„Când agresivitatea este pozitivă” - atelier de dezvoltare personala

Agresivitatea poate fi recunoscută prin manifestarea competiţiei, prin lupta pentru supravieţuire, delimitarea proprietăţi, prin nevoia de perfecţiune şi de succes şi nu numai.
Mediul însuşi ne provoacă în a fi agresivi în multe feluri, iar un mediu agresiv, de multe ori, poate fi experimentat ca ostil, dominator, frustrant, opresiv.

Gândiţi-vă numai de câte ori vă simţiţi agresaţi de înţepăturile prietenilor sau colegilor, de aglomeraţia din jur, de certurile partenerului sau partenerei de viaţă sau de nemulţumirile familiei?

Manifestarea agresivităţii ne permite să ne simţim puternici şi uneori preferăm să fim dominatori. Alteori ştim că nu trebuie să fim agresivi şi ne reţinem agresivitatea într-atât încât nu o manifestăm deloc. La acest atelier nu intenţionez să vorbesc despre pacea lumii şi despre cum am putea să facem lumea în care trăim mai bună, ci vă propun să luăm contact cu agresivitatea din noi şi din jurul nostru sau cu lipsa agresivităţii, în spaţiul securizant al grupului, şi să fim curioşi.

Vă propun să observăm ce efecte are manifestarea ori nemanifestarea agresivităţii noastre?
Ce servicii ori ce deservicii ne aduce agresivitatea?
Ce facem cu agresivitatea pe care o simţim în noi?
Ce facem cu agresivitatea care ne influenţează din exterior?
Ce alegem să manifestăm?
Manifestăm puterea?
Manifestăm neputinţa?
Ce ne dorim să manifestăm?
Cum reacţionăm atunci când mediul este agresiv?
Devenim agresivi?
Ne pierdem în fundal, suferind?
Ce mijloace avem pentru a face faţă agresivităţii noastre sau a celei din jur?
Sunt aceste mijloace satisfacătoare?
În ce situaţii simţim nevoia să fim agresivi?
Ce ne animă?
Ce sperăm să obţinem?
Sunt întrebări ale căror răspunsuri vă invit să le descoperim împreună, folosind tehnici de psihoterapie integrativă, manifestându-ne fiecare în aici şi acum.

Nimic din ceea ce facem nu este greşit sau corect. Ceea ce vă propun este să experimentăm, învăţând mai multe despre noi şi despre stilul nostru de a face faţă provocarilor mediului încercând să ne găsim propria putere şi starea de bine. Cine coordonează ? Daniela Dumitru, psiholog-psihoterapeut.

Când, unde?
În data de 14.05.2015, de la ora 18:30 Durata întâlnirii: 2 ore şi 30 minute În Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, et.2, ap.5, interfon 5, sector 5, Bucureşti, in cadrul Centrului de training si psihologie CONFIDENT. 5 min de mers de la statia de autobuz „Piaţa Arsenalului” – autobuzul 385 (Unirii-Ghencea) sau 136 (Metrou Izvor-Leu), situata in apropierea hotelului Marriott. Repere: Hotel Marriott, Palatul Parlamentului – Senat, Mega Image, Centrofarm)

Ce tarif? 50 lei/ persoană.

Cum se fac înscrierile? Trimiteţi un email în subiectul căruia să menţionaţi : „Când agresivitatea este pozitivă”, transmiţând numele, prenumele şi un număr de telefon pe adresa psihodadum@yahoo.com. Ulterior veţi primi un email de confirmare a înscrierii.

Contact pentru informaţii suplimentare: 0722 536 745
Daniela Dumitru - Cabinet individual de psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp