Haina nu il face pe om!! Dar functia?

Haina nu il face pe om!! Dar functia?

Haina nu il face pe om!! Dar functia?

Da, mereu am fost CINEVA! De mica m-am nascut CINEVA si astazi sunt CINEVA. Si asta este pentru ca e ceva cultivat si educat. Educatie prin parintii mei care mi-au cultivat INCREDEREA DE SINE! Suntem CINEVA prin prisma a ceea ce ne simtim a fi si nu prin ce ocupam...

Vin deseori persoane in cabinetul meu care se straduiesc din rasputeri pentru a-si recastiga SINELE; PUTEREA SINELUI SI O ALTA STIMA.

Am observat in jur straduinta multora de a se afirma; de a se face cunoscuti sau recunoscuti;...pe strada; tv sau alte medii mai mult sau mai putin publice!

Insa ce e cu adevarat esential in aceasta atitudine, e convingerea interioara care dicteaza! In sinea mea ca adult sa stiu care imi e scopul, ce doresc sa obtin. Daca lucrurile sunt facute doar din plan mental, vor aparea pe termen lung oboseala psihica si nesiguranta de sine, provenita din pozitia de concurenta.

Subiectul acesta cuprinde o diversitate de trasaturi ce pot fi dezbatute! Ca atare cei care cititi puteti face adaugiri; spune pareri sau impartasi alte experiente personale. Subiectul nu e absolut! E doar unic prin prisma experientei fiecaruia si comun sau similar prin trairea aceleiasi emotii sau sentiment.

Deopotriva ajung la mine oameni ce luceaza si in sectorul privat si de stat si care inevitabil au "SEFI". Ce am constat, e ca multi doresc sa ocupe FUNCTIA DE SEF pentru "A FI CINEVA". Isi doresc cu ardoare functii inalt ierarhice pentru a acoperi diferenta dintre cunostinte si golul emotional. Mai degraba e ca o fuga de sine. Beneficiile functiei pot atinge orgoliul personal si nu interesul de a dezvolta relatii sanatoase de colaborare sau de a "oferi" celor care lucreaza cu ei, din propriile lor abilitati, valori si cunostinte.

Profilul psihologic sau moral al sefului disfunctional se contureaza pe ideea de inhibare a subalternilor, de a crea teama sau frica. El nu te va aborda direct, spunandu-ti civilizat ce ar dori sa schimbi in comportamentul tau pentru a fi mai eficient; ci va apela la diverse tertipuri sau cai laterale; iti va transmite mesaje subliminale, dandu-ti astfel de inteles ca nu te place.

Șimon Valentina Cabinet Individual de Psihologie
Vezi prezentarea cabinetului

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK