Sănătate mintală

Cum apare schimbarea în psihoterapie? Cum apare schimbarea în psihoterapie?

Deseori, în cabinetul de psihoterapie, oamenii vin ca la o ultimă soluție, după ce au încercat în fel și chip să rezolve situația problematică, să schimbe ceva. Doar că, de foarte multe ori, toți membrii familiei sunt atât de prinși în povestea problemei lor, încât găsesc soluții alternative, dar limitate de pătrățica definită de respectiva problemă.

continuare
„Mituri” in tratarea anxietatii „Mituri” in tratarea anxietatii

In mediul online si nu numai, pe diferite forumuri, sau in cadrul diferitelor articole sunt oferite o multime de „sfaturi”, sau metode in ceea ce priveste tratarea anxietatii. Unele dintre acestea pot ajuta, intr-o oarecare masura, la gestionarea starilor de anxietate, insa nu rezolva cu adevarat problema si nu se pot substitui unui tratament psihoterapeutic. Mai jos sunt enumerate si discutate cateva dintre cele mai „populare” remedii .

continuare
Copilăria copiilor noștri.... Copilăria copiilor noștri....

Viața oamenilor este o narațiune continuă, cu ei cuprinși în ea, la a cărei creație își aduc din plin contribuția. Acest scenariu cuprinde neapărat si odraslele lor. Fiecare femeie vrea sa aiba pe cineva asemenea ei si fiecare barbat vrea pe cineva asemenea lui. Multor oameni li s-a împlinit această dorință.

continuare
Curajul de a fi imperfect Curajul de a fi imperfect

Eu am un principiu pe care nu-l mut, principiu e principiu, ....„părinții nu se învinuiesc”. Cine îi învinuiește repetă din istoria lor de viață exact ceea ce nu a dorit. Si uite așa....peste ani, daca învinuim, uităm cât eram de înțelepți cand spuneam că noi nu vom face ca mama si ca tata.

continuare
Emoţiile, daruri subtile ale integrităţii noastre Emoţiile, daruri subtile ale integrităţii noastre

Cu toţii ne confruntăm în viaţă cu emoţii precum tristeţea, dezamăgirea, frica sau furia, însă nu toţi ajungem să suferim, în cele din urmă, de depresie sau anxietate.

continuare
Stres si rezilienta psihica Stres si rezilienta psihica

Concediere, divort, boala, pensionare, pierderi financiare, mutarea in alt oras, terminarea unei relatii, probleme cu justitia, vecinul care da gauri cu bormasina, etc. In mod inevitabil, fiecare persoana intalneste in viata momente dificile, in care ii este pusa la incercare rezistenta psihica si capacitatea de adaptare. Exista o serie de atitudini si trasaturi psihice

continuare
CV-ul si Scrisoarea de Intentie – sfaturi pentru tinerii aflati la inceputul traseului profesional CV-ul si Scrisoarea de Intentie – sfaturi pentru tinerii aflati la inceputul traseului profesional

CV-ul si scrisoarea de intentie sunt instrumentele utilizate de candidati in prima etapa a procesului de recrutare. Care sunt criteriile in functie de care iti construiesti CV-ul si scrisoarea de intentie cand esti la inceputul traseului profesional?

continuare
Manipulatorii Manipulatorii

Draga cititorule, te invit sa parcurgi cateva randuri cu adevaruri spuse direct de catre autor; in acelasi timp vei percepe suflul incurajator al ideilor prezentate, indiferent de ipostaza in care poate te recunosti. Vei afla totodata noi informatii despre increderea in propriile forte si dependenta, despre manipulare si istoria ei in viata noastra.

continuare
Adolescenții și grupul de prieteni Adolescenții și grupul de prieteni

Adolescența este perioada de tranziție dintre copilarie și maturitate, este perioada curiozității și a explorării sexuale, a aflării identității de sex -rol. Adolescenta este precum un pod pe care ei îl vor traversa, podul de la copilărie către perioada de adult

continuare
Depresia de sarbatori Depresia de sarbatori

Depresia este o stare profunda de tristete, de sentimente de inutilitate, retragere sociala si nemultumire, prezenta pe mai multe planuri ale existentei, stare prin care trece fiecare persoana la un moment dat.

continuare
Temele pentru acasă - oportunitate de învățare sau coșmar? Temele pentru acasă - oportunitate de învățare sau coșmar?

Copiii intră în sistemul formal de învățământ, cum e grădinița sau școala, cu așteptări mari, referitoare la oportunitățile pe care acest cadru le oferă pentru dezvoltarea lor personală, pentru învățarea lucrurilor noi și interesante, pentru legarea prieteniilor, socializare și maturizare.

continuare
Nu avem timp pentru a trăi Nu avem timp pentru a trăi

În viața noastră bogată în distrageri și plină de obligații, te simți constant obligat să adaugi ceva nou pe lista ta cu lucruri de făcut, să îți fixezi privirea pe vreun ecran de smartphone, să alergi spre următoarea destinație. Și, nu contează în câte feluri împarți timpul tău și atenția ta, nu contează toate îndatoririle pe care încerci să le duci la îndeplinire concomitent: nu ai timp suficient niciodată pentru a ține pasul cu tot ce ai de făcut.

continuare
Încurajarea obiceiurilor mentale sănătoase ale copiilor Încurajarea obiceiurilor mentale sănătoase ale copiilor

Încredere, acceptarea propriei persoane, înțelegere pentru și cu cei din jur, perseverență, organizare - toate acestea sunt aspecte pe care, ca părinte, cu siguranță ți-ai dori să le vezi la copilul tău. De fapt, aceste trăsături sunt obiceiuri mentale sănătoase (tendințe de a gândi într-un anumit mod ), pe care copilul, ajutat de adulții din viața lui, și le poate dezvolta

continuare
Simptome ale suferinţei copilului tau Simptome  ale suferinţei copilului tau

Copiii manifestă o serie de comportamente prin intermediul cărora putem sesiza că au o problemă. Ei nu îşi pot exprima sentimentele cum o fac adulţii.

continuare
Gelozia ca sprijin pentru relatia de cuplu Gelozia ca sprijin pentru relatia de cuplu

Stim ca gelozia are un potential distructiv. Gelozia poate fi o trasatura patologica. Unul din trei barbati declara ca au experimentat sentimente de gelozie ce au scapat de sub control, ca gelozia i-a facut sa se gandeasca ca-si doresc sa raneasca fizic o persoana. Crimele pasionale reprezinta cam o zecime din totalul crimelor, gelozia fiind de departe principala cauza a uciderii sotului sau sotiei.

continuare
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK