Popa Anca - Cabinet Iindividual de psihologie

Popa Anca - Cabinet Iindividual de psihologie

Momentul prezent ofera deja toate conditiile necesare fericirii noastre, iar noi nu avem decat sa invatam cum sa ajungem acolo.
Nota 10 din 1 recomandari
6292 vizite
Trimite o solicitare de programare la cabinet
Locatie: Bucuresti, Piata Alba Iulia Nr. 2 Bl. i1 Sc. A et. 4 ap. 7, sector 3
Telefon: 0733217169
Program: L-V: 10-16 (cu posibilitatea prelungirii) S-D: in unele cazuri, la cerere

Anxietatea si atacurile de panica

Inapoi Autor: Psiholog Popa Anca
Anxietatea este un raspuns firesc in fata situatiilor primejdioase, stresante si solicitante. A simti un anume nivel de neliniste este perfect normal, de exemplu, daca urmeaza sa mergem la un examen sau la un interviu pentru postul pe care ni-l dorim. Dar acesta simpla stare de neliniste se poate transforma foarte usor intr-o tulburare anxioasa, atunci cand reactiile pe care le avem, fie in fata stresului fie fata de gandurile intruzive, devin nejustificat de mari. Tulburarile de anxietate pot varia in forma si intensitate, de la cele mai putin severe atunci cand avem temeri nejustificate dar detinem inca un mare control asupra emotiilor si trairilor noastre, pana la cele severe atunci cand nu mai putem sa ne oprim din a ne ingrijora si senzatiile fizice tipice anxietatii (palpitatii, tremur, senzatia de gol in stomac, senzatia de lesin, dificultatea de a inghiti, dureri in capul pieptului, ameteli, frisoane, etc. ) devin foarte greu de suportat, temndu-ne de aproape orice.

Multe persoane traiesc cu impresia ca anxietatea este o problema psihica foarte grava, cand de fapt ea poate fi tratata cu succes prin terapia cognitiv-comportamentala, terapie ce s-a dovedit a fi cea mai eficienta in interventia atacurilor de panica si a anxietatii. Daca suferiti de anxietate, probabil ca gandurile dumneavoastra suna cam asa: „Frica este un semn de slabiciune”, sau „Trebuie sa nu simt frica niciodata”, sau “Toate fricile sunt daunatoare”. Daca ati incercat deja in trecut sa va rezolvati anxietatea printr-o metoda sau alta care nu s-au dovedit a fi utila, probabil ati ajuns sa credeti ca problema dumneavoastra nu se va rezolva niciodata, refuzandu-va in acest fel sansa unei noi incercari care v-ar putea imbunatati in mod semnificativ situatia.

Interventia congivitv-comportamentala a atacului de panica este formulata in jurul anumitor scopuri. In primul rand veti fi ajutat sa intelegeti natura anxietatii dumneavoastra prin identificarea gandurilor cauzatoare de teama. Gandurile cauzatoare de anxietate sunt negative si nerealiste iar prin terapia cognitiv-comportamentala ele pot fi transformate in ganduri mai pozitive si realiste. In al doilea rand, veti fi ajutat sa identificati situatiile pe care le evitati si de care va este teama. Chiar daca tentatia mentinerii comportamentelor de evitare este mare din cauza sentimentului imediat de eliberare pe aceasta il ofera la inceput, in timp, ea va deveni baza perpetuarii anxietatii. Un alt obiectiv al demersului psihoterapeutic va fi sa invatati cum sa va evaluati intensitatea si frecventa simptomelor specifice ale anxietatii. De asemenea, va fi necesar sa identificam si alte tulburari coexistente, ca de exemplu problemele familiale si de cuplu, tulburarile sexuale, tulburarile de alimentatie, etc. Daca suferiti de anxietate sociala va voi ajuta sa va imbunatatiti aptitudinile sociale. Veti invata diverse tehnici de relaxare pe care apoi le veti putea pune in practica de unii singuri si veti invata cum sa va controlati respiratia.
Un element esential al demersului terapeutic va fi expunerea treptata la situatiile declansatoare de anxietate. La inceput va fi posibil sa aveti impulsul de a ceda comportamentelor de evitare si veti resimti un nivel mai ridicat de stres, dar cu garantia ca in timp stresul si frica resimtite se vor diminua in mod considerabil si veti deveni din ce in ce mai capabili sa faceti fata situatiilor pe care obisnuiati sa le evitati. Cu cat intensitatea simptomelor anxioase va scadea, cu atat va va creste increderea de sine si veti putea sa reveniti la o viata normala si fericita.
recomanda

Recomanda acest cabinet

Sunteti pacient?

Dati o nota si scrieti cateva cuvinte despre experienta dvs pozitiva legata de acest cabinet, tratament efectuat, etc.

Recomandarea dvs:

Toate campurile sunt obligatorii.

Penalizam cabinetele cu autorecomandari!

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK