Sănătate mintală

Agresivitatea copiilor – tipologie și modalități de diminuare Agresivitatea copiilor – tipologie și modalități de diminuare

Copiii care își manifestă frecvent agresivitatea au slabe abilități interpersonale, iar copiii respinși, nepopulari sunt frecvent agresivi. Conform cercetătorilor, se pot distinge mai multe tipuri de comportament agresiv la copii:

continuare
Cum le citim copiilor mici. Ghid pentru părinți Cum le citim copiilor mici. Ghid pentru părinți

Cititul are un impact semnificativ asupra dezvoltării copiilor mici, influențându-le abilitățile cognitive, emoționale și sociale. Ca psiholog, subliniez importanța integrării lecturii în rutina zilnică a copiilor, pentru a le oferi un start solid în viață.

continuare
Pavorul nocturn la copii: Ce este și cum îl gestionăm? Pavorul nocturn la copii: Ce este și cum îl gestionăm?

Pavorul nocturn, cunoscut și sub denumirea de teroare nocturna, este o tulburare de somn care afectează un număr semnificativ de copii. Caracterizată prin episoade de frică intensă în timpul somnului, această afecțiune poate fi extrem de tulburătoare atât pentru copii, cât și pentru părinții lor.

continuare
Etapele de dezvoltare ale unui copil între 15 și 24 de luni Etapele de dezvoltare ale unui copil între 15 și 24 de luni

Dezvoltarea la Cincisprezece Luni, la Optsprezece Luni, la Douăzeci și Patru de Luni

continuare
Etapele de dezvoltare ale unui copil până la 12 luni Etapele de dezvoltare ale unui copil până la 12 luni

Dezvoltarea unui copil este un proces complex și fascinant, care implică multiple domenii ale creșterii și învățării. Modul în care copilul tău se joacă, învață, vorbește, acționează și se mișcă oferă indicii importante despre progresul său. Etapele de dezvoltare sunt repere

continuare
Ce cauze contribuie la subdiagnosticarea ADHD în rândul fetelor adolescente Ce cauze contribuie la subdiagnosticarea ADHD în rândul fetelor adolescente

ADHD este o particularitate a funcționării cerebrale a unor copii, care afectează modul în care se raportează la mediul înconjurător, având impact asupra capacității lor de a se concentra și de a acorda atenție.

continuare
La ce moment este indicat să efectuăm o evaluare pentru ADHD la copii și adolescenți La ce moment este indicat să efectuăm o evaluare pentru ADHD la copii și adolescenți

Când este necesar să efectuăm o evaluare pentru ADHD? Să ne imaginăm o zi tipică din viața unui elev care se pregătește de școală. În timp ce își organizează materialele didactice, gândurile îi zboară în toate direcțiile, visând la recreație

continuare
Stimularea limbajului la copiii mici Stimularea limbajului la copiii mici

Stimularea limbajului la copiii mici este esențială pentru dezvoltarea lor cognitivă și socială. Există mai multe strategii și activități care pot ajuta la dezvoltarea abilităților de comunicare ale copiilor.

continuare
Copiii și inteligența emoțională Copiii și inteligența emoțională

Inteligența emoțională joacă un rol crucial în dezvoltarea copiilor, influențând multiple aspecte ale vieții lor. Aceasta se referă la abilitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții, precum și de a recunoaște și influența emoțiile celor din jur.

continuare
Cu copilul la psiholog Cu copilul la psiholog

Este important să mergi la un psiholog cu copilul dacă observi schimbări de comportament sau emoționale semnificative, dificultăți în relaționare sau în performanța școlară. De asemenea, este indicat să consulți un specialist dacă copilul exprimă anxietate sau depresie

continuare
Importanța jocului în dezvoltarea copiilor Importanța jocului în dezvoltarea copiilor

Pentru copii, jocurile ar trebui să fie distractive și să stimuleze dezvoltarea lor cognitivă, motorie și socială. Iată câteva tipuri de jocuri si activitati care ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor, oferindu-le oportunități de învățare și explorare în diverse moduri.

continuare
Evaluare și intervenție prin neurofeedback la copiii cu ADHD Evaluare și intervenție prin neurofeedback la copiii cu ADHD

Ințelegerea undelor cerebrale, a tipurilor, a tiparelor de variație, cu manifestările lor clinice adecvate, este de o importanță capitală pentru a organiza o instruire / terapie eficientă în neurofeedback. În funcție de tipurile de unde cerebrale din antrenamentul de neurofeedback, există două direcții clasice de bază.

continuare
Cum să ajutăm copiii cu tulburări de învățare Cum să ajutăm copiii cu tulburări de învățare

Copiii cu tulburări de învățare necesită un sprijin special pentru a-și atinge întregul potențial în cadrul educației și a vieții de zi cu zi. De la structurarea mediului lor de învățare la interacțiunea cu membrii familiei și profesorii, există multe modalități în care părinții

continuare
Memoria de lucru a copilului îi limitează progresul? Memoria de lucru a copilului îi limitează progresul?

Creierul este un instrument impresionant, iar memoria este unul dintre aspectele sale fundamentale. Percepem numeroase detalii despre mediul înconjurător (imagini vizuale, zgomote, arome etc.) și le atribuim semnificații prin intermediul gândurilor noastre.

continuare
Fetele experimentează autismul într-un mod diferit? Fetele experimentează autismul într-un mod diferit?

Autismul influențează diferit fetele și băieții, la niveluri multiple — biologic, psihologic, social și emoțional. Totuși, adesea este neglijat deoarece fetele au o capacitate mai mare de a „masca” diferențele lor. Iar cu cât copilul rămâne nedepistat mai mult timp, cu atât crește riscul dezvoltării de probleme precum depresia, anxietatea și o stima de sine redusă.

continuare
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp