Stabilirea si atingerea obiectivelor

Inapoi Video Autor: Joseph Murphy
Stabilirea si atingerea obiectivelor
Ca sa primesti, trebuie sa dai. Daca acorzi atentie mentala obiectivelor, idealurilor si actiunilor tale, subconstientul te va sprijini.

Toti oamenii de succes incep prin a-si propune un obiectiv. Stabilirea obiectivelor si munca pentru atingerea lor este primul pas care trebuie facut in lungul drum catre succes. Stiind unde vrei sa ajungi si cum planuiesti sa faci pentru a ajunge acolo, vei fi in stare sa-ti dozezi timpul, energia, si emotiile isi sa pornesti pe un drum bun pentru atingerea acestor obiective.
O corabie care are carma rupta poate mentine un curs, poate merge cu o viteza maxima o lunga perioada de timp, fara a ajunge nicaieri. Nu ajunge in nici un port decat accidental si, daca gaseste un port, incarcatura ei s-ar putea sa nu fie potrivita pentru oameni, climatul sau conditiile de acolo. Nava trebuie sa fie directionata spre un port anume, care este pregatit pentru incarcatura ei si de acolo unde exista cerere pentru aceasta incarcatura si trebuie sa tinteasca spre acest port, indiferent daca afara e soare sau furtuna, vijelie sau ceata.
Asadar, o persoana care vrea sa aiba succes nu trebuie sa navigheze pe oceanul vietii fara carma, ci trebuie sa se indrepte spre un port anume nu numai atunci cand oceanul este linistit, iar curentii si vanturile sunt prielnice, ci si atunci cand vantul si furtuna sunt mai puternice - chiar si atunci cand este invaluit in ceata dezamagirii si se afla in mijlocul oprelistilor.

Totul incepe cu un vis
Ai un vis, o viziune despre viitor? In visul tau esti bogat? Faimos? Fericit? Cei mai multi oameni viseaza la un astfel de viitor, dar, in cele mai multe cazuri, asta e tot ce va fi: un vis.
Oamenii de succes au avut si ei aceleasi visuri, dar ei au transformat aceste visuri in obiective, si pe acestea din urma in realitate. Visurile lor nu au fost sperante vagi de succes, ci visuri clare catre care au tins. Edison a visat la o lume in care lumina energiei electrice sa ilumineze noaptea. Stephenson a visat la un motor care sa traga trenuri si a eliminat munca impovaratoare a omului si a animalelor. Beethoven a visat la o muzica la care spiritul sa trasalte. Marii actori, artisti, mulzicieni, scriitori, au visat nu numai la faima, ci si la cum sa-si utilizeze talentele ca sa obtina succesul.
Visarea nu este doar apanajul unor asemenea genii. Toti oamenii de succes au declarat ca succesul lor a inceput cu o speranta, un vic. De-a lungul anilor, sute de barbati si femei, au declarat ca toate realizarile lor au inceput cu un vis, care i-a condus spre un obiectiv, care i-a condus mai departe spre un plan de actiune si, inevitabil, la indeplinirea obiectivului.
Visarea nu este doar apanajul celor tineri. Niciodata nu este prea tarziu pentru a avea un nou vis, care conduce spre obiective noi, care vor conduce spre succese noi. Este uimitor ce au realizat oamenii care au avut asemenea visuri mai tarziu in viata. Benjamin Franklin trecuse de 50 de ani atunci cand a inceput sa studieze stiintele si filozofia. Multon, orb fiind, trecuse de varsta de 50 de ani cand a inceput sa compuna poemul sau epic „Paradisul pierdut."
Visarea nu este limitata de directiile si prejudecatile timpurilor. Ani la rand, femeilor le-au fost interzise lucruri pe care doreau sa le faca. Obiectivele lor in cariera erau limitate la ceea ce era considerat de a fi „ocupatia de femeie". A fost nevoie de curaj si determinare doar pentru a se gandi la alte slujbe. Un ex. elocvent este Elaine Pagels, profesoare la Universitatea Princeton si autoarea unor carti de succes privitoare la gnostica si crestinism timpuriu, Ea spunea ca a fost educata intr-o vreme in care fetele erau invatate sa nu ia in considerare o cariera serioasa. S-a simtit libera sa urmeze calea pe care o iubea, descoperind mult mai tarziu ca isi putea asigura existenta din asta. Visul ei a devenit obiectivul ei.
In ziua de astazi, barierele au disparut in cele mai multe dintre domeniile in care se poate construi o cariera. De ex., in majoritatea facultatilor de drept, de medicina sau alte profesii din Statele Unite ale Americii, jumatate sau mai mult de jumatate din numarul de studenti este reprezentata de femei.
In anii `90 si la inceputul anilor 2000, multe companii americane au inceput sa externalizeze posturile tarii in care mana de lucru era mai ieftina. Aceasta a insemnat pierderea locului de munca pentru multe mii de oameni. Unii oameni s-au pensionat, altii au renuntat, au inceput sa traiasca din ajutorul de somaj si au petrecut ani plangudi-si ghinionul. Dar, cei mai multi oameni au apelat la resursele interioare si s-au specializat pentru slujbe in alte domenii. Multi au fost nevoiti sa o ia de la capat, dar, cu o energie reinnoita si entuziasm au inceput sa urce din nou pe scara succesului.
Chiar si inteligenta ajunge in plan secundar in fata determinarii. Numai ce foarte convinsi ca nimic nu le va sta in cale sunt siguri ca, dand dovada de perseverenta si hotarare, voar avea succes. Visurile devin obiective, si obiectivele devin realizarile celor care isi doresc si muncesc suficient de mult.
Majoritatea lucrurilor pentru care merita sa traiesti, care ne-au emancipat si ne-au scos din anodin si uratenie - cele mai mari amenintari ptr viata - le datoram visatorilor.

Transformaera visurilor in obiective
Din pacate, cei mai multi visatori, raman doar atat: visatori. Visurile raman visuri. Pentru ca visurile tale sa devina realitate, trebuie ca ele sa fie transformate in obiective. Ele nu mai sunt fantezii, ci obiective, pe care le poti stabili ca pe un fel de harta a succesului. Trebuie sa dai un scop visurilor tale, determinarea ca vei face tot ceea ce este posibil pentru ca visul sa devina realitate.
O femeie care a avut un vis si l-a transformat intr-un obiectiv de succes este designerul vestimentar Rachel Roy. Dragostea pentru moda i-a fost inspirata de filmele pe care le-a vazut atunci cand era copil. Hainele pe care le purtau femeile de pe ecran pareau sa le dea o aura de incredere si succes. Rachel a visat sa poata crea aceeasi aura pentru ea insasi si pentru alte femei, un look sofisticat, care sa induca o stare interioara pozitiva.
Impreuna cu familia, mergea la cumparaturile pentru scoala o data pe an. Era deranjata de lipsa de interes pentru tipurile de imbracaminte din magazinul local si a fost convinsa ca, daca va avea ocazia, va putea sa creeze linii vestimentare mai frumoase. Mama i-a spus ca aceasta slujba poate fi numita „cumparator". Acum putea sa dea un nume visului ei: „cumparator". In acel moment, spune ea, visul ei a devenit obiectiv - acela de a deveni cumparator in domeniul modei.
Prima ei munca a fost aceea de inventariere. A devenit rapid secretara, responsabil de achizitii, stilista, lucrand in diverse magazine. Curand, a inceput sa deseneze tipare si a fost pe cale sa ocupe o pozitie de conducere in compania in care lucra.
Atunci cand sotul ei, Damon Dash, a dorit sa lanseze o linie priprie de haine, Rachel a fost pusa in fata unei decizii sa renunte sau nu la propria cariera de succes, ca sa lucreze alaturi de Damon. A ales sa o ia de la capat, dedicandu-se meseriei, lucrand la capacitate maxima, cautand toate mijloacele prin care putea contribui si implicandu-se in cat mai multe aspecte ale afecerii. Voia sa devina de neinlocuit. Dupa aproximativ 6 ani, era pe cale sa introduca o noua linie vestimentara, cand Damon a vandut compania. De acum Rachel era sigura ca poate conduce singura o afacere si si-a fondat propria companie. Liniile ei vestimentare au fost primite foarte bine in lumea modei si, astazi, este considerata unul dintre cei mai vizionati designeri din industria modei.
Este o distanta enorma intre cei care isi doresc sa faca si cei care fac. Rachel Roy a fost mai mult decat o visatoare si o doritoare. Si-a transformat visul in obiectiv si a muncit din greu pentru atingerea acelui obiectiv.

Arma secreta: Subconstientul
Subconstientul detine puterea de a crea in noi obisnuinta probabilitatii, a credintei ca ne putem implini ambitiile, ca visurile noastre pot deveni realitate.
Obiceiul de a crede ca viitorul iti rezerva numai lucruri bune, ca vei prospera si vei fi fericit, ca vei avea o familie frumoasa, o casa superba, o cariera de succes si ca vei fi o persoana importanta este cel mai bun capital cu care sa iti incepi viata.
Trebuie sa incerci intotdeauna sa dai o forma idealului tau. Subconstientul va raspunde, iar lucrurile pe care iti doresti sa le indeplinesti in viata - indiferent ca este vorba despre o sanatate foarte buna, un caracter nobil sau o cariera superba - se vor indeplini. Daca vei crede cu tarie in aceste rezultate si vei incerca din toate puterile sa le obtii, sunt sanse mult mai mari sa se indeplineasca decat daca nu faci nimic.
Doar atunci cand dorinta se transforma in actiune, aceste lucruri pot deveni reale. Puterea creativa este efortul conjugat al dorintei si al hotararii ferme. Aceste rezultate sunt suma dorintei, nazuintei si a luptei pentru obtinerea lor.
Daca iti doresti sa atingi un obiectiv, indiferent de domeniu, fixeaza-ti acest ideal si urmareste-l cat mai tenace. Gandeste-te consecvent la el pana atunci cand simti ca este pe cale de a se intampla. Esti nascut pentru a castiga, pentru a cuceri si pentru a conduce intr-o viata de succes. Te vei bucura de succes in cariera pe care ti-ai ales-o, in relatiile cu ceilalti oameni, in orice aspect al vietii tale.
Cu cat sunt mai clare instructiunile pe care le transmiti subconstientului tau, cu atat mai mult acesta te poate ajuta. Subconstientul raspunde comenzilor tale in acelasi fel in care marinarii, care manevreaza motoarele si comenzile unui vas pe ocean, raspund ordinelor capitanului de pe punte. Atunci cand indicatiile sunt precise si nu contin greseli, echipajul conduce vasul in directia dorita si ii mareste viteza de deplasare.
Dar daca tu, capitanul, nu stii ceea ce iti doresti, atunci subconstientul tau va primi o imagine neclara, si vasul tau va avea o directie aleatorie, la voia intamplarii.
Trebuie sa-i transmiti subconstientului tau exact ceea ce iti doresti. Trebuie sa-l directionezi sa te ajute sa iti atingi obiectivele. Atunci cand acel lucru este cu adevarat ceea ce iti doresti, subconstientul te va purta direct spre obtinerea acelui lucru. Dar el trebuie sa stie ca tu iti doresti cu adevarat, din tot sufletul, fara urma de indoiala, atingerea acelui obiectiv si ca nu-l vei da uitarii in favoarea altor dorinte contradictorii, fantezii de moment, care iti trec prin gand. Numai asa poti deveni un ganditor pozitiv si sa te pregatesti pentru atingerea obiectivelor tale.

Crezi in obiectivele tale si se vor indeplini
Prosperitatea incepe la nivelul mintii si este imposibil de obtinut atata vreme cat mintea o trateeaza cu ostilitate. Este gresit sa lucrezi pentru indeplinirea unui lucru si sa speri obtinerea unui alt lucru, pentru ca fiecare actiune trebuie create mai intai la nivel mintal, fiind legata de urmarirea acestui tipar mental.
Nu poti deveni bogat daca te astepti, mai mult sau mai putin, sa ramai sarac. Tindem sa obtinem ceea ce ne dorim si, daca nu ne dorim nimic, nu vom obtine nimic.
Atata vreme cat fiecare actiune pe care o intreprinzi este un pas spre esec, cum poti spera sa-ti indeplineste un obiectiv? Daca ne gandim intr-o directie gresita, intunecata, lipsita de speranta - chiar daca actiunile noastre sunt indreptate in directia opusa -, vom ucide toate eforturile noastre.
Gandurile sunt magneti care atrag lucuri similare. Daca gandurile tale raman la saracie si la boala, iti vor aduce saracie si boala. Nu exista posibilitatea de a produce opusul a ceea ce ai in minte, intrucat tiparul este dat de atitudinea mentala, incorporata vietii tale. Toate realizarile tale se obtin mai intai la nivel mintal.
Groaza de esec si teama de o posibila umilinta ii impiedica pe foarte multi oameni sa obtina ceea ce isi doresc, secandu-i de vitalitate si anulandu-le forta motrice necesara pentru munca de creatie care sta la baza succesului, prin intermediul ingrijorarii si anxietatii.
Fii optimist! Dezvolta-ti obiceiul de a privi constructiv orice lucru, plin de optimisc si speranta! Abtine-te sa mai privesti viata cu indoiala si incertitudine. Castiga-ti obiceiul de a crede ca ceea ce e mai bun e pe cale sa se intample si ca binele trebuie sa invinga! Ai incredere ca adevarul va invinge eroarea, ca armonia si sanatatea sunt realitatea si ca discordia si boala reprezinta o absenta temporara a starii de bine. Acesta este atitudinea unui optimist, care, in cele din urma, va reforma lumea.

Analizeaza-te
Exista o singura persoana in lume care te poate instala pe drumul catre succes. Acea persoana esti tu!
Inainte de a determina care obiective te pot face sa pornesti in aceasta calatorie, trebuie mai intai sa te autoevaluezi. Cauta adanc in tine si scoate din subconstient ceea ce iti doresti cu adevarat in viata si ce mijloace ai la dispozitie pentru a te conduce la atingerea acelui obiectiv.
Trebuie sa fii realist! Iti vei dori, poate, sa-ti fixezi un obiectiv care sa para realizabil, dar sa nu ai abilitatile necesare ca sa-l atingi. Ti-ai putea dori sa fii o vedeta de cinema sau un cantaret de opera, dar sa nu ai talentul cerut. Cariera la care visezi ar putea sa se afle intr-un domeniu in care sa nu o poti obtine. Pe de alta parte, ai putea avea aptitudinile si iscusinta necesarem pe care nu iti dai seama ca le ai, care te pot conduce la o cariera satisfacatoare si profitabila.
Cum iti poti da seama? Priveste cu atentie in interiorul tau. O privire atenta va scoate aceste abilitati la iveala. Cei mai multi adulti stiu deja ce pot si ce nu pot sa faca, ce le place si ce nu le place. Este posibil sa nu fie evident, dar introspectia te ajuta sa treci dincolo de lucrurile evidente si sa te gandesti profund la tine.
Un bun exemplu este Shonda Rhimes, realizatorul si producatorul executiv al serialelor „Gray`s Anatomy" si „Private Practice". Inca de mic copil, ea a stiut ca vrea sa devina scenarista. A inventat povesti si le-a inregistrat pe reportofon inainte sa invete sa scrie. Mama sa a incurajat-o, transcriindu-le, facandu-le astfel sa devina reale.
Ceea ce trebuie sa faci este sa-ti revizuiesti periodic educatia, experientele anterioare, placerile si interesele. Cauta acele aspecte ale vietii tale in care te-ai bucurat de succes si in care ai atins satisfactia si placerea. Acestea sunt indicatorii domeniilor in care vei avea succes in viitor. Dar acesta este doar inceputul.
Oamenii de succes invata inca de la inceputul carierei lor care sunt punctele pe care se pot baza. Fa un inventar al tuturor bunurilor si resurselor pe care te poti baza! Nu te uita la ceea ce ai realizat pana in prezent in viata, ci la ceea ce poti realiza de acum inainte. Majoritatea oamenilor tineri se lanseaza intr-o cariera avand idei foarte vagi despre capacitatile lor mentale si, de obicei, le descopera pas cu pas, odata cu trecerea timpului.
Cei mai multi oameni nu descopera decat un mic procent din abilitatile lor si nu obtin niciodata mai mult de un post minor, prost platit. Se taraie in mediocritate desi au resursele sa iasa din ea; daca le-ar putea detecta, acestea i-ar putea conduce in pozitii superioare. Intr-un fel sau altul, ei nu intra niciodata in contact cu acest mediu care le-ar putea trezi ambitia sau nu vin in contact cu acel material, capabil sa le dezlantuie imensa putere interioara.
O cale ca sa-ti descoperi potentialul ascuns este aceea de a face o lista cu acele aspecte din educatia scolara, din meseriile practicate si din alte activitati in care ai fost implicat. Apoi trebuie sa te gandesti care dintre aceste activitati ti-au produs o bucurie mai mare, ti-au adus o satisfactie mai mare si la cele pe care nu ti-a placut sa le indeplinesti.
Josh D., un absolvent de facultate, in varsta de 25 de ani, era foarte nemultumit si nefericit de postul pe care il ocupa, acela de analist intr-o companie de asigurari. Avea studii de managementul afacerilor si a acceptat acest post, gandindu-se ca il va ajuta sa urce pe scara ierarhica, intr-o pozitie de conducere. Cand a pus pe hartie toate activitatile pe care le indeplinise si-a dat seama ca cea mai neplacuta a fost munca de detaliu. A observat ca seful sau direct si seful acestuia isi petrec mare parte a timpului facand activitati similare. A observat, de asemenea, ca cea mai placuta parte a activitatiilor sale era sa stea de vorba cu care aveau polite de asigurare si sa le rezolve petitiile. Analizandu-si activitatile din scoala si dintr-un grup social din care facuse parte, a observat ca cea mai benefica activitate pe care a desfasurat-o a fost aceea cu oamenii. Josh a discutat aceasta problema cu cei de la departamentul de resurse umane al societatii la care era angajat si acestia i-au sugerat ca o pozitie in departamentul de vanzari va avea mai mult succes. A facut aceasta schimbare, si acum se bucura de munca sa si se afla pe drumul catre o cariera de succes.

Unicitatea scopului propus
Oamenii de succes cred cu tarie ca trebuie sa fii cu totul dedicat obiectivelor tale. Exista o mare putere intr-o hotarare luata fara rezerve - un scop puternic, tenace si consecvent, care arde toate punctile in urma lui, elimina toate obstacolele intalnite in cale si isi atinge tinta, indiferent cat de mult ar dura aceasta si indiferent de cost si de sacrificii.
Ca sa reusesti, trebuie sa iti concentrezi toate fortele mintii asupra unui obiectiv statornic si sa-l urmaresti statornic, asta insemnand moartea sau victoria. Orice alta devitatie care te-ar putea tenta trebuie suprimata.
O persoana cu un singur punct forte, care se decide asupra unui singur obiectiv, reuseste mai mult decat o persoana cu zece puncte forte care isi risipeste energia si nu stie niciodata ce are de facut. Concentrandu-si fortele asupra unui singur lucru, pana si cea mai slaba dintre creaturi poate obtine ceva; disipandu-si fortele in mai multe directii, chiar si cel mai puternic poate da gres in a obtine ceva.
O mica urma de praf de pusca intr-o arma inseamna mai mult pentru o executie decat o gramada de praf de pusca aflat in stare libera. Teava pustii este acel obiectiv care ii da putere prafului, care altfel, indiferent de cat de bun ar fi, ar fi lipsit de putere.
Cel care castiga este scopul unic. Oamenii care reusesc au un program. Ei pun la punct un plan si-l urmaresc indeaproape. Isi fac planul si il executa. Nu sunt zdruncinati in toate partile atunci cand intalnesc o dificultate; daca nu pot trece peste ea, atunci trec prin ea. Folosirea neintrerupta si constanta a tuturor facultatilor in slujba unui obiectiv confera tarie si putere, in timp ce folosirea facultatilor fara un scop sau o finalitate nu face decat sa le slabeasca. Mintea trebuie sa fie canalizata spre un final determinat, astfel, asemenea unei masinarii fara sistem de control, se va dezmembra.
Primul pas spre succes este reprezentat de propunerea unor obiective rezonabile si realizabile - indiferent daca sunt legate de cariera sau de orice alt aspect al vietii tale. Trebuie sa plantezi in subconstientul tau semintele care te vor face sa accepti si sa implementezi obiectivele.
Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp