O viata noua in 7 zile

Inapoi Video Autor: Paul McKenna
Pot cu adevarat sa-mi schimb viata in 7 zile?

"Daca crezi ca poti sa faci un lucru, probabil ca ai dreptate. Daca crezi ca nu poti sa faci un lucru, probabil ca ai, din nou, dreptate."

Oamenii care participa la seminariile mele, in cadrul carora am ajutat numeroase persoane sa scape in cateva minute de fobii de care suferisera intreaga viata sau le-am rezolvat "probleme grav" in doar cateva zile, sunt uimiti mereu de rezultatele obtinute atat de repede. Insa multe persoana isi pot aminti de situatii in care viata lor s-a schimbat in doar cateva clipe. Poate ca au intrat in posesia unor informatii importante sau au intalnit o persoana deosebita si au stiut ca viata lor s-a schimbat pentru totdeauna.
Iata motivul pentru care schimbarea se poate produce atat de repede:
Cele mai importante schimbari sunt, adeseori, schimbari de perceptie, si nu schimbari care au loc in lumea exterioara. Si ne putem schimba modul in care percepem lumea intr-o clipa.
De fapt, mitul conform caruia avem nevoie de foarte mult timp pentru a ne putea schimba nu are decat vreo suta de ani si dateaza de pe vremea lui Freud, odata cu momentul in care psihanaliza freudiana a inceput sa fie folosita in tratarea bolilor psihosomatice. Ironia acestui punct de vedere consta in faptul ca psihanaliza nu se ocupa cu schimbarea vietii oamenilor, ci ii ajuta sa inteleaga la un nivel mai profund cum si de ce au ajuns asa cum sunt. In schimb, in cadrul teoriei mele, acest lucru reprezinta cireasa de pe tort.
Uneori chiar si o mica schimbare poate sa insemne extraordinar de mult. De ex., imagineaza-ti ca tu si o alta persoana mergeti cu masina pe 2 sosele drepte, ce se intind una langa alta in departare. Acum, imagineaza-ti ca una dintre sosele se indeparteaza o idee de cealalta. La inceput, diferenta era imperceptibila. Insa, in timp, aceasta mica schimbare de directie te va purta catre o cu totul alta destinatie fata de persoana cu care ai pornit la drum.
Tehnicile descrise in O viata noua in 7 zile sunt noi si iti ofera nu doar ultimul tip de "software", si si un sistem operational complet nou pentru cort si minte.
In fiecare zi, vei face schimbari mici, schimbari care, la inceput, iti pot parea imperceptibile. Insa, in timp ce mergi inainte, iti vei da seama care este cu adevarat diferenta si cat de mult te-ai schimbat.
Hai sa fim sinceri: daca faci orice lucru in mod constant timp de 7 zile, vei obtine o schimbare. Diferenta dintre acest ansamblu de tehnici si altele asemanatoare este ca aceste tehnici te vor ajuta in momentul in care le vei parcurge, cat si dupa ce nu le vei mai folosi. De-a lungul urmatoarelor 7 zile, actiunile pe care le vei intreprinde vor determina un val de schimbari in viata ta care, la randul lor, vor determina schimbari si in alte aspecte ale vietii tale, apecte care, la randul lor, ii afecteaza pe cei din jurul tau. La fel se intampla si cu o nava petroliera: ii ia ceva timp sa se puna in miscare, dar, odata ce si-a pornit motoarele, ii este greu sa se opreasca.
Timp de mai multe secole, oamenii au crezut ca este imposibil sa alergi o mila in 4 minute. Apoi, pe 6 mai 1954, Roger Bannister a facut un lucru pe care doar deschizatorii de drumuri il fac: a realizat imposibilul.
Atunci cand l-am intalnit pe dr. Bannister, ne-am mirat amandoi ca, in mai putin de un an de la momentul in care devenise primul om ce reusise sa parcurga o mila in mai putin de 4 minute, alte 37 de persoane au reusit sa faca acelasi lucru. In anul urmator, alti 300 de alergatori demonstrau imposibilul.
Cele mai luminate minti ale epocii au crezut ca acest lucru era imposibil, iar convingerile lor au devenit profetii autorealizatoare. (Oameni de stiinta remarcabili ai vremii ajunsesera sa sugereze ca, daca ti-ai forta corpul sa alerge o mila in mai putin de 4 minute, acesta ar exploda la propriu. )
Nu a fost nevoie decat de un ex. care sa demonstreze contrariul - un om care a depasit bariera celor 4 minute - pentru ca si alti oameni sa se intrebe daca nu cumva pot si ei face acelasi lucru.
Mintea umana foloseste generalizarea ca principiu de invatare. De ex., copil fiind, inveti cum se inchide si se deschide o usa. Apoi, mintea ta aplica principiul generalizarii: vei stii sa inchizi si sa deschizi toate usile.
Acest principiu functioneaza indiferent de lucrurile pe care le inveti: utile sau dureroase. Pe parcursul urmatoarelor 7 zile, vom demonta multe dintre generalizarile negative pe care le-ai facut in ceea ce priveste lumea si vom construi altele noi, pozitive.

Puterea prezentului
Traim intr-o epoca extraordinara. Lumea se schimba in fiecare zi. Schimbarile si descoperirile din stiinta si tehnologie, care au loc pretutindeni in jurul nostru, cresc exponential. Ca rasa umana, chiar daca ne aflam la distante mari unii fata de ceilalti, avem posibilitatea sa luam legatura intre noi, sa exploram si sa remodelam lumea in care traim. Calatorii care, in trecut, durau luni de zile sunt parcurse acum in cateva ore; calculele care, in trecut, se faceau in ani de zile se fac acum in cateva minute. Nu te intreba daca viata ta se va schimba, intreaba-te in ce fel se va schimba ea.
In prezent, traim intr-o epoca a informatiilor digitale. Faxuri, telefoane mobile, computere si tehnologie prin satelir, lucruri de neconceput in urma cu 50 de ani, sunt considerate acum o componenta obisnuita a vietii secolului XXI. Daca intr-un colt de lume are loc un eveniment, il putem privi la televizor cateva minute mai tarziu. Sistemele globale de comunicatii ne conecteaza ca pe niste celule nervoase intr-un urias creier global. Nu stim incotro ne indreptam, insa stim ca vom ajunge rapid la destinatie.
Suntem pe punctul de a face un pas urias in evolutia noastra si cred ca urmatoarea mare etapa in dezvoltarea umana va fi inlocuirea epocii informatiilor digitale cu una in care ne vom dezvolta resursele interioare. Eu numesc aceasta perioada epoca psihotehnologiei: o perioada in care ne vom folosi puterile uimitoare si capacitatile noastre interioare innascute. Intelegerea si practicarea psihotehnologiei e ca si cum ai avea un manual cu instructiuni pentru propriul creier.
Din pacate, majoritatea oamenilor petrec mai mult timp invatand cum functioneaza un DVD decat propria minte. Daca iti vei face timp o saptamana ca sa citesti si sa pui in practica exercitiile, te vei deosebi de cei 98% dintre oameni care, ca sa-l citez pe Winston Churchill, "se impiedica de adevar din cand in cand, dar se ridica repede, se scutura de praf pe haine si merg mai departe ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat".
Vei descoperi tehnicile care au ajutat multi oameni sa-si depaseasca limitele si sa-si descopere adevaratul potential. Impreuna, iti vom programa mintea sa te faca mai fericit, mai increzator si mai puternic.

Sa incepem
Inainte sa incepi aceasta calatorie catre descoperirea adevaratului tau potential, vreau sa te opresti si sa te gandesti la urmatorul lucru:
Ce-ai simti daca te-ai trezi intr-o dimineata si ai vedea ca s-a intamplat un miracol: viata ta a devenit exact asa cum ti-ai dorit sa fie?
Fa-o acum. Opreste-te din citit si imagineaza-ti cum ar fi.
• Cum ti-ai da seama ca s-a infaptuit un miracol?
• Ce-ai vedea?
• Ce-ai auzi?
• Cum te-ai simti?
• Ce schimbari ar avea loc in cariera ta?
• Dar in relatiile tale cu cei din jurul tau?
• Dar in plan financiar?
• Dar in ceea ce priveste sanatatea ta?
Pe masura ce vei folosi ideile si vei practica tehnicile pe care le vei invata in aceste articole, iti vei indeplini aceste vise.
Relaxeaza-te, citeste si lasa ideile si exercitiile din articol sa prinda radacini in mintea ta.
Asa cum gradinarul planteaza seminte si asteapta rabdator sa creasca plantele, de fiecare data cand lucrezi cu aceste articole, plantezi sugestii pozitive in mintea ta, care se vor dezvolta si vor deveni cai noi si puternice de operare cu cel mai avansat biocomputer din lume: creierul tau!
Desi poti obtine rezultate uimitoare inca din prima saptamana, s-ar putea sa simti nevoia sa te intorci la randurile acestor articole de mai multe ori in primele luni. Este extrem de important sa faci exercitiile prezentate pentru a obtine rezultatele pe care ti le doresti. Nici una dintre tehnici nu reprezinta o pilula magica pentru succes, insa, daca le practici in mod constant, ele vor deveni o a 2-a ta natura.

"Oamenii dau intotdeauna vina pe circumstante pentru a justifica cine sunt. Eu nu cred in circumstante. Oamenii care razbat in aceasta lume sunt cei care se ridica si cauta circumstantele pe care si le doresc, iar daca nu le gasesc, le creeaza" - George Bernard Shaw

Orice reusita din urmatorii 10 ani este rezultatul a ceea ce faci acum: asa cum spune si proverbul, daca vei continua sa faci ce ai facut mereu, vei obtine mai mult din ceea ce ai deja. Dar ai puterea sa faci o schimbare uimitoare in viata ta. O schimbare care incepe acum...

Diferenta care face diferenta
Multi oameni incep o carte de dezvoltare personala sau un program personal de pregatire, insa renunta la jumatatea drumului. Ei se conving ca este un proces mult prea dificil sau ca nu au capacitatile necesare pentru a-l urma. Iata care este problema cu acest mod de a vedea lucrurile:
"Daca nu-ti iei viata in propriile maini, altcineva o va face in locul tau."
Stiu ca responsabilitatea nu este un cuvant foarte popular in zilele noastre. Miliarde de lire isi schimba anual proprietarii, pe masura ce oamenii isi paseaza, la propriu, raspunderea cu privire la o sumedenie de lucruri: cafeaua lor e prea fierbinte, corpul lor e prea slabit sau cainele lor nu este bine dresat. Altcineva e mereu de vina pentru ceea ce li se intampla.
Insa un alt mod de a privi responsabilitatea este prin prisma controlului. Vrei sa-ti controlezi viata sau vrei s-o faca altcineva in locul tau: familia, mass-media sau chiar societatea, in general? Vrei sa fii stapanul vietii tale sau o victima a circumstantelor?
Faptul de a-ti asuma responsabilitatea inseamna a prelua controlul asupra acelor parti din viata ta pe care le poti controla, in timp ce te eliberezi sau incerci sa controlezi acele parti care nu pot fi controlate.
Este usor sa dai vina pe parinti, pe angajatori sau pe guvern pentru problemele tale, insa daca nu inveti sa devii responsabil pentru situatia in care te afli, nu vei avea puterea de a schimba lucrurile. Oamenii celebri care au reusit in viata stiu ca asumarea responsabilitatii este primul pas catre o viata implinita si de succes.
Dr. Stephen R. Covery descrie acest aspect in felul urmator:
"Cand ridici un bat de la un capat, il ridici in acelasi timp si pe celalalt. Prin urmare, daca te hotarasti sa-ti asumi responsabilitatea pentru circumstantele tale, atunci, automat, detii si puterea de a le schimba."
Uneori, cand le impartasesc participantilor la seminariile mele aceste idei, se intampla ca unul dintre ei sa ma intrebe: "Aceasta inseamna ca, daca traversez strada si da masina peste mine, e vina mea?"
Raspunsul e simplu: asumarea responsabilitatii nu este acelasi lucru cu invinovatirea. Nu esti raspunzator pentru cartile de joc care ti s-au pus in fata, dar depinde mereu de tine cum le vei folosi.
Opreste-te pentru un moment si inchipuie-ti cum ar fi sa-ti asumi responsabilitatea pentru viata ta: sa ai puterea de a face alegeri si schimbari cu privire la fiecare aspect al vietii tale. Sa-ti controlezi finantele, relatiile personale si ceea ce te face sa te simti bine. Sa fii impacat cu acele lucruri pe care nu le poti controla si stapan pe cele care le poti controla.
Daca iti place ce-ti imaginezi, ia hotararea de a-ti lua viata in propriile maini la un nivel complet diferit chiar acum. Cu cat lucrez mai mult cu oameni care obtin rezultate uimitoare, cu atat mai mult ma inspira cuvintele lui W.H. Murray:
"Pana sa te apuci de un lucru, eziti, exista riscul sa-ti doresti sa dai inapoi, nu ai deloc spor. In ceea ce priveste toate actele de initiativa (si de creatie ), exista un adevar elementar, de care depinde indeplinirea a nenumarate idei si planuri marete: cand un om ia o hotarare, intervine si providenta. Un suvoi intreg de evenimente se precipita odata cu luarea deciziei, aducand in favoarea sa tot soiul de incidente neprevazute, intalniri si ajutor material, de care nici un om nu ar fi visat vreodata ca ar putea avea parte."
Iti asumi o obligatie? Esti pregatit sa preiei controlul asupra vietii tale? Esti dispus sa consideri aceste articole sufient de importante incat sa urmezi instructiuni simple care iti vor schimba viata? Chiar daca la inceput nu vei fi convins de acest lucru, este important sa stii ca poti reusi, in ciuda reticentei de care dai dovada!

- Continuarea in urmatorul articol -
Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp