Psiholog Mandoc Florentina
psihoterapie integrativa - scoala ErskineNota 10 din 6 voturi
6 recomandări
Locatie: Pitesti, jud Arges
Telefon: 0740034940

"Terapia nu este condusa de teorie ci este condusa de relatie"(Yalom). Sau, asa cum Jung ne spune: "Bineinteles ca un medic trebuie sa cunoasca pretinsele metode, dar el trebuie sa evite o cale batatorita". "In mod foarte intentionat eu nu sunt sistematic". "Pentru mine nu exista fata de individ decat intelegerea individuala. Pentru fiecare pacient este nevoie de un alt limbaj". "Doar nu se pune problema confirmarii unei teorii ci aceea de a face in asa fel incat un pacient sa se inteleaga pe el insusi in calitate de individ."
Dezechilibrele psihologice sunt reflectate in stiluri de a trata circumstantele vietii pe baza dispozitiei constitutionale si a internalizarilor timpurii. In momentul in care acestea devin disfunctionale conduc la dezadaptare si creeaza, prin manifestarile ulterioare, un cerc vicios care mentine dezechilibrul si poate conduce la patologie, dar care poate fi intrerupt prin interventia terapeutica personalizata.
In linii mari, sunt bine de stiut urmatoarele:
Terapia nu aduce restructurari majore ale personalitatii ci mai degraba o imbunatatire a calitatii vietii, a perceptiei realitatii si a implicarii adaptative in relatii sociale.
In primele faze ale terapiei se pune accentul pe stabilirea relatiei terapeutice ca baza a terapiei; prin tehnici experientialiste /proceduri gestaltiste - se lucreaza la activarea gradata a capacitatii persoanei de a-si constientiza sentimentele, iar terapeutul adopta o pozitie suportiva.
Ulterior, tehnicile comportamentale servesc la imbunatatirea relatiei cu mediul - comportamental se poate lucra cu expunerea in vivo - pentru a invata pacientul sa reactioneze adaptativ la situatii precepute ca amenintatoare; asertivitatea si abilitatile sociale se pot lucra prin tehnicile cognitive.
In terapie se manifesta un transfer - contratransfer puternic si el este un instrument de lucru.
Terapia progreseaza in pasi mici; elementul central este increderea: de multe ori pacientul trebuie sa realizeze ca isi poate explora anxietatea alaturi de o persoana de incredere, astfel se va putea relaxa, va scadea nivelul apararilor si se poate deschide mai mult catre experiente noi. Mediul securizat si securizant al terapiei scade tendinta de proiectie ca mecanism de aparare. In unele cazuri pacientul va realiza treptat ca lumea nu este alb-negru si alternativele sale nu sunt exclusiv cele de a iubi/uri oamenii, pe care acestia ii vad ca fiind exclusiv buni/rai.
Terapia de cuplu/familie/grup poate fi utila pentru a spori autoactualizarea si de foarte multe ori terapia de cuplu si terapia individuala lucrate in paralel se sustin reciproc;
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?
În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutCabinete psihologie, psihiatrie, psihoterapie în:
- Alba Iulia
- Alexandria
- Arad
- Bacau
- Baia Mare
- Bistrita
- Botosani
- Braila
- Brasov
- Bucuresti
- Buzau
- Calarasi
- Cluj-Napoca
- Constanta
- Craiova
- Deva
- Focsani
- Galati
- Giurgiu
- Iasi
- Miercurea Ciuc
- Oradea
- Piatra Neamt
- Pitesti
- Ploiesti
- Ramnicu Valcea
- Resita
- Satu Mare
- Sibiu
- Slatina
- Suceava
- Targoviste
- Targu Jiu
- Targu Mures
- Timisoara
- Tulcea
- Zalau
- [Toate localitățile...]