Sănătate mintală

Gelozia ca sprijin pentru relatia de cuplu Gelozia ca sprijin pentru relatia de cuplu

Stim ca gelozia are un potential distructiv. Gelozia poate fi o trasatura patologica. Unul din trei barbati declara ca au experimentat sentimente de gelozie ce au scapat de sub control, ca gelozia i-a facut sa se gandeasca ca-si doresc sa raneasca fizic o persoana. Crimele pasionale reprezinta cam o zecime din totalul crimelor, gelozia fiind de departe principala cauza a uciderii sotului sau sotiei.

continuare
Cum exploatează tehnologia mintea oamenilor Cum exploatează tehnologia mintea oamenilor

Tristan Harris a fost filozof de produs la Google până în anul 2016. El studiat felul în care tehnologia afectează atenția, starea de bine și comportamentul a miliarde de oameni. În articolul său „How Technology Hijacks People’s Minds — from a Magician and Google’s Design Ethicist", Tristan Harris listează o serie de 10 modalități în care companiile de tehnologia informației exploatează vulnerabilitățile oamenilor

continuare
Cum îmi ajut creierul în depresie și adicţii Cum îmi ajut creierul în depresie și adicţii

Dopamina este unul din principalii neurotransmițători de la nivelul sistemului nervos care ajută la controlarea recompenselor și a plăcerii creierului. De asemenea, ajută la reglarea răspunsurilor de mișcare și emoționale și ne permite nu doar să observăm recompensele, ci să luăm atitudine și să ne îndreptăm spre ele. Cu alte cuvinte, dopamina este responsabilă direct de motivație și concentrare

continuare
Nevoia vitală de creativitate Nevoia vitală de creativitate

De ce copiii sunt mai creativi? Simplu! Ei își asumă riscul de a inventa, de a fi originali, pentru că nu au frica de greșeală, de a fi judecați, de a se face de râs

continuare
Gândirea pozitivă sau cum să te minți singur Gândirea pozitivă sau cum să te minți singur

Cine nu a urmărit cu curiozitate filmul sau nu a citit cu interes cartea „Secretul"? Cine nu-și dorește să aibă cât ai pocni din degete tot ceea ce alții nu au reușit într-o viață de om?

continuare
Despre pesimism, cu optimism... Despre pesimism, cu optimism...

Pesimismul este perceput în mod intuitiv ca fiind "toxic sau "boală grea", iar dacă nu o boală în sine, oricum o cauză sigură de îmbolnăvire ... În orice caz, e de înlăturat din viața noastră, sursă a disconfortului și a incapacității de a ne atinge potențialul imaginat și neimaginat încă. Lucrurile stau însă chiar așa? Cum se face atunci că marii filozofi ai lumii l-au ridicat în slăvi

continuare
Neuroplasticitatea și succesul terapeutic Neuroplasticitatea și succesul terapeutic

Creierul își schimbă forma pe tot parcursul vieții, proces numit neuroplasticitate. Iată cum funcționează!

continuare
A fi impreuna este intotdeauna iubire? A fi impreuna este intotdeauna iubire?

De ce s-ar agata o femeie tanara de o astfel de speranta subreda? De ce ar renunta un barbat tanar la ce isi doreste, doar ca sa fie cu ea? Sa fii cu el, sa fii cu ea, sa fiti amandoi, par vise cheie in viata multora dintre noi. Dar ce folos

continuare
Tu ce cari în bagaj? Tu ce cari în bagaj?

În primii 7 ani din viață, prin interacțiunea cu ceea ce ne înconjoară, oameni și experiențe, se inscripționează în subconștientul nostru anumite programe de bază, care ne vor ajuta la adaptare și supraviețuire pe tot parcursul vieții.

continuare
Despre inteligenta emotionala Despre inteligenta emotionala

Auzim tot mai des despre aceast tip de inteligenta. Oare ce-o fi ? La ce se refera ? De la ce varsta avem inteligenta emotionala ? Ce sa facem cu ea, pana la urma ? Se poate educa ? O multime de de intrebari la care voi incerca sa raspund.

continuare
Atașament și psihoterapie

Teoria atașamentului poate fi considerată o teorie relațională a dezvoltării, a lumii interne, a mecanismelor de apărare și a psihopatologiei. Cercetarea atașamentului subliniază și ajută la explicarea influenței reciproce mutuale pe care pacienții și terapeuții o exercită inevitabil unii asupra celorlalți. Copiii mici sunt ființe extrem de vulnerabile și dependente, nefiind dotați cu un echipament neural avansat care să le permită să-și gestioneze singuri viața după naștere, din punct de vedere fizic, emoțional sau al provocărilor din mediul înconjurător. Pentru a supraviețui ei au nevoie de protecție din partea altora.

continuare
Învață, iubește, iartă Învață, iubește, iartă

Este viața o lecție importantă? Ce este viața? Ce este fericirea? Care este scopul vieții? Sunt întrebări puse de mii de ani. S-au dat diferite definiții acestora, încercând a se găsi secretul armoniei. Dar…acesta se află în fiecare dintre noi.

continuare
Recunoștința și avantajele ei în viața psihică Recunoștința și avantajele ei în viața psihică

Recunoștința este o virtute apreciată atât de toate religiile lumii, cât și de înțelepciunea populară. Multe proverbe, în toate limbile, vorbesc despre valoarea și profunda ei importanță. Și totuși, dincolo de dimensiunea spirituală, oamenii îi subestimează în general beneficiile pentru viața de zi cu zi.

continuare
Care sunt cele mai utile surse de job-uri? Care sunt cele mai utile surse de job-uri?

Daca esti in cautarea unui job este eficient sa apelezi la mai multe surse cu ajutorul carora sa identifici ce ti se potriveste.

continuare
Să facem diferenţa între tulburări psihosomatice, boli psihosomatice şi tulburări somato-psihice. Să facem diferenţa între tulburări psihosomatice, boli psihosomatice şi tulburări somato-psihice.

Activitatea psihică a omului chiar şi în condiţii de normalitate exercită influenţe asupra organelor bogat vascularizate, asupra aparatelor şi sistemelor organismului uman, iar emoţiile violente şi stările de tensiune emoţională prelungită, cum sunt cele din cadrul stresului psihic, duc la modificări ale proceselor fiziologice. Ca urmare pot apărea tulburări psihosomatice sau chiar boli.

continuare
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK