Sănătate mintală

De ce dormim? De ce dormim?

În societatea actuală, media numărului de ore de somn pe noapte a scăzut cu o oră și jumătate (6 ore - 6 ore și jumătate de somn/ noapte) față de anul 1950, când era de aproximativ 8 ore. Descoperirile recente din domeniul neurologiei vin cu noi teorii privind importanța somnului în sănătatea mintală, obligându-ne să reconsiderăm felul în care ne construim viețile

continuare
Apropierea în cuplu - Cum să purtaţi conversaţii de reducere a stresului Apropierea în cuplu - Cum să purtaţi conversaţii de reducere a stresului

Cea mai eficientă modalitate de apropiere emoţională este ca, la finalul zilei, să discutaţi despre cum a fost aceasta. Pe lângă apropierea emoţională, acest tip de conversaţie este benefică pentru reducerea stresului de zi cu zi.

continuare
Cum contribuie dezvoltarea personala la dezvoltarea armonioasa a copilului? Cum contribuie dezvoltarea  personala la dezvoltarea armonioasa a copilului?

Pe masura ce creste, copilul intampina diverse provocari, in functie de etapa de dezvoltare: acumularea de cunostinte, formarea de deprinderi, dezvoltarea unor noi tipuri de relatii, etc. Toate aceste provocari, pot aduce cu ele diverse dificultati, framantari, conflicte interioare.

continuare
Grupurile terapeutice Grupurile terapeutice

Grupurile de acest tip sunt alcătuite, de obicei, din persoane cu probleme emoţionale şi personale severe. Dacă alte grupuri de autoajutor nu presupun în mod necesar un profesionist drept coordonator, cele terapeutice s-ar compromite fără reglaj competent.

continuare
Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală

Dintre toate paradigmele psihologice, abordarea cognitiv-comportamentală a primit cea mai intensă preocupare pentru validarea ştiinţifică prin cercetări de amploare implicând mii de persoane.

continuare
Ostracizarea – exilul vieții moderne Ostracizarea – exilul vieții moderne

Ostracizarea constă în respingerea cuiva de către un individ sau grup, în forme mergând de la excluderea de pe terenul de joacă până la ignorarea la locul de muncă/ în familie, de la ignorarea unei întrebări la a fi părăsit în mijlocul unei conversații.

continuare
Ce poți face dacă te simți abandonat Ce poți face dacă te simți abandonat

Frica de abandon este situată la nivelul bazal al ființei umane, conexiunea cu alții mai puternici fiind o garanție a supraviețuirii. Sensibilitatea privind acest capitol primar al existenței poate fi creată în propria copilărie

continuare
Ruminarea Ruminarea

A rumina înseamnă a rula continuu în minte gânduri referitoare la cauzele, consecințele sau alte aspecte legate de eșecul în atingerea unui scop.

continuare
Dezvoltarea abilităţilor de reglare emoţională la copii Dezvoltarea abilităţilor de reglare emoţională la copii

Emoţia este un răspuns multifaţetat al individului într-o situaţie relevantă pentru scopurile sale. (Vrasti, R 2015 ) Rolul emoţiilor este de a indica persoanei să îşi direcţioneze atenţia către ceea ce este important şi să îşi ghideze comportamentul în acord cu scopurile/nevoile sale.

continuare
Importanța recunoașterii Importanța recunoașterii

Încă din primele zile de la naștere fiecare dintre noi avem nevoie permanent de semne de recunoaștere, ca o confirmare a faptului că existăm, că suntem văzuți și acceptați de cei care ne înconjoară și că prezența noastră contează pentru ei.

continuare
Mesajele ascunse din viața ta Mesajele ascunse din viața ta

Subconştientul înregistrează în mod automat tot ce se întâmplă în viaţa ta încă de când eşti în pântecele mamei. Aceste mesaje preluate de subconştient iţi influenţează emoţiile şi acţiunile tale. Subconştientul nu este raţional. De aceea, dacă gândeşti în mod conştient că vrei un job, o casă, o maşină nouă sau orice altceva şi îi dai ordin subconştientului tău, nu te va ajuta să obţii ceea ce vrei neapărat. Trebuie să consulţi supraconştiinţa ta pentru a afla dacă ceea ce vrei este bun pentru tine.

continuare
Crăciun Fericit! ... dacă trebuie, trebuie! Crăciun Fericit! ... dacă trebuie, trebuie!

Se apropie Crăciunul şi mulţi dintre noi, probabil au început să resimtă o tristeţe care se înfăţişează în timpul sărbătorilor.

continuare
Cel care nu se iubește pe sine va aștepta mereu ca ceilalți să-l iubească Cel care nu se iubește pe sine va aștepta mereu ca ceilalți să-l iubească

Altfel spus, cel în cauză îi va cere constant partenerului (și celorlalți! ) să-l iubească, să-l aprecieze și să-l înțeleagă.

continuare
Aranjează o întâlnire cu îngrijorările Aranjează o întâlnire cu îngrijorările

Preocupările ne oprimă şi reuşesc să strice momentele de relax pe care le-am câştigat cu trudă şi sacrificiu. Nu ne surprinde faptul că, atunci când suntem în vacanţă, continuăm să ne gândim la serviciul pe care l-am lăsat în aştepatare sau că permitem clienţilor să ne contacteze chiar şi la sfârşit de săptămână. Napoleon Bonaparte spunea: „Eliberează-te de griji, aşa cum te eliberezi de haine înainte de a merge la somn”.

continuare
Ce NU este tulburarea psihosomatica Ce NU este tulburarea psihosomatica

Definitia general atribuita pentru toate bolile care au la cauza factori emotionali ce genereaza simptome fizice se numeste TULBURARE PSIHOSOMATICA.

continuare
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK