CV-ul si Scrisoarea de Intentie – sfaturi pentru tinerii aflati la inceputul traseului profesional

CV-ul si Scrisoarea de Intentie – sfaturi pentru tinerii aflati la inceputul traseului profesional
CV-ul si scrisoarea de intentie sunt instrumentele utilizate de candidati in prima etapa a procesului de recrutare.

Care sunt criteriile in functie de care iti construiesti CV-ul si scrisoarea de intentie cand esti la inceputul traseului profesional?

 

Aspectul

Atat CV-ul cat si scrisoarea de intentie reprezinta cartea ta de vizita. Astfel incat, este important ca acestea sa aiba un aspect ingrijit, o structura clara, iar textul sa fie corect scris si formulat.

 

Continutul

In completarea CV-ului este necesar sa mentionezi informatiile aferente fiecarei rubrici:

• Numele si Prenumele

 

• Datele de Contact

- Alege o adresa de e-mail formala.

- Mentioneaza orasul in care locuiesti si in care intentionezi sa iti desfasori activitatea, chiar daca domiciliul tau este diferit, pentru a evita posibilele confuzii.

 

• Fotografia

- Utilizeaza o fotografie profesionala, care sa te ajute sa transmiti o imagine adecvata contextului.

 

• Experienta

- Fiind la inceputul traseului profesional poti mentiona la aceasta sectiune stagiile de practica, actiunile de voluntariat la care ai luat parte sau/si programele de internship.

 

• Studiile

- La aceasta categorie mentioneaza in primul rand ultima forma de invatamant absolvita sau pe cea in curs, continuand cu cele anterioare.

 

• Abilitatile si Competentele

- Specifica abilitatile si competentele pe care le-ai dobandit punctand contextul in care au fost dezvoltate si utilizate.

 

• Pasiunile

- Felul in care alegi sa-ti petreci timpul liber il ajuta pe angajator sa-si construiasca o imagine completa despre tine, asa incat este util sa mentionezi informatii in acest sens.

 

Scrisoarea de Intentie este necesar sa contina detaliile care nu se regasesc in CV.

Pentru a fi un instrument eficient este util sa o personalizezi in functie de pozitia pentru care aplici si de specificul companiei.

Poate cel mai important aspect referitor la scrisoarea de intentie este reprezentat de faptul ca se impune ca aceasta sa transmita o motivatie puternica si in acelasi timp autentica.

 

De asemenea, este important ca atat CV-ul cat si scrisoarea de intentie sa aiba un volum adecvat de informatii.

 

Prin prisma celor doua instrumente prezentate este facilitata prima interactiune dintre candidat si angajator. Asa cum stim cu totii, prima impresie conteaza, tocmai de aceea este esential sa abordezi procesul de recrutare cu profesionalism si atentie la detalii, inca de la inceput.

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK