A face sau a nu face

Efectul lui a nu face (Atunci când nu acţionam)
Orice acţiune întreprinsă afectează ansamblul vietii, tot atat de mult ca fiecare acţiune care nu a fost facuta.

Viaţa este formata dintr-un sir neintrerupt de momente si se construieste permanent, clipă de clipă - iar fiecare dintre gândurile pe care le avem, cuvintele pe care le rostim şi acţiunile pe care le facem contribuie la calitatea şi caracterul complex al vietii noastre. Este pur şi simplu imposibil să nu avem un impact asupra lumii care ne înconjoară. Orice acţiune întreprinsă afectează ansamblul, tot atat de mult ca fiecare acţiune care nu a fost facuta. Iar când vine vorba de a ne imbunatati viata, ceea ce alegem să nu facem poate fi la fel de important ca ceea ce alegem sa facem.

De exemplu, atunci când neglijăm să reciclăm, să ne spunem punctul de vedere, sa votam, sau sa ajutam pe cineva care are o nevoie imediata, suntem noi înşine cei care ne refuzam posibilitatea de a fi un agent al schimbarii in sens pozitiv. În schimb, permitem astfel unui anumit curs al lucrurilor să continue netulburat si chiar sa prinda viteza. Mentinandu-ne convingerea că acţiunile noastre nu vor aduce o schimbare semnificativa, putem constata că avem de multe ori tendinţa să renunţam la oportunităţile de a ne implica . Pe de alta parte, dacă ne vedem pe noi insine ca participanţi importanţi într-o lume în continuă evoluţie, ne putem simti mai inspirati pentru a contribui si pentru a ne implica in realizarea unei schimbari pozitive.

Este înţelept să fim selectivi cu privire la modul şi situatiile în care ne vom folosi energia, pentru a preveveni risipirea acesteia - Nu orice cauza sau acţiune este adecvată pentru fiecare persoană. Totusi, atunci când o situaţie ne atrage atenţia şi ne ajunge la inima, este important sa ne respectam impulsul de a ajuta şi de a lua măsurile pe care simtim ca vrem sa le luam. Acestea pot fi vorbă bună catre un prieten, o resursa pentru persoanele nevoiase, sau responsabilitatea pentru propriul nostru comportament. Facand ceea ce putem, atunci când putem, vom adăuga energie pozitiva in lumea noastra. Şi, uneori, ar putea fi tocmai contribuţia noastră cea care face diferenta.

Iar in ceea ce priveste propria noastra persoana si propria noastra viata, cine altcineva decat noi sa faca astfel incat lucrurile sa fie asa cum ne dorim? Cine altcineva decat noi sa fie primul care sa ne ajute sa depasim o perioada grea si stresanta, o trauma sau o pierdere, sa ne ajute sa ne regasim echilibrul? Cine altcineva sa lupte pentru noi daca e nevoie sa luptam cu suferinta, tristetea, dezamagirea?

Terapeutul cu siguranta te va ajuta sa lupti, insa razboiul e al tau.
"Drumul de o mie de li incepe cu un pas." (proverb chinezesc)
Terapia este primul pas si este singurul pe care numai tu poti sa il faci pe drumul catre tine.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp