Sănătate mintală

Dacă un copil ți-a ascuns ceva sau te-a mințit, indicat ar fi să te întrebi de ce a făcut asta, ce s-a întâmplat în relația pe care o aveți. I-ați impus prea multe limite sau acestea sunt peste puterea lui sau neadecvate vârstei? Ați păstrat mai degrabă distanța în relație decât apropierea de copil sau ați fost departe pentru o bucată prea lungă de timp?
continuareUn copil are nevoie să știe că orice s-ar întâmpla părintele său (mama sau tata) îi este întotdeauna alături. De aceea atunci când copilul tău nu reușește așa cum își dorește în finalizarea unei acțiuni întreprinse trebuie să fii lângă el și nu criticându-l, ci susținându-l!
continuare
Sunt pe deplin conştientă că abordarea psihosexualităţii umane este o sarcină extrem de dificilă dar, în acelaşi timp, extrem de provocatoare. Am ales să scriu despre această temă de actualitate şi interesantă prin prisma necesităţii unei educaţii sexuale temeinice în societatea modernă în care ne desfăşurăm precipitat existenţa.
continuareRezultatele cercetărilor realizate de Institutul Internațional de Cercetare de la Stanford și de Fundația Carnegie Mellon au constatat că 75% din succesul pe termen lung al muncii depinde de stăpânirea abilităților de tip soft și doar 25% de abilitățile tehnice.
continuare
Suntem cu toții de acord asupra faptului că există frontiere ale cunoașterii abia născute și încă neexplorate. Una dintre aceste zone noi este neuroștiința, studiul creierului. Folosind experimente creative și tehnologie de ultimă generație, s-a descoperit că arta leadershipului își are rădăcina în știință.
continuare
În cele mai multe familii, mamele de fete se ocupă de educaţia acestora aproape în exclusivitate, nu negăm implicaţia taţilor însă foarte multe aspecte legate de conduita unei tinere sunt atribuite mamei.
continuare
O perioada a vietii pe cat de uimitoare pe atat de naucitoare ! ...si da, nu este despre „hormonii dezlantuiti” atat de blamati pentru „pierderea mintilor” la adolescenti ! In timpul adolescentei, mintea functioneaza diferit in ceea ce priveste:
continuare
În ultimul an, mai exact de când s-a declanșat conflictul armat între Rusia și Ucraina, emoțiile suprastimulate de consumul de informații de multe ori false și prezentate în forme care cresc stresul, îi fac pe unii să oscileze între stări de apatie, care pot duce la izolare sau stări de hiperactivitate, care pot duce la decizii nepotrivite sau exagerate.
continuare
Compasiunea este definită ca o conștientizare a distresului altor persoane (componenta cognitivă), implică intenția de a diminua acest distres (componenta intențională) și cuprinde o dorință autentică de a ajuta (componentă motivațională).
continuare
Termenul mindfulness este traducerea în limba engleză a cuvândului sati, din limba pali. Pali a fost limba psihologiei budiste folosite în urmă cu 2500 de ani, iar mindfulness a fost învățătura de bază a acesteia.
continuare
Să ai un spațiu sigur în care îți poți împărtăși cele mai mari frici, emoții greu de acceptat precum rușinea, vinovăția sau neputința, alături de un om care îți simte durerea și te ajută să o procesezi, nu numai că este vindecător dar este și transformator.
continuare
Efectul HALO are un nume destul de sugestiv în psihologie și realitate, poți să îl asociezi cu aura unui sfânt, pentru că "halo" este un fenomen optic reprezentând un inel luminos.
continuare
Când suntem mici toți avem niște nevoi vitale precum nevoia de iubire, siguranță, acceptare, autonomie, competență și limite (vrem ca ceilalți să nu ne încalce granițele).
continuare
Succesul academic în școli este din ce în ce mai legat de stăpânirea de către copii a unei game largi de abilități care se bazează pe utilizarea strategiilor legate de funcțiile executive. Funcțiile executive au un rol crucial în procesele școlare iar dezvoltarea lor începe încă din perioada de preșcolaritate.
continuare
Autismul este de obicei diagnosticat în copilăria timpurie, când părinții observă întârzieri de dezvoltare și probleme de comportament. Dar dacă simptomele unui copil sunt ușoare sau sunt confundate cu o altă afecțiune, este posibil ca autismul să nu fie observat.
continuareÎn calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:
Recomandă un psihoterapeutSecțiuni:
Cele mai accesate psihoteste:
- Test de personalitate cu imagini
- Afla ce cred ceilalti despre tine
- Test personalitate Jung - 16 tipuri
- Test EQ - inteligenta emotionala
- Vezi cat esti de destept - test amuzant
- Cat de vulnerabil esti la la stres?
- Gaseste cariera de vis
- Testarea emotiilor
- Dominanta creierului tau
- Cat de gelos(geloasa) esti?
Articole recente:
- Cum vindecă relația terapeutică?
- Bias-ul primei impresii: ce este efectul Halo?
- Cum te reglezi emoțional atunci când nevoile tale nu au fost împlinite în copilărie?
- Funcțiile executive și învățarea
- Autismul la adulți
- Psihoterapeutul si triunghiul relațional
- Impactul traumei războiului
- 5 Sfaturi practice pentru a-l ajuta pe copilul tau sa depaseasca momentele anxioase sau dificile
- Început de an școlar
- Cât ești de prezent în viața ta?