Sănătate mintală

De ce este necesară empatia? De ce este necesară empatia?

Empatia, o calitate adesea subestimată în societatea modernă, este o abilitate crucială care ne permite să înțelegem și să simțim ceea ce alții trăiesc. Deși poate părea un concept simplu, empatia este de fapt o sursă profundă de conexiune umană și înțelegere reciprocă.

continuare
Efectele negrlijării emoționale Efectele negrlijării emoționale

Într-o lume în care comunicarea și conexiunea emoțională sunt din ce în ce mai importante, neglijarea emoțională poate fi o problemă subtilă, dar devastatoare, mai ales în rândul copiilor.

continuare
Gestionarea conflictelor din relatia de cuplu Gestionarea conflictelor din relatia de cuplu

Atunci când ne aventurăm într-o relație, suntem plini de optimism și entuziasm, iar gândul la eventualele probleme în cuplu nu ne atinge nici măcar periferia minții. Visăm la o viață fericită alături de partener până la adânci bătrâneți. Cu trecerea timpului, însă, descoperim că realitatea este mult mai complexă.

continuare
Abuzul narcisic – cum îl identifici și cum sa iei măsuri Abuzul narcisic – cum îl identifici și cum sa iei măsuri

Abuzul narcisic este o realitate cu care multe persoane se confruntă în relațiile lor, fie ele romantice, profesionale sau sociale. În acest articol, vom explora semnele și etapele abuzului narcisic, precum și modalitățile de gestionare a acestei situații dificile.

continuare
Cum gestionăm mâncatul emoțional? Cum gestionăm mâncatul emoțional?

Relația noastră cu mâncarea poate fi complicată și uneori tumultoasă. Ne aducem plăcere din a o savura, dar ne simțim adesea vinovați după, mai ales dacă simțim că am exagerat. Mâncatul compulsiv este însă o tulburare alimentară serioasă, care poate amenința viața celor afectați.

continuare
Traumele copilăriei: Impactul asupra dezvoltării emoționale și cum ne afectează în viața adultă Traumele copilăriei: Impactul asupra dezvoltării emoționale și cum ne afectează în viața adultă

Trauma în copilărie poate avea un impact profund asupra dezvoltării și bunăstării copiilor, având consecințe pe termen lung în viața adultă. În acest articol, vom explora cele zece traume ale copilăriei și modul în care acestea ne afectează

continuare
Motive pentru a evita să ai o aventură cu o persoană căsătorită Motive pentru a evita să ai o aventură cu o persoană căsătorită

A avea o aventură cu o persoană căsătorită poate fi distructiv atât pentru tine, cât și pentru toți cei implicați. Există multe motive pentru a evita o aventură, inclusiv faptul că persoana respectivă nu va fi pe deplin angajată față de tine, nu va fi un partener de încredere și

continuare
Tot ce trebuie să știi și cum să previi gândurile intruzive! Tot ce trebuie să știi și cum să previi gândurile intruzive!

Ai simțit vreodată cum o gândire neinvitată îți perturbă liniștea sau te face să te îndoiești de tine? E posibil să te confrunți cu gânduri intruzive. Aceste gânduri, care vin neinvitate și aduc cu ele suferință și stres, sunt destul de comune. Studiile arată că peste 94% dintre oameni au avut astfel de gânduri cel puțin o dată în ultimele trei luni.

continuare
Îmbrățișările - Cum îmbunătățesc ele sănătatea mintală Îmbrățișările - Cum îmbunătățesc ele sănătatea mintală

Imbratisarile aduc cu ele o mulțime de beneficii care ne pot îmbunătăți starea de spirit și sănătatea. Chiar și terapeutul de familie Virginia Satir a subliniat importanța imbratisărilor, sugerând că avem nevoie de ele nu doar pentru a supraviețui, ci și pentru a crește și a ne dezvolta pe deplin.

continuare
Tulburările de Conduită la Copii și Adolescenți Tulburările de Conduită la Copii și Adolescenți

Cei mici pot fi adesea obraznici sau încăpățânați, dar când comportamentul lor devine persistent violent sau agresiv, ar putea fi vorba despre mai mult decât simpla dezvoltare a personalității.

continuare
Cum prevenim atrofierea creierului? Cum prevenim atrofierea creierului?

Atrofia sau atrofierea creierului este o afecțiune neurologică caracterizată prin pierderea de neuroni și conexiunile dintre aceștia. Această pierdere este asociată cu o varietate de boli cum ar fi Alzheimer, demența și scleroza multiplă.

continuare
Postul intermitent și tulburările alimentare Postul intermitent și tulburările alimentare

Într-o lume obsedată de diete și metode de slăbire rapidă, postul intermitent a devenit o practică din ce în ce mai populară. Cu toate acestea, o întrebare crucială rămâne: poate duce postul intermitent la anorexie?

continuare
Ticuri nervoase la copii: Cum să înțelegem și să gestionăm această problemă Ticuri nervoase la copii: Cum să înțelegem și să gestionăm această problemă

Ticurile nervoase la copii sunt destul de comune și pot crea îngrijorare pentru părinți. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, ele sunt temporare și dispar de la sine în timp.

continuare
Ce este depresia funcțională? Ce este depresia funcțională?

Depresia funcțională este un termen informal, utilizat pentru a descrie o formă de depresie „mai ușoară”, dar cu efecte adânci și durabile asupra individului afectat. Din cauză că nu este recunoscută ca un diagnostic oficial, definirea sa exactă este subiect de dezbateri printre specialiști.

continuare
Cum arată anxietatea de performanță? Cum arată anxietatea de performanță?

Anxietatea de performanță reprezintă o problemă tot mai întâlnită în societatea modernă, în special în contextul profesional. Îngrijorarea că nu vei fi capabil să duci la bun sfârșit o sarcină, frica de eșec și teama de evaluările negative pot afecta grav starea mentală și performanța la locul de muncă.

continuare
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp