Curs de formare şi pregătire profesională iniţială în specialitatea "Psihoterapie cognitivă

Asociaţia Institutul de formare în terapie cognitivă şi comportamentală organizează în perioada 2015 – 2019

Curs de formare şi pregătire profesională iniţială în specialitatea
„Psihoterapie cognitivă şi comportamentală”
acreditat de Colegiul Psihologilor din România, organizat la Iaşi

Populaţia ţintă: absolvenţi ai facultăţii de psihologie, psihologi în supervizare, psihologi autonomi, specialişti, principali, medici, asistenţi sociali.

Obiectivele formării: dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor necesare pentru practicarea psihoterapiei cognitiv-comportamentale, prin integrarea principiilor teoretice, utilizarea tehnicilor de baza în situaţiile clinice şi aplicarea diverselor modele de tratament.

Organizarea cursului. Programul formativ corespunde criteriilor europene de formare in Terapie cognitivă şi comportamentală (EABCT) si însumează un număr de 540 ore cursuri si aplicaţii practice, 200 ore de dezvoltare personală şi 200 ore de supervizare. Fiecare curs va oferi atât informaţii teoretice cât şi prilejul de a forma abilităţi practice, în lucrul cu clienţii.

Formatorii – supervizorii IFTCC sunt psihoterapeuţi atestaţi de Colegiul Psihologilor din România. Formatori din cadrul Asociaţiei Elveţiene de Psihoterapie Cognitivă (ASPCo) şi al Asociaţiei Francofone de Formare în Terapie Cognitivă şi Comportamentală (AFFORTHECC) sunt implicaţi în formare (cursuri teoretice şi practice) şi supervizare (individuală şi de grup).

Structura cursului cuprinde:
I. 2 ani şi 3 luni – dezvoltare personală şi formare de bază în psihoterapie cognitivă şi comportamentală (540 ore cursuri şi aplicaţii practice, 100 ore de dezvoltare personală).
II. 1 an şi 9 luni – supervizare (200 ore) şi dezvoltare personală (100 ore).

Formatori:
1. Cristian Alexandru Crivii, psihoterapeut supervizor, Institutul universitar de psihoterapie, Lausanne Elveţia.
2. Jérôme Favrod, psihoterapeut formator AFFORTHECC (Asociaţia Francofonă de Formare în Terapie Cognitivă şi Comportamentală), Profesor la Haute Ecole de la Santé La Source, Elveţia.
3. Lucian Ioan Ile, psihoterapeut supervizor TCC şi psiholog clinician supervizor atestat de Colegiul Psihologilor din România, doctor în Psihologie.
4. Yasser Khazaal, psihoterapeut formator, Vice-preşedinte al Asociaţiei Elveţiene de Psihoterapie Cognitivă (ASPCo), Preşedintele Comisiei de promovare ştiinţifică a Asociaţiei Elveţiene de Psihoterapie Cognitivă (ASPCo), Profesor la Universitatea din Geneva .
5. Magda Luchian, psihoterapeut supervizor TCC şi psiholog clinician supervizor atestat de Colegiul Psihologilor din România.
6. Valentina Neacşu, psihoterapeut supervizor TCC şi psiholog clinician supervizor atestat de Colegiul Psihologilor din România, doctor în Psihologie şi lector dr. univ., Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de psihologie, Catedra de Psihologie şi Psihoterapie.
7. Alina Ştefania Oriţa, psihoterapeut supervizor, psihoterapeut supervizor, Institutul universitar de psihoterapie, Lausanne Elveţia.
8. Camelia Soponaru, psihoterapeut principal TCC atestat de Colegiul Psihologilor din România, psihoterapeut supervizor AFFORTHECC (Asociaţia Francofonă de Formare în Terapie Cognitivă şi Comportamentală), şi psiholog clinician supervizor atestat de Colegiul Psihologilor din România, conf. dr. univ., Universitatea „Al.I.Cuza”, Iaşi.
9. Alina Diana Nicoleta Teodorescu, psihoterapeut autonom TCC, doctor în Psihologie.
10. Şerban Turliuc, şef de lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Iaşi, Absolvent al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii „A.I. Cuza”, Iaşi, psihoterapeut în psihoterapie experienţială (Prof. Dr. Iolanda Mitrofan), formare în N.L.P (2004 – practitioner).

Documente de înscriere:
– Cerere
– Copie diploma de licenţă sau adeverinţă
– Copie certificat de căsătorie
– Copie carte de identitate
– CV

Informaţii despre curs:
Durata: 4 ani
Preţ : 80 euro modulul (20 de ore)
Cursurile încep pe 17-18 octombrie 2015. Se pot face înscrieri şi după data de începere a cursului.

Programa analitică

  • - Principiile şi practica terapiilor cognitive şi comportamentale. Bazele neurofiziologice ale terapiilor cognitive şi comportamentale (TCC). Modele experimentale.
  • - Teoriile învăţării. Evaluarea funcţiilor cognitive.
  • - Nosologie Psihiatrica.
  • - Elemente de psihopatologie.
  • - TCC et farmacoterapie.
  • - Interviul clinic în TCC. Alianţa terapeutică. Demers diagnostic şi analiză funcţională.
  • - Strategii şi tehnici cognitive şi comportamentale.
  • - Conceptualizarea cazurilor în TCC. Protocoale de caz individual. Psihometrie şi metode de evaluarea în TCC. Scale de evaluare.
  • - Tulburările de panică şi agorafobia.
  • - Fobia socială. Tehnici terapeutice individuale şi de grup : afirmarea de sine şi jocul de rol.
  • - Fobii specifice. Anxietatea generalizata.
  • - Tulburarea obsesiv compulsivă.
  • - Depresia.
  • - TCC în psihoze. Readaptarea psihosocială a psihoticilor.
  • - Tulburările de anxietate la copil şi adolescent . Depresia la copil.
  • - TCC de cuplu şi familie. Sexoterapie.
  • - Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate. Psihoterapia bazată pe schemele cognitive în tratamentul tulburărilor de personalitate.
  • - Tulburarea de stres postraumatic.
  • - Terapia de grup : tulburări de personalitate.
  • - Intervenţia cognitiv comportamentală la pacienţii psihosomatici. Terapia durerii.
  • - Terapia tulburărilor alimentare.
  • - TCC în alcoolism şi toxicomanii.
  • - Jocul patologic.
  • - EMDR (Terapia prin mişcări oculare).
  • - Terapia dialectic comportamentală.
  • - Mindfulness.
  • - Clinica muncii. Stresul în mediul profesional.
  • - Terapia prin acceptare şi angajament – ACT.

Date de contact:
Telefon: 0723 927 377 / 0745984647
E-mail: contactiftecc@gmail.com
www.iftecc.ro
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp