Agresivitatea pasiva (2)

Modalitatea de a elimina comportamentul pasiv- agresiv, atat al dumneavoastră cat si al celorlalţi este printr-o completa onestitate şi recunoasterea adevarului interior în orice situaţie.

Dacă realizati ca uneori va reprimati furia şi alegeti sa va comportati în orice alte moduri pentru a obţine ceea ce va doriti de fapt, probabil ca sunteti o persoana care manifestati un comportament pasiv agresiv. Deşi comportamentul pasiv-agresiv este recunoscut ca fiind o tulburare psihologica, de asemenea, el este descris si ca un comportament pe care mulţi oameni il utilizează pentru a face faţă unor situaţii de confruntare. Un astfel de comportament da persoanei un aspect exterior paşnic, dar este totusi o încercare a acesteia de se a exprima pe sine în moduri numai aparent pasive — de obicei fără a accepta responsabilitatea pentru a face acest lucru. De exemplu, cineva care nu doreste să participe la un eveniment impreuna cu un partener s-ar putea angaja într-un comportament care provoacă întârziere sau sa rateze evenimenult fără sa admita vreodată in fata partenerului ca de fapt niciodată nu a vrut să mearga. Amânarea, ineficienţa si încăpăţânarea sunt numai unele din multele feluri in care furia poate fi exprimată indirect.

Este important să nu ne judecam pe noi înşine, atunci când ne angajam în comportamentul pasiv-agresiv.
In schimb, putem sa analizam ca de fapt nu suntem stapani pe sentimentele noastre si astfel preferam sa le exprimam intr-un mod indirect. Poate ne judecam noi insine unele sentimente şinevoi si le consideram ca fiind greşite - iar acesta este motivul pentru care le exprimăm indirect. Sau poate ca suntem îngrijorati de faptul că alţii ne vor judeca pentru felul în care simtim si / sau actionam.

Dar, amintiţi-vă că, desi furia, ca si alte emoţii nu sunt bune sau rele, pot, cu toate acestea, sa devina toxice daca nu le exprimam în moduri sănătoase.
Mai mult, atunci când ne exprimam direct, avem mult mai mari sanse pentru a fi auziti de către ceilalti si, de asemenea, devine mai uşor pentru noi sa solicitam şi sa obţinem ceea ce ne dorim.

După ce vom învăţa sa fim sinceri cu noi înşine in ceea ce priveste sentimentele noastre, putem începe să ne exprimam direct in relatiile cu ceilalti si astfel putem preveni multe neînţelegeri, sentimente rănite şi resentimente in aceste relaţii. Putem, de asemenea, sa invatam sa comunicam cu alte persoane în moduri sănătoase şi productive. Niciodata nu este prea târziu pentru a începe sa lucram cu noi înşine şi comportamentele noastre.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp