care este impactul asupra copilului și asupra relatiei părinte-copil? Ce lecție predau de fapt copilului daca reactionez în acest fel? Cum aș putea face altfel, astfel încat să simt că fac ceea ce este bine și să pot dezvolta copilului comportamente pozitive, pe termen lung?, etc.

     DE CE MODULAR ? Programul propune pe lângă un transfer de cunoștințe, integrarea unei noi viziuni de relaționare și educare, precum și exersarea unor abilități, ori pentru aceasta este nevoie de timp și exerciții repetate.

     CINE POATE PARTICIPA? Părinti sau orice adult care are un rol important în viața unui copil.       CÂND ? Prima sesiune: Suceava : 04 mai 2018 Interval orar: 17:00 - 20:00

                                            Iasi: 11 mai 2018 Interval orar: 17:00 - 20:00

Datele următoarelor două sesiuni vor fi stabilite de comun acord, împreună cu participanții.           INVESTIȚIE: 100 ron/modul ÎNSCRIEREA se face completând formularul : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScr49YK17hW92_5dBHx4DkqwFk1YlxaECeg09F77a_6UfyGlA/viewform

     TRAINER: Programul este condus de către Irina Rusu, psihoterapeut sistemic de familie și cuplu acreditat de Colegiul Psihologilor din România.

Cabinet de psihologie Irina Rusu - Centrul Psiris Iasi

Cabinet de psihologie Irina Rusu - Centrul Psiris Iasi



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp