Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta

Nota 10 din 9 recomandari
151192 vizite
Trimite o solicitare de programare la cabinet
Locatie: Constanta, jud Constanta, Aleea Nalbei nr. 3, Bl. L118 B, Sc. B, Et. 4, Ap. 39 (interfon 39) (zona Casa de Cultura;gps:str. Baba Novac 1A)
Telefon: 0770241591 | 0744812076
Program: 10.00-20.00
Website: http://www.terapie-in-hipnoza.ro/

Deformarea timpului Legea efectului invers

Inapoi Video Autor: Roberta Temes
Deformarea timpului :este unul dintre cele mai interesante si mai valoroase fenomene de hipnoza, din punct de vedere clinic. Se refera la capacitatea remarcabila a creierului de a "dilata" sau de a "condensa" timpul. Acest dinamism este de asemenea observat in timpul vietii de zi cu zi. De exemplu, timpul poate sa se scurga incet pe durata unei lecturi plictisitoare, perioada in care doua minute par douazeci. Sau cand cineva este in mod placut angajat intr-o conversatie la telefon, timpul trece rapid (condensarea sau contractarea timpului ) . Pe scurt, un minut al creierului, timp subiectiv sau experiential, poate fi echivalat cu 10 minute universale, dupa ceas, sau de timp cronologic (expansiunea timpului ) . Principiul este utilizat in regresia varstei si in tehnicile de control al durerii

Legea efectului invers : Cu cat mai mult incearca cineva sa faca ceva folosindu-si vointa, cu atat are mai putine sanse de reusita. De exemplu, cu cat mai mult se straduieste cineva sa-si reaminteasca un lucru sau sa adoarma, cu atat are mai putine sanse de success. Ori de cate ori intre imaginatie si vointa se naste un conflict, imaginatia castiga invariabil. Cand folositi autohipnoza, accentua…ti "puterea imaginatiei", mai degrada decat "puterea vointei". De exemplu, in incercarea de a realiza anestezia de tip manusa, pentru atenuarea durerii, este incorect si contra-productiv sa se sugereze "Vreau sa-mi amorteasca mana". Mai degraba folositi o vizualizare descriptiva, imaginativ-orientata, cum ar fi : " Imagineaza-ti ca ai bagat mana intr-un urcior cu apa foarte rece, ca gheata. De indata ce poti sa vizualizezi acest lucru, iti vei simti mana intrand intr-o stare de amorteala, avand o senzatie de intarire, ca de lemn, ca si cum ai fi stat pe ea sau ca si cum ai avea un anestezic injectat in ea.
recomanda

Recomanda acest cabinet

Sunteti pacient?

Dati o nota si scrieti cateva cuvinte despre experienta dvs pozitiva legata de acest cabinet, tratament efectuat, etc.

Recomandarea dvs:

Toate campurile sunt obligatorii.

Penalizam cabinetele cu autorecomandari!

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK