Despre emotii (2) - Sa traducem corect semnalele corpului in emotia potrivita

Inapoi Autor: Psihoterapeut Mandoc Florentina
Uneori sentimentele de frică şi insufletire pot obţine acelaşi răspuns fizic în corpurile noastre.
Atunci când infruntam noi provocări şi oportunităţi în vieţile noastre, putem crede ca ceea ce simtim este sentimentul de a fi speriat când de fapt ceea ce simţim cu adevărat este incantarea.
Adesea noi nu am fost învăţati cum să acceptam tresărirea in fata unei noi oportunitati, aşa ca facem mai degraba un pas inapoi, in anxietate, în loc sa dam voie curajului sa se manifeste.O modalitate de a ne inspira pentru a imbratisa oportunităţile care vin catre noi este să privim si sa analizam mai profund sentimentele noastre şi vom afla astfel că "fluturi în stomac" sau bataile rapide ale inimii nu sunt neapărat un semn că ne este frică. Aceste sentimente foarte bine pot fi traduse ca emoţie, curiozitate, pasiune şi chiar dragoste.
Pe de alta parte, nu există nimic în neregulă cu a ne fi frică, atâta timp cât nu lasam aceasta frica să ne opreasca de la a face lucruri pe care ni le dorim cu adevarat. Majoritatea dintre noi presupunem că oamenii curajosi sunt neînfricati, dar adevărul este că ei de fapt sunt pur şi simplu mai confortabili cu sentimentul lor de frică deoarece il accepta, il infrunta si ii fac faţă in mod regulat, ca o parte normala si absolut fireasca a vietii lor. Cu cat mai mult ne dam voie sa facem acest lucru, cu atat mai mult putem simti emoţiile firesti în faţa provocărilor, mai degrabă decât acestea sa ramana ascunse si blocate de anxietate. Cu cat mai mult ne cultivam capacitatea noastră de a merge mai departe în loc sa ne oprim si sa ramanem in fundal, cu atat mai mult avem încredere în noi înşine ca putem să fim capabili să gestionam situatiile noi, de orice fel ar fi acestea, fie că este un nou loc de muncă, o mutare sau o relaţie.
Astfel, un exercitiu util in aceste situatii esta ca atunci când credem ca simţim frică, sa ne reamintim că de fapt poate ne bucurăm doar. Recadrarea lucrurilor intr-un mod doar un pic diferit poate schimba esential starea noastra mentală dintr-una de rezistenţă la una de deschidere. Putem practica acest nou mod de a vedea lucrurile prin a spune cu voce tare: "eu sunt foarte emotionat in fata acestui interviu pentru un loc de muncă"; "eu sunt foarte nerabdator sa merg alaturi de această persoană uimitoare"; "sunt încântat să am posibilitatea de a face ceva ce nu am mai făcut niciodată înainte". Exersand acest lucru cu fiecare ocazie pe care o avem, vom simţi in corpul nostru treptat trecerea de energie de la starea de frica paralizanta la starea de excitare pozitiva, care ne da forta sa ne punem direct toata energia în serviciul propriului nostru progres, în creştere şi învăţare.
preluare si adaptare dupa Madisyn Taylor - http://www.dailyom.com/articles/2012/34555.html

Mandoc Florentina - Cabinet individual de psihologie

MOTTO: A renaşte, a te elibera înseamnă a trece dincolo de ceea ce este cunoscut.

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp