Rolfing

Rolfing
Rolfing este o forma de terapie ce imbina tratamentul fizioterapeutic cu bioenergia. Numita si Integrare structurala, aceasta procedura terapeutica a fost inventata in anii 1940 - 50, de biochimista americana Ida Pauline Rolf, care afirma ca a gasit o legatura intre tensiunea musculara si sentimentele refulate.

Potrivit inventatoarei acestei tehnici, pentru un corp aliniat corect, forta gravitationala se afla in echilibru cu acesta, oferindu-i forta si vitalitate, usurinta in miscare. Daca postura este incorecta, echilibrul energetic este perturbat, iar muschii sunt contractati si devin rigizi.

Avand in vedere relatia intre campul gravitational si postura corpului, alinierea incorecta intre cele doua produce un disconfort fizic, dar si emotional. Indreptarea posturii poate aduce ameliorarea sau chiar eliminarea stresului. Terapia rolfing este utila si pentru durerile de spate, durerile musculare, problemele respiratorii, sanatatea emotionala, digestie, echilibrul sistemului nervos. O sedinta dureaza aproximativ o ora si un tratament complet include zece sedinte.

Tehnica rolfing presupune masarea tesuturilor cu degetele, pumnii, coatele sau genunchii, cu scopul de a elibera tensiunile emotionale, de a relaxa si repozitiona muschii. La inceput tehnica rolfing era dureroasa, insa cu timpul metoda s-a perfectionat si a devenit mai agreabila. Desi sunt multi pacienti care au afirmat efectele benefice ale terapiei rolfing, nu exista suficiente cercetari pentru a fi declarata eficienta sa terapeutica.
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp