Folosirea Legii Atractiei

Inapoi Video Autor: Joseph Murphy
Folosirea Legii Atractiei
„Barbatii si femeile sunt magneti umani. Asa cum un magnet de metal va interactiona numai cu acele lucruri care sunt atrase de el, la fel si noi suntem atrasi unii de altii si stabilim relatii cu lucrurile si oamenii care raspund gandurilor si idealurilor noastre."

De ce unii oameni atrag mai usor atentia altor oameni, sunt capabili sa se imprieteneasca mai repede si atrag mai usor admiratia celorlalti, in timp ce altii de-abia se descurca?
Atunci cand intalnim unii oameni suntem impresionati de „personalitatea" lor placuta. Felul in care se prezinta ne da mai multa incredere in ei, ne face sa-i admiram si sa ne simtim confortabil alaturi de ei. Acesti oameni au cucerit legea atractiei. Atrag atentia sefilor lor, clientilor lor, tuturor oamenilor cu care vin in contact. Astfel de barbati si femei sunt oamenii pe care ii alegem sa ne fie mentori. Din acest grup sunt alesi conducatorii companiilor si acesti oameni urca pe scara succesului.
Psihologul american William James defineste personalitatea ca fiind un set de tipare caracteristice de comportament, individual evoluate, care determina functionarea zilnica a ambelor niveluri, atat a constientului, cat si a subconstientului. Se spune ca personalitatea reprezinta balanta dintre factorii ereditari si o combinatie de factori de control constienti si externi.
Lucrul important este sa tinem minte ca aceste caracteristici care atrag pot fi dezvoltate. Unele fatete ale noastre le avem din nastere - aspectul fizic, inteligenta si unele talente -, dar fiecare dintre noi are capacitatea de a potenta caracteristicile native si de a le dezvolta ca sa obtina tipul de personalitate pe care ceilalti il vor admira. Putem invata cum sa folosim Legea Atractiei.
Nu este usor sa devii persoana care iti doresti sa fii, dar totul incepe cu o dorinta puternica si o hotarare de a dezvolta caracteristicile native. Poti dezvolta un comportament extravertit, vesel, optimist si pozitiv, un tip de comportament care se va bucura de aprecierea barbatilor si femeilor cu care vei relationa.

Caracteristicile personalitatii pot fi dobandite
William James considera ca personalitatea este suma tuturor caracteristicilor individului. Aceasta include puterile fizice si psihice, dar si hainele, casa, sotia si copiii, stramosii si prietenii, reputatia si realizarile, posesiunile si contul bancar. Toate aceste lucruri genereaza acelasi nivel al emotiilor. Daca ele cresc si prospera, te simti triumfator, daca se diminueaza si dispar, te simti daramat, nu neaparat in acelasi fel pentru fiecare lucru, dar in mod asemanator pentru fiecare dintre ele.
Personalitatea este metoda prin care noi ne exprimam catre lumea exterioara. Nu suntem numai animale gregare, carora le place sa fie in atentia semenilor, ci avem o inclinatie interioara sa fim observati si apreciati favorabil de ceilalti oameni.
Anumite personalitati sunt mai mari decat frumusetea fizica si mai puternice decat invatatura. Sarmul personalitatii este un dar divin care conduce personalitatile puternice catre pozitiile de varf intr-o cariera si, cateodata, controleaza chiar destinul unor natiuni.
Oamenii care poseda aceasta putere magnetica ne influenteaza in mod inconstient. Din momentul in care ne aflam in prezenta lor, avem un sentiment de aplificare. Ei sunt sursa de inspiratie pentru subordonati la serviciu, pentru clientii lor, iar altii ii iau ca repede pentru propriile cariere si vieti. Ei deschid in noi, posibilitati despre care nu aveam cunostinta anterior. Orizontul nostru se largeste, simtim cum o noua putere ne impinge intreaga fiinta, experimentam un sentiment de usurare, ca si cum am fi fost eliberati de o greutate care ne apasa de mult.
Mare parte din sarmul unei personalitati magnetice vine dintr-un comportament frumos, cultivat. Tactul este, de asemenea, un element foarte important - poate cel mai important. Trebuie sa stii exact ce ai de facut si sa fii in stare sa faci acel lucru la momentul potrivit. Judecata corecta si bunul-simt sunt indispensabile acelora care vor sa dobandeasca aceasta putere magica. Bunul-gust este unul dintre elementele care intregeste sarmul personal. Nu poti ofensa gusturile altora fara sa-i jignesti.
Caracteristicile personalitatii pot fi dobandite. Plecand de la ideea ca toti oamenii sunt egali in drepturi si oportunitati, trebuie sa recunoastem ca nu toti au acelasi nivel de inteligenta, aceeasi forta fizica sau aceeasi cantitate de energie, dar, indiferent de situatia lor, ele pot fi sporite prin autoeducare si autodezvoltare. Aceia care sunt dornici de cunoastere si au ambitia de a reusi vor fi in frunte. Poti alege sa muncesti pentru a-ti dezvolta caracteristicile pe care vrei sa le dobandesti. Practica este cel mai important lucru.
Principalele calitati care dau unei persoane un statut perfect sunt : rabdarea, bunatatea, generozitatea, umilinta, curtoazia, altruismul, linistea si sinceritatea. Aceste trasaturi nu sunt ereditare, ele pot fi dezvoltate. Considera-le cadru de lucru pentru personalitatea pe care doresti sa o creezi, din calitatile pe care le gasesti in complexitatea naturii tale.
Din nefericire, unii oameni care au toate aceste calitati nu sunt considerati a avea o personalitate placuta, pentru ca nu au o prezenta placuta. Aceasta nu inseamna frumusete fizica. Nu trebuie sa te nasti cu o fata frumoasa sau cu un fizic frumos pentru a proiecta o prezenta placuta, dar, daca nu te imbraci potrivit si ingrijit, daca nu afisezi un zambet in locul unei priviri incruntate, daca nu esti curat, cele mai importante calitati ale tale nu vor fi remarcate.
Felul in care arati este important, pentru ca prima impresie pe care ceilalti si-o fac despre tine este determinanta ca sa primesti oportunitatea de a-ti demonstra calitatile.
Nu numai ca esti judecat dupa felul in care arati, dar si tu ii judeci pe altii in functie de cum arata. Instinctiv, oamenii incearca sa cultive calitatile pozitive pe care le vad la persoanele pe care le admira. Poarta acelasi tip de haine, le imita tunsorile, se poarta in acelasi fel ca modelele lor. Poti face acelasi lucru si in privinta celorlalte calitati. Concentreaza-te asupra caracteristicilor de personalitate ale oamenilor pe care ii respecti si tinde catre ele. In aceasta persoana poti vizualiza persoana care iti doresti sa fii. Nu te uita doar la barbatii si femeile din cercul de cunoscuti, ci ia ca model si alte persoana care sunt exemplare ale personalitatii ideale, pe care ti-o doresti.

Cauta binele
Este atat de usor sa treci prin viata cautand binele si frumosul, in loc sa cauti uratul, sa cauti lucrurile nobile in locul celor mundane, sa cauti lumina si bucuria in locul intunericului si tristetii, speranta in locul disperarii, sa vezi partea frumoasa a lucrurilor in locul celei urate. Sa-ti indrepti fata intotdeauna catre soare este la fel de usor ca atunci cand privesti umbra si face toata diferenta in caracterul tau intre multumire si nemultumire, intre bucurie si tristete, intre prosperitate si stramtorare, intre succes si esec. Hraneste-ti subconstientul cu aceste ganduri. Astfel se aplica Legea Atractiei.
Invata, asadar, sa cauti lumina. Refuza sa arborezi umbrele si petele, imaginile negative, discordante. Ramai la acele lucruri care iti fac placere, care te inspira si iti sunt de ajutor, si iti vei schimba intregul fel de a privi lucrurile, iti vei transforma personalitatea intr-un timp foarte scurt.
Un mod ca sa dezvolti cele mai bune trasaturi in personalitatea ta este acela de a cauta cele mai bune trasaturi in altii. Acceptand cu o atitudine deschisa toate persoanele pe care le intalnesti, daca incerci sa patrunzi dincolo de masca exterioara a oricarui barbat sau oricarei femei, pana in cel mai ascuns punct interior si prin cultivarea unui sentiment de bunatate, indreptat catre ei, poti obtine acest dar inestimabil.
Nimic nu te va rasplati mai mult decat obtinerea puterii de a-i face pe ceilalti sa se simta mai usurati, fericiti si multumiti de ei insisi. Oamenii fericiti resping melancolia, tristetea, ingrijorarea si anxietatea venita de la toti aceia cu care intra in contact, la fel cum soarele alunga intunericul. Atunci cand intra intr-o camera plina de lume, acolo unde conversatia lancezeste si toata lumea pare plictisita, ei transforma atmosfera la fel cum soarele apare dupa furtuna, dintre norii grosi si negri. Toata lumea adopta o stare de voiosie de la cel care tocmai a intrat in camera; gurile sunt desclestate, conversatia apatica devine aprinsa si energetica si intreaga atmosfera este incarcata de bucurie si voie buna.
Empatizeaza! Oamenii empatici se pun in locul oamenilor cu care intra in contact. Nu numai ca aud ceea ce spune persoana respectiva, dar simt si ceea ce simte acea persoana in acel moment. Cum ar putea cineva sa nu le raspunda pozitiv unor asemenea oameni.

Mentineti buna dispozitie!
Daca nu ai o atitudine mentala libera de amaraciune si vinovatie si nu privesti fiecare zi ca pe o binecuvantare de care trebuie sa te bucuri, vei avea o viata trista si, cel mai probabil, neproductiva.
Nu putem sa dam ceea ce este mai bun din noi daca avem ganduri de razbunare sau chiar neprietenoase fata de altii. Trasaturile noastre dau ce este mai bun din ele doar atunci cand lucreaza in armonie perfecta. Daca nu punem inima in ceea ce facem, nu vom putea realiza ceva numai cu mainile si capul. Ura, razbunarea si gelozia sunt otravuri fatale pentru tot ceea ce este nobil in noi, la fel cum arsenicul este fatal pentru viata fizica.
O atitudine binevoitoare, un sentiment de bunavointa indreptat catre ceilalti, este cea mai buna protectie impotriva tuturor gandurilor neplacute sau amare.
Intr-o personalitate binevoitoare este un sarm de care este greu sa scapi. Este dificil de certat persoana care il poseda. Exista ceva in ea care te atrage. Nu conteaza cat de ocupat sau ingrijorat esti, cat de mult iti displace sa fii intrerupt, nu ai inima sa refuzi o persoana cu o asemenea personalitate.

Secretul de a te face placut
Emerson spunea: „Ceea ce esti vorbeste despre tine atat de tare, incat nu aud ceea ce spui". Nu putem ascunde ceea ce suntem, cum simtim, pentru ca avem o aura, o personalitate; aceasta poate fi rece sau calda, atractiva sau respingatoare, potrivit trasaturilor si calitatilor noastre.
O persoana egoista, care se gandeste intotdeauna numai la sine si cauta intotdeauna sa obtina avantaje numai pentru sine, care este rece, lipsita de intelegere, lacoma, nu poate radia o atmosfera calda, placuta. Daca egoismul, indiferenta, avaritia si lacomia sunt dominante in firea ta, le vei radia si ii vei indeparta pe ceilalti, pentru ca acestea sunt trasaturi pe care oamenii le detesta instinctiv.
Calitatile care atrag sunt efervescente, flotabile, calitatile care resping sunt curgatoare. Adica, oamenii care nu au magnetism sunt egocentristi, se gandesc prea mult la ei insisi. Nu dau niciodata suficient, intotdeauna cauta ceva, absorbind, primind un beneficiu, incercand sa obtina un avantaj pentru ei insisi. Sunt lipsiti de intelegere, cordialitate, prietenie, sunt un amestec negativ.
O bucata de hotel magnetizat va atrage numai produsele facute din fier. Nu are nicio afinitate pentru lemn, cupru, cauciuc sau alta substanta care nu contine fier. Cand erai copil, ai descoperit ca magnetul tau poate ridica un ac, dar nu poate ridica un chibrit sau o scobitoare. Va atrage numai pe cei la fel ca el.
Barbatii si femeile sunt magneti umani. La fel cum magnetii vor atrage dintr-o gramada de resturi numai pe acelea pentru care au afinitate, si noi suntem atrasi de oameni, stabilim relatii cu ei, cu lucrurile si oamenii care raspund gandurilor si idealurilor noastre.
Mediul nostru, cei legati de noi, starea noastra generala reprezinta rezultatul atractiei noastre mentale. Aceste lucruri ni s-au intamplat in plan mintal pentru ca noi ne-am concentrat asupra lor si vor ramane cu noi atata vreme cat vor continua sa existe in mintea noastra.

Aplicarea Legii Atractiei
Unii oameni au magnetism natural, dar, atunci cand le analizezi caracterl, descoperi ca au anumite calitati pe care le admiram in mod instinctiv, calitatile care atrag orice fiinta umana, calitati ca: generozitatea, nobletea, cordialitatea, simpatiile largite, viziunile largi asupra vietii, utilitatea, optimismul. Acestia sunt cei care aplica Legea Atractiei.
Nu exista vreo calitate care sa nu poata fi dobandita si intarita. Daca vei face asta, vei auzi o chemare pe care ceilalti nu o vor auzi.
Indiferent care sunt ocupatia si reputatia ta, succesul depinde intr-o mare masura de impresia pe care o lasi asupra celorlalti. Pentru tineri, folosirea acestei legi, pentru atragerea si dezvoltarea unei personalitati magnetice, plina de forta si atractiva, inseamna totul. Cultiva-ti insusirile de inima! Intelectul si puterea de judecata au prea putina legatura sau chiar deloc cu atractia personala. Partea iubitoare, nu cea intelectuala, este aceea care atrage si-i retine pe oameni.
Aceasta nu este un lucru greu de facut. Oricine isi poate cultiva abilitatea de a placea si forta de caracter care il va face o forta reala. Cunoascand Legea Atractiei - calitatile si caracteristicile care fac diferenta intre magnetici si non magnetici- este usor de comparat si eliminat o insusire in favoarea alteia. Astfel, putem cultiva calitatile generoare, vesele si folositoare mintal si putem elimina calitatile opuse; pe masura ce facem asta, vom descoperi ca suntem din ce in ce mai interesati de ceilalti, iar acestia vor deveni, la randul lor, mai interesati de noi. Pe masura ce ne vom dezvolta magnetismul, prin imbogatirea aurei personale cu ganduri, cuvinte si fapte bune, vom observa ca suntem din ce in ce mai bine primiti oriunde am merge, suntem din ce in ce mai cautati; ii vom atrage pe oameni din ce in ce mai mult.
Prin influentarea subconstientului cu trasaturile pe care le admiram la altii - acele calitati care ne atrag - vei deveni atractiv pentru ceilalti. Pe masura ce-ti insusesti aceste trasaturi, ele te vor caracteriza si vei dobandi o personalitate atractiva, magnetica.

Traieste o viata sanatoasa
Primul pas pentru dobandirea magnetismului este acela de a-ti consolida sanatatea. O sanatate robusta, cuplata cu o atitudine mentala corecta, o minte optimista, plina de speranta, voioasa si vesela, va contribui enorm la dobandirea magnetismului.
O persoana cu o sanatate robusta radiaza o atmosfera puternica, viguroasa si curajoasa, in timp ce alta, cu o vitalitate scazuta, trage de la altii in loc sa le dea. Forta psihica si sanatatea ajuta la crearea unei personalitati magnetice, plina de forta. Oamenii cu minti alerte, vioaie, cu o scanteiere in priviri si cu miscari elastice si care se bucura de vitalitate corporala au un mare avantaj asupra celor lipsiti de vitalitate si cu o stare fizica slabita.

Recunoaste-ti greselile
O metoda de a-i indeparta pe oameni de tine este sa fii ingamfat, plin de importanta, arogant, un individ care nu recunoaste cand greseste.
Warren Buffett, acest guru al investitiilor, probabil unul dintre cei mai bogati oameni din lume, nu numai ca stie a folosi cuvintele „esec" si „greseala", dar merge pana acolo incat le face reclama. In 1989, a inceput o forma practica de povestiri despre sine, publicand o lista a greselilor pe care le-a comis in „Letter to Investors". In scrisoarea sa, Buffett recunoaste nu numai greselile pe care le-a comis, ci si oportunitatile pe care le-a ratat, pentru ca nu a actionat corect. Convingerea lui Buffett este aceea ca franchetea aduce acelasi beneficiu si managerului, si actionarului. A spus-o in felul urmator: „Presedintele Consiliului de Administratie care ii insala pe ceilalti in public in cele din urma se insala singur in privat". Buffett crede in analizarea greselilor personale mai degraba decat in concentrarea exclusiva pe succes.
Probabil ca acest tip de franchete ii da posibilitatea lui Buffett sa fie plin de voie buna la birou. Este cunoscut pentru faptul ca are spirit de echipa si ca ii place sa vina la munca in fiecare zi. Oamenii sunt atrasi de el. Oare pentru ca este bogat? Sau este invers?

Fii deschis cand faci cunostinta cu cineva
Trebuie sa-i faci pe oameni sa simta ca au intalnit o persoana sincera. Nu-i saluta pe oameni cu formulele stereotipe „Ce mai faceti", „Ma bucur sa va cunosc", formule lipsite de traire, de sentimente. Fii o persoana sociala. Priveste-i in ochi pe oamenii cu care faci cunostinta, lasa-i sa-ti simta personalitatea. Intinde-le o mana bucuroasa, insotita de un zambet si vorbe frumoase, pentru a-i face sa tina minte ca au intalnit o adevarata forta si fa-i sa fie bucurosi atunci cand te vor reintalni.
Daca vrei sa fii popular, atunci va trebui sa-ti dezvolti sociabilitatea. Trebuie sa-ti lasi inima deschisa si nu asa cum fac multi, sa o lasi pe jumatate deschisa, ca si cum le-ai spune oamenilor pe care ii intalnesti: „Poti sa arunci o privire inauntru, dar nu poti sa intrii pana nu voi considera daca este cazul sau nu te las sa intrii". Foarte multi oameni sunt zgarciti atunci cand vine vorba de sociabilizare.Par sa tina la pastrare pentru ocazii speciale sau pentru prietenii foarte apropriati. Cred ca este mult prea pretentioasa ca sa o imparta cu toata lumea.
Vei fi surprins sa vezi ca aceasta strangere calda, bucuroasa de mana poate crea o legatura de buna dispozitie intre tine si cei pe care ii intalnesti. Oamenii pe care ii intalnesti isi vor spune: „Este o personalitate foarte interesanta. Vreau sa stiu mai multe despre aceasta doamna sau acest domn. M-a intampinat intr-un fel neobisnuit, Aceasta persoana vede in mine ceva ce majoritatea persoanelor nu vad".
Cultiva-ti obiceiul de a fi sociabil, de a-i intampina pe oamenii cu deschidere si caldura, cu inima deschisa si vei avea parte de adevarate minuni. Vei observa ca raceala, rezerva si indiferenta, lipsa de interes pe care le observi acum la ceilalti vor disparea. Oamenii vor vedea ca esti cu adevarat interesat de ei, ca vrei cu adevarat sa-i cunosti, sa le fii pe plac, sa le devii interesant. Vei dobandi insusiri atractive, la care inainte nu indrazneai sa speri. Oamenii te vor cauta, iti vor cere sfaturi si te vor ajuta sa-ti realizezi visurile.

Alege-ti un mentor - fii un mentor
O metoda excelenta de a avansa in cariera este aceea de a-ti cauta si de a urma un mentor. Aceasta persoana are toate atributele despre care am discutat pana acum si, nu numai ca este in stare, dar este dispusa sa le imparta cu ceilalti.
Mentorii sunt un bun exemplu de oameni care au invatat sa stapaneasca Legea Atractiei. Nu numai ca te pot inzestra cu aceasta cunoastere, dar te pot si ghida printre nuantele culturii din compania in care lucrezi.
Si, atunci cand ai obtinut succesul si ai ajuns intr-o pozitie de conducere, iti poti rasplati mentorul devenind tu insuti un mentor pentru un nou-venit in organizatie.
Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp