Rolul Karmei

Inapoi Video Autor: Bruce Goldberg
Rolul Karmei

Karma este pur si simplu cauza si efect.Daca aruncati o piatra prin fereastra inchisa, aveti o cauza (aruncarea pietrei ) si un effect (spargerea geamului ) . Orice efect care se manifesta are o cauza. Daca sunteti nefericit in viata, daca va nemultumeste situatia financiara, daca relatiile sau sanatatea au de suferit, trebuie sa intelegeti ca exista o cauza pentru toate. Aceste cause pot fi urmarite de-a lungul unui fir care se desfasoara din vietile trecute. Mintea subconstienta retine toate aceste cause pentru ca este o banca perfecta de date. Mintea subconstienta supravietuieste mortii fizice, astfel ca pentru ea o noua viata inseamna doar o schimbare unui corp cu altul. Subconstientul este acelasi, numai ca a invatat cateva lectii in plus sia evoluat spiritual.
Toate lucrurile pe care le-ati facut sau pe care nu le-ati facut in viata aceasta siin cele trecute vor genera anumite efecte in aceasta viata, ca si in vietileviitoare. Legile karmei sunt drepte. Sufletul are intotdeauna vointa proprie (libera rbitru ) . Karma va poate adduce bucurie sau tristete, in functie de efectele pe care le-ati atras si de caile pe care le-ati ales si le-ati urmat. Scopul karmei nu este recompensarea sau pedepsirea. Scopul ei este educareasubconstientului si purificarea acestuia. Odata purificat, subconstientul numai are nevoie de karma, sau de "ciclul karmic", cum I se spune. Ciclul karmic este lantul vietilor pe care le traim pentru a elimina toata negativitatea pecare am acumulat-o in vietile trecute.
Bilantul sau rezultatul final al ciclului karmic este zero. Cand toate cauzele pozitive pe care le insumam anuleaza toate cauzele negative si cand invatam toate lectiile pe care trebuie sa le invatam, ciclul karmic se implineste. Bilantul este zero, iar subconstientul este purificat. Nu mai avem nevoie sa ne intoarcem pentru alte lectii.
Daca insa raspundem negativ la anumite teste (cu ura, razbunare, gelozie, meschinarie sau alte emotii negative ), inseamna ca nu ne-am invatat lectia, am cazut la test si va trebui sa-l reface, fie in viata aceasta, fie intr-o alta viitoare.

Karma - Traditie orientala cu aplicatii occidentale

Credinta in preexistanta unui suflet/spirit individual (sau a subconstientului ) a primit multe denumiri. Pentru descrierea acestui mechanism au fost folositi termenii metempsihoza, transmigratie, reincarnare, renastere, reintrupare. Karma este un termen sanscrit care inseamna literal "actiune". (Limba sanscrita este o limba straveche, din familia limbilor indo-europene, datand de pe la 1500 i.Hr. ) Karma este forta care ne conduce catre reincarnare. Destinul este un alt sinonim al karmei. In orice viata sadim semintele personalitatii care va evolua in acea viata si in incarnarile ulterioare (alte vieti ) . Astfel, reincarnarea este mecanismul prin care lucreaza karma. Cele doua trebuie analizate impreuna.
Legea de baza a karmei este legea actiunii si reactiunii, sau a cauzei si efectului. Este echivalenta cu filosofia crestina "Ceea ce vei face altora, iti vor face si tie altii". Orice actiune care este considerate rea sau nociva pentru o alta fiinta este recompensata in aceeasi proportie cu raul provocat.
Unul dintre principiile fundamentale ale karmei este Acela ca fiecare suflet (entitate ) are liber arbitru. Exista intotdeauna libertatea alegerii. Fiecare suflet este atras de catre parintii care ii pot oferi ereditatea biologica si mediul fizic ambiental necesar pentru invatarea lectiilor sale karmice. In determinarea caracteristicilor vietii, genetica psihicului este mai importanta decat cea biologica. In plus, toate lectiile si faptele sunt inscrise in "registrele" entitatii respective din Cronica Akasha, care sunt folosite pentru a determina fiecare viata noua. Aceste inregistrari sunt suma totala a vietilor trecute, prezente si viitoare si sunt accesibile mintii supraconstiente.
O lege a recompense se extinde pe intregul ciclul karmic. Aceasta lege permite entitatii sa profite in viata de pe urma castigului obtinut in celelalte incarnari.
Deseori oamenii spun ca sunt incapabili sa infaptuiasca ceva anume din cauza karmei. In acest caz karma este folosita ca o proptea. Karma nici nu recompenseaza, nici nu pedepseste. Legea universal a cauzei si efectului da semnificatie tuturor actiunilor. Nimic nu este intamplator. Numai prin ignoranta si comportament nepotrivit karma are consecinte disctructive, dureroase, manifestate prin tristete si suferinta.
In gandirea oriental este inclus referitor la karma conceptual de transmigratie. Transmigratia este trecerea sufletului omenesc din regnul mineral prin regnul animal inferior si in final in om. Multi filosofi ai Orientului resping acest concept, la fel ca si majoritatea adeptilor occidentali ai conceptului karmei. Dar chiar si cei care accepta transmigratia simt ca este imposibila revenirea intr-o forma animal inferioara dup ace s-a ajuns la o forma umana. Eu personal nu accept principiul transmigratiei, si nici una dintre cele 33.000 regresii si progresii temporale pe care le-am condus personal nu revelat o existent non-umana.
Toate civilizatiile din cele mai vechi timpuri au acceptat idea karmei intr-o forma sau alta.


Principiul iertarii

Este interesant de retinut, in ceea ce priveste modelarea karmei personale, principiul iertarii. Atunci cand un pacient vorbeste de la nivelul mintii supraconstiente (cel mai inalt nivel al subconstientului ), sunt informat asupra modului in care functioneaza acest principiu. Sa presupunem ca ati trait pe vremea vikingilor, cu circa 1200 de ani in urma. Pradarea satelor, arderea locuintelor, violarea femeilor si omorul ar fi fost destul de frecvente. Acestea ar fi indus o karma foarte defavorabila. Daca in timpul acestor atacuri ati fi crutat din bunatate vietile unui grup de tarani, v-ati fi atras o karma pozitiva. N-ar fi doar un episod pozitiv in balanata cu multe altele negative. Faptul ca ati manifestat bunatate in situatia respective ar fi sters multe episoade negative din acea incarnare. Daca v-ati fi petrecut dupa aceea restul vietii ajutand alti oameni, toate crimele din trecut, hotiile si faradelegi ar fi fost sterse din ciclul dumneavoastra karmic.


Liberul arbitru

Deoarece sufletul are intotdeauna libertatea de a-si manifesta vointa, noua ne apartine decizia de a ne naste intr-un anume moment si intr-un anumit loc. Alegerea parintilor, a prietenilor, a persoanelor iubite si a dusmanilor este propria noastra decizie. Nu putem invinovati pe altii sau o copilarie ori un mariaj nefericit pentru problemele noastre din prezent. Suntem direct responsabili pentru viata noastra pentru ca noi am ales acest mediu. Cadrul de baza al noii dumneavoastra vieti va fi planificat de dumneavoastra, dar nu este posibil sa se planifice fiecare situatie in parte. Nu numai sufletul dumneavoastra are liber arbitru, ci toate sufletele cu care veniti in contact in aceasta noua viata. Aspectul principal este ca va alegeti incercarile sau testele.

Stapanii karmei

Teosofii atribuie Stapanilor karmei, numiti Lipika, rolul de a veghea la implinirea karmei. Acestia sunt finite atat de puternice si de obiective incat actioneaza in conformitate cu o lege spiritual naturala.
Unei personae neincrezatoare ii pot spune ca acest concept este identic cu clasicele personificari mitologice ale fortelor si legilor naturii.

Karma de grup

Nu ne reincarnam individual. Din contra, asa cum am mai aratat, ciclul karmic al fiecaruia se intrepatrunde cu multe altele. De exemplu, intr-o viata trecuta, actualii dumneavoastra parinti ar fi putut sa va fie copii. Sotia ar fi putut sa va fie frate sau fiu etc. Aceasta nu inseamna ca in karma ar fi implicate vreo forma de incest sau vreun alt fel de judecata morala. Inseamna numai ca lectiile noastre de viata sunt impletite cu lectiile altor entitati. Aceste lectii au effect pentru aceste entitati si pentru altele din jurul acestora.
Karma de grup se aplica pentru orice facem. Oamenii care mor in accidente de avion, razboaie sau in catastrophe natural si-au ales de fapt acel moment si acel loc pentru a muri. Biografiile cazurilor expuse mai departe vor prezenta mai dezvoltat acest subiect.
Karma, dpdv al teosofiei, are trei niveluri:
1. Ca lege naturala, fara prrovidenta sau scapare.
2. Ca recompense sau pedeapsa
3. Ca indrumare, compensare, evolutie si vindecare
Sunt multe cazuri in care problemele de sanatate sunt purtate in aceasta viata din vieti anterioare. Moartea prin inec intr-o viata anterioara creeaza frica de apa, la fel cum caderea de pe o stanca da nastere fricii de inaltime. Acestea sunt doar 2 exemple ale acestui principiu.
Rezumarea principiilor reincarnarii si karmei

Karma inseamna "actiunee" sau "reactiune". Un alt mod de definire este pur si simplu prin cauza si effect. Crestinii spun "Fa celorlalti ceea ce ai vrea sa ti se faca si tie". Filosofia crestina priveste aceasta lege a cauzei si efectului pe parcursul unei singure vieti.
Adeptii principiilor karmei si reincarnarii il transfera dintr-o viata in alta. Legea karmei stabileste ca orice entitate se naste intr-o anumita viata exact in acele circumstante si exact cu acele capacitate care sa-I permita sa-si utilizeze cat mai bine ciclul karmic. Aceste calitati sunt rezultatul incarnarilor anterioare.
Legea recompense actioneaza pe durata intregului ciclu karmic. Astfel, sufletul poate beneficia sau poate suferi intr-o viata pentru evenimentele din vietile trecute.
Legea karmei are multe avantaje pentru adeptii ei, dandu-le posibilitatea sa inteleaga frustrarile si obstacolele intalnite de acei oameni care par sa nu merite conditiile in care traiesc. In al 2-lea rand, ofera o explicatie mai stiintifica invataturilor date de Isus Hristos si de alti intemeietori de religii. In al 3-lea rand, actioneaza ca un factor de descurajare a egonismului, nechibzuintei si faptelor rele. In al 4-lea rand, faciliteaza credinta intr-un univers ordonat, in care dimina legea ordinii si a simtului moral
Una dintre caracteristicile foarte atragaoare ale reincarnarii si karmei este oportunitatea de a intalni alte incercari in alte vieti si de a avea un control foarte mare asupra propriului destin. O puteti considera ca un concept al evolutiei bazate pe legea cauzei si efectului. "Culegem ceea ce am semanat."
Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp