A fi impreuna este intotdeauna iubire?

A fi impreuna este intotdeauna iubire?

Observ in jurul meu femei tinere care tanjesc de mult timp sa auda de la ei \"Gata, de data asta ma schimb; renunt la fumat/baut/iesit cu baietii/orice-iti-place-tie-sa-auzi. Si ii observ si pe ei codindu-se sa spuna ce vor ele sa auda, ca pana la urma sa spuna sau sa ... taca...
Sa insisti la el pentru o astfel de promisiune este ca si cum iti refuzi ceva mai bun pentru tine (doar pentru ca nu vezi acum alta cale sau capatul tunelului, nu inseamna ca nu exista sau ca nu vei ajunge acolo ).
Sa te lasi convins de ea sa faci ce stii clar ca nu vei face pe termen lung, este ca si cum iti faci o polita de asigurare pentru resentimente si tristete.

De ce s-ar agata o femeie tanara de o astfel de speranta subreda? De ce ar renunta un barbat tanar la ce isi doreste, doar ca sa fie cu ea? Sa fii cu el, sa fii cu ea, sa fiti amandoi, par vise cheie in viata multora dintre noi. Dar ce folos: - daca a fi impreuna aduce nefericire si cearta? - daca a fi cu ea inseamna sa renunti la pasiunile tale? - daca a fi cu el inseamna sa renunti la visele tale?

Compromisul aduce resentimente si relatii nefericite (uita-te in jur la cuplurile de ani de zile impreuna care in ziua de azi isi reproseaza ca ea a mai vrut un copil, ca el nu a renuntat la delegatii etc. etc. etc. ).
Afirmarea propriei pozitii, a propriilor nevoi, aduc cel putin o persoana cu care sa te potrivesti.
Sa constientizati ce se petrece intre voi, e primul pas spre o viata fericita. Iubirea si fericirea nu sunt despre a-l pune pe celalalt sa faca ceva pentru tine, ci despre a incepe tu sa faci ceva pentru tine, alaturi de celalalt.

Cristina Cojocaru - Smart and reliable counseling
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK