DESPRE DIVORT...

Inapoi Autor: Vescan Ioana Maria
DESPRE DIVORT....
Divortul este un subiect care apar tot mai des in viata oamenilor. E o experienta care afecteaza intreaga familie. Divortul nu apare niciodata peste noapte. Nu se produce doar din cauza ca unul dintre parteneri se supara sau ajunge la limita si se decide sa viziteze un avocet. Acesta este rezultatul mai multor ani de nemultumire, nefericire si conflicte in cadrul unei relatii de cuplu. Se poate ivi deoarece cei doi soti nu erau compatibili inca de la inceput sau din cauza ca unul dintre ei il depaseste pe celalalt din punct de vedere emotional. De asemenea mai poate surveni si din cauza faptului ca relatia de cuplu nu a reusit sa fie destul de lejera incat sa faca fata stresului produs de aparitia copiilor, serviciu si inaintarea in varsta.
CELE PATRU PRINCIPII DE BAZA ALE UNUI DIVORT
1.Divortul este rezultatul final al mai multor ani de nefericire.
2.Partenerii de cuplu rareori se decid impreuna sa divorteze. Adica, exista cel care paraseste sic el care este parasite.
3. Pastrarea relatie de cuplu de dragul copiilor nu functioneaza.
4. Divortul este ca o moarte pentru parinti si copii.
Pentru ca un divort sa fie cat de cat mai putin traumatizant pentru toti cei implicate este foarte important ca aceasta experienta sa fie definite ca un process continuu cu cateva etape predictibile. Majoritatea oamenilor se gandesc la divort doar la aspectele cele mai dramatice ale lui (separarea, ajungerea la tribunal ) . Ar fi mai benefic daca s-ar face un pas inapoi si fiecare partener ar privi divortul ca pe un proces emotional care se intinde pe mai multi ani si poate afecta cateva generatii ale membrilor familiei.
E important sa se realizeze trecerea prin 3 etape:
1. Resemnarea
2. Dezvoltarea de noi relatii sociale
3. Redefinirea rolurilor parentale.
Prima etapa este cea mai critica, deoarece trebuie sa renuntati la atasamentul si devotamentul fata de fostul dvs partener. Acest process poate fi foarte intens si pot aparea diferite stari de furie si de frustrare. De asemenea si copiii trec printr-un proces de dezangajare, deoarece trebuie sa se adapteze la schimbari coplesitoare ce rezulta din pierderea unitatii lor familiale. Copiii au foarte mare nevoie de ajutor pentru a intelege ca sistemul lor familial va suferi modificari si vor face parte din doua sisteme familiale noi, iar fiecare sistem va fi condus de un parinte. Aceasta etapa se poate asocia si cu o pierdere, deoarece e ceva ce ai avut mult timp, iar acum s-a schimbat.
Cea de-a doua sarcina este un process continuu. Restabilirea relatiilor de sprijin cu familia voastra de origine si construirea unor noi relatii sociale care sa va asigure ajutor in adaptarea ca adult singur. In cele mai multe cazuri odata cu divortul pot aparea diferite separari si in cazul prietenilor fostului cupul...unii pot sa ramana alaturi de unul din parteneri renuntand la relatia cu celalalt. Acestea sunt alte pierderi pe care trebuie sa le gestionati si de aceea este foarte important sa va reconsiderati relatiile care va ofera sprijin in aceasta perioada din viata dvs.
Al treilea pas este cel mai important deoarece una dintre cele mai mari temeri ale copiilor ste ca ii vor pierde unul sau ambii parinti. De cele mai multe ori aceasta frica este intarita in gandul copiilor dupa un divort deoarece ambii parinti sunt furiosi unul pe celalalt si de cele mai multe ori apar multe conflicte. Pentru a putea avea un divort corect si cu cat mai putine efecte negative asupra copiilor e nevoie ca cei doi fost parteneri sa reia legatura sa-si redefineasca relatia in calitate de parinti separate ai acelorasi copii, indiferent de forma de custodie la care au convenit. Este foarte important sa se discute impreuna aceste lucruri fara a se folosi de copii ca si intermediari. De asemenea este important ca sa se imparta timpul si responsabilitatile legate de copii sis a se respecte dreptul si nevoia fiecarui copil de a fi cu celalalt parinte.
Acestea pot fi cateva idei care sa va ajute sa va dati seama ca e nevoie de ajutor si de timp ca sa treceti printr-o experienta ca si aceasta.
Cabinet Individual de Psihologie-Psihoterapie Vescan Ioana Maria

Cabinet Individual de Psihologie-Psihoterapie Vescan Ioana Maria



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp