Alecu Mihaela - Cabinet Individual de Psihologie

Alecu Mihaela - Cabinet Individual de Psihologie

fara recomandari
102 vizite
Locatie: Brasov, jud Brasov, Str. Prundului 11/ Str. Traian Demetrescu nr. 1
Telefon: 0741191039
Program: Luni: 10:00-18:00, Miercuri: 10:00-18:00, Joi: 10:00 - 18:00, Vineri: 12:00-18:00
Programare online
  • Psiholog Mihaela Alecu

Sunt Mihaela, lucrez ca psihoterapeut cognitiv-comportamental și îmi imaginez că dacă ești aici este important pentru tine să înțelegi ce presupune acest tip de terapie. Îți explic pe scurt. Psihoterapie cognitiv-comportamentală înseamnă că procesul terapeutic începe cu o etapă de evaluare al cărei scop este să clarificăm ce anume va fi abordat în terapie și în ce ordine a priorității, care sunt unii dintre factorii care au dus la apariția problemelor și care sunt factorii de reziliență pe care ne putem baza pentru a le reduce. Intervenția în sine va presupune abordarea pe rând a obiectivelor terapeutice pe care le-am stabilit anterior împreună, prin tehnici cognitive (ne uităm la modurile de gândire pe care te-ai deprins să le folosești, dar care nu-ți mai servesc) și comportamentale și prin sarcini la care vei lucra între ședințe.       

Scopul acestei abordări este să te ajute să te uiți cu mai multă claritate la dificultățile cu care te confrunți, să înțelegi cum au apărut, de ce continuă și, mai ales, să înveți care sunt cele mai potrivite strategii pe care le-ai putea folosi pentru a le reduce astfel încât să poți încet-încet să faci asta pe cont propriu, devenind propriul terapeut. Este un proces în care va trebui să confrunți disconfortul, în care vei ajunge la momente de satisfacție, în care vei experimenta mult și care îți va solicita deschiderea spre învățare. Ca terapeut rolul meu este să te orientez în acest proces și să îți fiu alături, dar controlul rămâne tot timpul la tine deoarece fără deschiderea, cooperarea și efortul tău nu vor apărea rezultate.

 

M-am format ca psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj. Lucrez cu adulți și tineri care se confruntă cu dificultăți emoționale și comportamentale de nivel clinic (diagnostic de tulburare) și sub-clinic (prezența câtorva dintre simptomele specifice) (ex. din spectrul: tulburărilor depresive, de anxietate, stres post-traumatic, tulburări alimentare etc.) sau care își doresc un proces de consiliere psihologică care să îi ajute în dezvoltarea și orientarea personală și profesională (ex. autocunoaștere, identificare valori personale, consiliere în carieră etc.).  

 

Cred că și în psihoterapie ca în orice alt domeniu al vieții poți să ai o experiență mai bună dacă ajungi să lucrezi cu oameni cu care rezonezi, cu oameni care împărtășesc valorile tale. 

 

Îți descriu pe scurt valorile mele și sper că asta o să te ajute să iei mai ușor decizia dacă să încercăm sau nu să lucrăm împreună:

  • (1) libertate asumată: mi-aș dori să ajung mereu, în mod conștient, la alegeri pe care să fiu dispusă să le trăiești și cu care să fiu împăcată
  • (2) comunicare deschisă, onestă – la modul ideal aș vrea ca toate interacțiunile mele să reflecte modul ală de comunicare în care să ai curaj să fii așa cum ești și să-i lași spațiu și celuilalt să fie așa cum este
  • (3) respect pentru oameni și toleranță pentru diversitate: îmi doresc și lucrez activ la a vedea și înțelege perspective diferite de ale mele fără a le judeca 
  • (4) deschidere spre învățare: în orice formă- cursuri, cărți, experiențe împărtășite
Alecu Mihaela - Cabinet Individual de Psihologie
Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp