Sănătate mintală

Recunoștința și avantajele ei în viața psihică Recunoștința și avantajele ei în viața psihică

Recunoștința este o virtute apreciată atât de toate religiile lumii, cât și de înțelepciunea populară. Multe proverbe, în toate limbile, vorbesc despre valoarea și profunda ei importanță. Și totuși, dincolo de dimensiunea spirituală, oamenii îi subestimează în general beneficiile pentru viața de zi cu zi.

continuare
Care sunt cele mai utile surse de job-uri? Care sunt cele mai utile surse de job-uri?

Daca esti in cautarea unui job este eficient sa apelezi la mai multe surse cu ajutorul carora sa identifici ce ti se potriveste.

continuare
Să facem diferenţa între tulburări psihosomatice, boli psihosomatice şi tulburări somato-psihice. Să facem diferenţa între tulburări psihosomatice, boli psihosomatice şi tulburări somato-psihice.

Activitatea psihică a omului chiar şi în condiţii de normalitate exercită influenţe asupra organelor bogat vascularizate, asupra aparatelor şi sistemelor organismului uman, iar emoţiile violente şi stările de tensiune emoţională prelungită, cum sunt cele din cadrul stresului psihic, duc la modificări ale proceselor fiziologice. Ca urmare pot apărea tulburări psihosomatice sau chiar boli.

continuare
Empatia - o capcană? Empatia - o capcană?

Paul Bloom este profesor de psihologie și științe cognitive la Universitatea Yale. El aduce un curent nou, poziționându-se, cu argumente, împotriva empatiei. Nu numai că, din punctul său de vedere, capcanele presupuse de empatie sunt numerose și nu ajută la construirea unei lumi mai bune, dar se pare că lucrurile stau exact pe dos (fie că ne raportăm la o perspectivă personală sau una globală).

continuare
Cum apar problemele de genul celor cu, care vin clientii la terapie? Cum apar problemele de genul celor cu, care vin clientii la terapie?

Cele mai multe apar pe fondul unei comunicari disfunctionale intre membrii familiei sau a cuplului.

continuare
Povestea lui Tay este despre noi Povestea lui Tay este despre noi

Tay a fost un proiect privind inteligența artificială, lansat pe 23 martie 2016 de Microsoft Corporation pe platforma Twitter. Robotul a fost proiectat să învețe din interacțiunile online cu oamenii, să imite tiparele de limbaj ale unei tinere americane de 19 ani și să comunice

continuare
Familia - „o școală fără vacanțe” Familia - „o școală fără vacanțe”

Familia este ca o școală în care nu există vacanțe, nu există zile libere.Este un proiect în care este nevoie să fii disponibibil 24 de h din 24 h cel puțin până copilul devine major. După ce copilul are 18 ani puteți să vă mai luați libere până își întemeiază o familie

continuare
De ce dormim? De ce dormim?

În societatea actuală, media numărului de ore de somn pe noapte a scăzut cu o oră și jumătate (6 ore - 6 ore și jumătate de somn/ noapte) față de anul 1950, când era de aproximativ 8 ore. Descoperirile recente din domeniul neurologiei vin cu noi teorii privind importanța somnului în sănătatea mintală, obligându-ne să reconsiderăm felul în care ne construim viețile

continuare
Apropierea în cuplu - Cum să purtaţi conversaţii de reducere a stresului Apropierea în cuplu - Cum să purtaţi conversaţii de reducere a stresului

Cea mai eficientă modalitate de apropiere emoţională este ca, la finalul zilei, să discutaţi despre cum a fost aceasta. Pe lângă apropierea emoţională, acest tip de conversaţie este benefică pentru reducerea stresului de zi cu zi.

continuare
Cum contribuie dezvoltarea personala la dezvoltarea armonioasa a copilului? Cum contribuie dezvoltarea  personala la dezvoltarea armonioasa a copilului?

Pe masura ce creste, copilul intampina diverse provocari, in functie de etapa de dezvoltare: acumularea de cunostinte, formarea de deprinderi, dezvoltarea unor noi tipuri de relatii, etc. Toate aceste provocari, pot aduce cu ele diverse dificultati, framantari, conflicte interioare.

continuare
Grupurile terapeutice Grupurile terapeutice

Grupurile de acest tip sunt alcătuite, de obicei, din persoane cu probleme emoţionale şi personale severe. Dacă alte grupuri de autoajutor nu presupun în mod necesar un profesionist drept coordonator, cele terapeutice s-ar compromite fără reglaj competent.

continuare
Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală Dezvoltarea competenţelor emoţionale prin intervenţie cognitiv-comportamentală

Dintre toate paradigmele psihologice, abordarea cognitiv-comportamentală a primit cea mai intensă preocupare pentru validarea ştiinţifică prin cercetări de amploare implicând mii de persoane.

continuare
Ostracizarea – exilul vieții moderne Ostracizarea – exilul vieții moderne

Ostracizarea constă în respingerea cuiva de către un individ sau grup, în forme mergând de la excluderea de pe terenul de joacă până la ignorarea la locul de muncă/ în familie, de la ignorarea unei întrebări la a fi părăsit în mijlocul unei conversații.

continuare
Ce poți face dacă te simți abandonat Ce poți face dacă te simți abandonat

Frica de abandon este situată la nivelul bazal al ființei umane, conexiunea cu alții mai puternici fiind o garanție a supraviețuirii. Sensibilitatea privind acest capitol primar al existenței poate fi creată în propria copilărie

continuare
Ruminarea Ruminarea

A rumina înseamnă a rula continuu în minte gânduri referitoare la cauzele, consecințele sau alte aspecte legate de eșecul în atingerea unui scop.

continuare
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK