Sănătate mintală

Adolescenta: Modificari in relatia parinte-copil Adolescenta: Modificari in relatia parinte-copil

Adolescenta este o perioada de tranzitie marcata de schimbari fizice, emotionale si comportamentale. Aceste schimbari pot crea tensiuni in relatia parinte-copil, deoarece adolescentii isi cauta independenta si identitatea proprie, iar parintii se confrunta cu provocarea de a se adapta la noile nevoi si comportamente ale copiilor lor.

continuare
Tulburările de limbaj: Dislalia Tulburările de limbaj: Dislalia

Dislalia este o tulburare de limbaj care afectează pronunția corectă a sunetelor vorbirii. Este o condiție care poate apărea la copii în timpul dezvoltării limbajului și poate persista în unele cazuri și în adolescență sau la adulți.

continuare
Tulburările de învățare: Disgrafia Tulburările de învățare: Disgrafia

Disgrafia este o tulburare de învățare care afectează abilitatea unei persoane de a scrie în mod clar și coerent. Este o condiție care poate afecta copiii și adulții și poate fi asociată cu alte tulburări de învățare, cum ar fi dislexia și discalculia.

continuare
Ce este discalculia? Și cum poți învăța să o recunoști? Ce este discalculia? Și cum poți învăța să o recunoști?

Fă cunoștință cu Olivia, o tânără deșteaptă, prietenoasă și deschisă, care întâmpină dificultăți serioase în a prinde firul matematicii. A face temele se transformă într-un calvar, Olivia luptându-se să capteze și să rețină conceptele elementare. Mama sa a încercat diverse abordări, de la negociere și sancțiuni, până la rugăminți, însă fără succes.

continuare
Problema dublei empatii: de ce persoanele autiste sunt adesea neînțelese Problema dublei empatii: de ce persoanele autiste sunt adesea neînțelese

Problema dublei empatii este un concept care abordează dificultățile de comunicare și înțelegere reciprocă între persoanele autiste și cele neurotipice.

continuare
ADHD vs. ADD, la copii: Ce trebuie să știu? ADHD vs. ADD, la copii: Ce trebuie să știu?

ADD și ADHD sunt denumiri utilizate pentru a caracteriza copiii care au probleme cu focalizarea atenției. Acești copii pot fi ușor distrași în timpul orelor, pot întâmpina obstacole în finalizarea temelor sau pot fi adesea preocupați de gânduri absente.

continuare
Ce sunt stilurile de învățare? Ce ne pot spune ele despre copiii care întâmpină dificultăți la școal Ce sunt stilurile de învățare? Ce ne pot spune ele despre copiii care întâmpină dificultăți la școal

Ce presupune situația în care un copil întâmpină probleme la școală? Să ne imaginăm că se observă o scădere a performanțelor academice. Sau poate că s-a observat o schimbare în comportament? Este posibil ca acesta să devină retras, irascibil sau anxios când discută despre școală?

continuare
Neurodiversitate, neurodivergent și neurotipic Neurodiversitate, neurodivergent și neurotipic

Conceptul de neurodiversitate denotă varietatea inerentă a funcțiilor cerebrale și gama largă de stiluri cognitive prin care oamenii procesează informația, învață și interacționează. Astfel, neurodiversitatea ne include pe toți.

continuare
Evaluarea neuroafirmativă a autismului pentru femei Evaluarea neuroafirmativă a autismului pentru femei

Recent, s-a produs o evoluție semnificativă în modul în care sunt înțelese și evaluate persoanele cu particularități neurodivergente, iar recunoașterea necesității de a adapta metodele existente de diagnostic și evaluare pentru a răspunde mai eficient nevoilor femeilor și fetelor este în creștere.

continuare
De ce este necesară empatia? De ce este necesară empatia?

Empatia, o calitate adesea subestimată în societatea modernă, este o abilitate crucială care ne permite să înțelegem și să simțim ceea ce alții trăiesc. Deși poate părea un concept simplu, empatia este de fapt o sursă profundă de conexiune umană și înțelegere reciprocă.

continuare
Efectele negrlijării emoționale Efectele negrlijării emoționale

Într-o lume în care comunicarea și conexiunea emoțională sunt din ce în ce mai importante, neglijarea emoțională poate fi o problemă subtilă, dar devastatoare, mai ales în rândul copiilor.

continuare
Gestionarea conflictelor din relatia de cuplu Gestionarea conflictelor din relatia de cuplu

Atunci când ne aventurăm într-o relație, suntem plini de optimism și entuziasm, iar gândul la eventualele probleme în cuplu nu ne atinge nici măcar periferia minții. Visăm la o viață fericită alături de partener până la adânci bătrâneți. Cu trecerea timpului, însă, descoperim că realitatea este mult mai complexă.

continuare
Abuzul narcisic – cum îl identifici și cum sa iei măsuri Abuzul narcisic – cum îl identifici și cum sa iei măsuri

Abuzul narcisic este o realitate cu care multe persoane se confruntă în relațiile lor, fie ele romantice, profesionale sau sociale. În acest articol, vom explora semnele și etapele abuzului narcisic, precum și modalitățile de gestionare a acestei situații dificile.

continuare
Cum gestionăm mâncatul emoțional? Cum gestionăm mâncatul emoțional?

Relația noastră cu mâncarea poate fi complicată și uneori tumultoasă. Ne aducem plăcere din a o savura, dar ne simțim adesea vinovați după, mai ales dacă simțim că am exagerat. Mâncatul compulsiv este însă o tulburare alimentară serioasă, care poate amenința viața celor afectați.

continuare
Traumele copilăriei: Impactul asupra dezvoltării emoționale și cum ne afectează în viața adultă Traumele copilăriei: Impactul asupra dezvoltării emoționale și cum ne afectează în viața adultă

Trauma în copilărie poate avea un impact profund asupra dezvoltării și bunăstării copiilor, având consecințe pe termen lung în viața adultă. În acest articol, vom explora cele zece traume ale copilăriei și modul în care acestea ne afectează

continuare
Satisfăcut de serviciile terapeutului tău?

În calitate de pacient încantat de serviciile de care a avut parte:

Recomandă un psihoterapeut

Secțiuni:

Personalitate

Aceasta sectiune este dedicata tipurilor de personalitati. Vom prezenta principalele clasificari ale personalitatii, detaliind si oferind sfaturi pentru fiecare tip.

Cuplu si sex

Discutii pe cele mai frecvente probleme intr-o relatie. Sfaturi pentru a-ti imbunatati viata de cuplu.

Cariera

O treime din viata noastra, daca nu mai mult, o petrecem la serviciu, muncind. Un job care aduce satisfactii inseamna o viata fericita.

Educatie parinti

Cu totii ne dorim un copil perfect: inteligent, cu o personalitate puternica si un caracter demn de invidiat. Dar ce putem face si cum trebuie sa ne comportam cu el pentru a-l ajuta sa devina astfel?

Psihoterapie

Va prezentam peste 100 de tipuri si metode de terapie psihologica si psihoterapie. Pe unele dintre acestea le vom prezenta detaliat.

Probleme psihice

Informeaza-te privind principalele tulburari ce iti pot afecta psihicul. Cum apar, care sunt cauzele si cum sunt ele diagnosticate si tratate. Ne referim aici nu doar la afectiunile de competenta psihiatrica, ci si la acele stari, considerate normale sau la limita, dar care iti pot afecta viata de zi cu zi.

PsihoUtil

Articole si sfaturi utile din domeniul psihologiei. Despre modalitatile de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau.

Evenimente

Evenimente din sfera psihologiei si psihiatriei: cursuri de formare, seminarii, etc. Aceste informatii sunt publicate de catre psihologii si psihiatrii membri ai site-ului www.la-psiholog.ro

Teste psihologice

O multitudine de psihoteste gratuite: teste de personalitate, teste despre cariera, teste de combatibilitate in cuplu, teste de aptitudini si IQ, etc

Cele mai accesate psihoteste:

Articole recente:

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp