Bulgariu Violeta-Angela Cabinet individual de psihologie

Bulgariu Violeta-Angela Cabinet individual de psihologie

Acceptă cu seninătate ceea ce nu poţi schimba, fă-ţi curaj să schimbi ceea ce poţi şi dezvoltă-ţi abilitatea de a vedea diferenţa!
Nota 10 din 3 recomandari
2661 vizite
Locatie: Timisoara, jud Timis, Str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 10 [Arată în Google Maps]
Telefon: 0761631863
Program: LUNI-MIERCURI 10.00-20.00 JOI-VINERI 10.00-20.00
  • Psiholog Psihoterapeut Bulgariu Violeta Angela
Educație și formare:

1991-1996 Facultatea de Psihologie și Științele Educației- Univ. ”Al.I.Cuza Iași”
1996-1997 Studii aprofundate în psihologie socială
1997 Bursă studii Tempus la facultatea de Psihologie și Științele Educației Liege, Belgia
2005-2006 Curs postuniversitar de psihologie aplicată în domeniul securității naționale în cadrul Academiei de Poliție ”Al.I. Cuza” București
2015-2020 Formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală în cadrul Asociației Române de Terapie Cognitiv-Comportamentală

Experiență profesională:
2021-2023 Coordonator Cabinet Individual de psihologie
1998- 2021 Coordonator Compartiment Psihosociologie la Inspectoratul Teritorial Poliție de Frontieră Timișoara
1997-1998 Psiholog școlar la Centrul de Asistență Psihopedagogică Giurgiu
1996-1997 Psiholog școlar la Școala de copii nevăzători și ambliopi loc. Tg. Frumos-Jud. Iași

Aptitudini şi competenţe personale

1. Certificat de instructor în educaţie comportamentală prin tehnici de analiză tranzacţională nivel AT2/ 19.01.2007
2. Atestat de psiholog cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie clinică treapta de specializare principal , nr. 2947/03.12.2008
3. Adeverinţă privind obţinerea dreptului de supervizare profesională în specialitatea psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale nr. IV.535/ 24.03.2009
4. Atestat de psiholog cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale, treapta de specializare principal , nr. 1173/18.04.2011
5. Atestat de psiholog cu drept de liberă practică în specialitatea psihoterapie cognitiv-comportamentală , treapta de specializare, psiholog autonom , nr. 6301/14.07.2021
6. Membru în registrul experților psihologi din România
7. Membru în registrul Colegiului Psihologilor din România ”Din grijă pentru copii”
Dupa 26 de ani de activitate in calitate de psiholog intr-o organizatie cu 2000 de angajati, am decis sa impartasesc tot ceea ce am acumulat, in cadrul cabinetului individual de psihologie. In tot acest timp am observat ca fiinta umana, in ciuda fragilitatii sale aparente, reuseste sa-si gasesca potentialul in vederea depasirii provocarilor, mai cu seama atunci cand accepta ceea ce nu poate schimba, cand isi face curaj sa schimbe ceea ce poate, si reuseste sa faca diferenta dintre cele doua situatii.

Cand esti trist/a sau ingrijorat/a, gandeste-te ca "Viata este 10% ceea ce ti se intampla si 90% cum reactionezi la ceea ce ti se intampla!" (Charles R. Swindoll).
Daca ceri ajutorul unui psiholog, nu inseamna ca esti slab, ci dimpotriva, esti responsabil, si ai hotarat sa-ti rezolvi problema! Nu lasa o relatie sa se deterioreze, alearga la un specialist, pana nu ajunge sa fie atat de disfunctionala, incat sa nu o mai poti remedia!
Stresul nu exista! sta in puterea noastra sa alegem cum sa reactionam la o anumita situatie: putem da vina pe ceilalti, putem sa ne autoinvinovatim, sa ne plangem de mila sau sa facem un pas lateral, sa privim ca un fin observator ceea ce se intampla si sa luam aminte!

Cabinetul este dotat cu teste psihologice clinice acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania:
1. NEPSY II , 2022-Baterie de teste psihologice pentru evaluarea neuropsihologică a copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani:
Atenție și funcție executivă
Limbaj
Memorie și învățare
Domeniul senzoriomotor
Procesare vizuospațială
Percepție socială
2. ASEBA pentru 6-18 ani-Sistemul Achenbach al Evaluării Bazate Empiric, cuprinde un set de instrumente pentru evaluarea competențelor, a funcționării adaptative și a problemelor copiilor și adolescenților, cu aplicabilitate în domeniul sănătății mentale și domeniul educațional. Scalele sunt construite pe baza criteriilor DSM (Manualului de diagnostic și statistică a tulburărilor mentale):
tulburări afective
tulburări de anxietate
tulburare de atenție și hiperactivitate (ADHD)
tulburarea de personalitate evitantă
tulburarea de conduită
tulburarea obsesiv-compulsivă
tulburarea opoziționismului provocator
tulburări somatice
CBCL/6-18-Chestionar de evaluare comportamentală pentru copii adresat părinților
YSR-Chestionar de autoevaluare
TRF-Chestionar adresat profesorilor
3. Platforma computerizata de testare psihologica CAS++ V3 si formulare creion -hartie
• Teste de masurare a aptitudinilor cognitive:
• abilitatea generala de invatare
• abilitati mnezice
• abilitati verbale
• abilitati de procesare a informatiei
• abilitati functionaresti
• aptitudinea spatiala
• capacitate decizionala
• Chestionare de evaluare a personalitatii
• Chestionare de evaluare a emotiilor si comportamentelor
• Chestionare de evaluare a intereselor si valorilor
• Scale de evaluare clinica pentru persoane in varsta (55-89 ani)
• Chestionar evaluare coping cognitiv
• Chestionar evaluare strategica a copingului
• Inventar pentru tulburare de comportament alimentar
• Chestionar de screening si diagnostic psihiatric
• Scale Endler de evaluare multidimensionala a anxietatii
CASE - screening pentru diferite forme de patologie pentru persoane în vârstă, cuprinse între 55-90 ani; utilizat pentru diagnosticul diferențial al tulburărilor clinice de pe Axa I; conține 10 scale clinice: anxietate, competențe cognitive, depresie, frica de îmbătrânire, manie, tulburare obsesiv-compulsivă, paranoia, psihoticism, somatizare, abuz de substanțe.
4 .MMSE- 2- screning pentru evaluarea deteriorării cognitive, util în special pentru stabilirea diagnosticului (boala Alzheimer, boala Parkinson, demență mixtă, demnță vasculară, tulburare cognitivă ușoară, afecțiuni psihopatologice) și pentru urmărirea progresului pacienților în timp.
• 5. Inventar de evaluare a starilor de furie Staxi 2
• 6. Ochelari realitate virtuala 3D

Membrii familiei sau cei care achita in avans minimum 5 sedinte de psihoterapie beneficiaza de o reducere de 10%.

Pentru a beneficia de o sedinta este necesara programarea prealabila. Totusi, oferim si consiliere in regim de urgenta, numarul de telefon fiind: 076163186. Intelegem prin urgente: idei suicidare sau tentativa de suicid, escaladarea unor conflicte intrafamiliale soldate cu violenta, atacuri de panica in cazul unor traume fizice sau psihice suferite (accident rutier, dezastre, inundatii, pierderea unei fiinte dragi).


Articole, studii publicate, domenii de interes profesional :

1. 2009 :” Genograma-Tehnică importantă în diagnosticarea comportamentelor maladaptative” -publicată în Culegerea de referate ştiinţifice « Depresia şi suicidul-dependenţa patologică« , coordonator : Comisar Mariana Cenea, ed. Detectiv, Bucureşti
2. 2009 : « Analiza stilului managerial la sectorul poliţiei de frontieră X »-publicată în Culegerea de referate ştiinţifice : Personalitatea umană în contextul social actual, coordonator : Mariana Cenea, Ed. Detectiv, Bucureşti 2010 şi prezentată în cadrul programului de Psihoprofilaxie generală, lansat la IJPF Mehedinţi
3. 2011 : «Sresul şi mecanismele de coping în faţa schimbării », -publicat în Culegerea de referate ştiinţifice „Gestionarea stresului în instituţiile de ordine publică şi siguranţă naţională”, Ed. Detectiv, Bucureşti
4. 2011 : «Putem învinge stresul, este la îndemâna oricui ! » -Program de psihoprofilaxie şi promovarea sănătăţii mintale în organizaţie, susţinut în cadrul I.T.P.F. Timişoara şi publicat în Culegerea de referate ştiinţifice „Gestionarea stresului în instituţiile de ordine publică şi siguranţă naţională”, Ed. Detectiv, Bucureşti.
5. 2014 : « Tehnici de autoajutor în stări de furie şi irascibilitate« -workshop prezentat în cadrul simpozionului de psihologie organizat de Structura de Psihologie a I.T.P.F.Timişoara la Dr. Tr. Severin
6. 2015 : « Diagnoza organizatională şi dificultatea identificării fenomenului de mobbing« -lucrare prezentată la Convocarea pe linie de specialitate a ofițerilor psihologi din P.F.R., Cluj-Napoca, ş.a.
7. 2017:” Tehnici şi metode de autoajutor în stări de furie şi irascibilitate-ghid pentru clienţi”, publicat în Culegerea de referate ştiinţifice în cadrul simpozionului naţional de psihologie al poliţiei române, „Valorizarea psihologiei-profesie cu profesionlism”, Ed. Ed. M.A.I., Colecţia φ, coordonatori dr. Cristina Verza, Nicoleta Mocanu, Isabela Frăţică, Laura Ghica, Bucureşti, ISSN 2068-1445 .
8. 2017: „Metodă de evaluare a riscului de mobbing”, publicat în Culegerea de referate ştiinţifice în cadrul simpozionului naţional de psihologie al poliţiei române, „Valorizarea psihologiei-profesie cu profesionlism”, Ed. M.A.I., Colecţia φ, coordonatori dr. Cristina Verza, Nicoleta Mocanu, Isabela Frăţică, Laura Ghica, Bucureşti, ISSN 2068-1445 .
9. 2017: „Psihoterapia cognitiv-comportamentală în anxietate socială-studiu de caz”-prezentare lucrare în cadrul convocării de specialitate a ofiţerilor psihologi din P.F.R., Centrul de conferinţe al M.A.I., Mamaia.
10. 2017: „Metode şi tehnici de facilitare a unor strategii de coping funcţionale, sănătoase la solicitările profesiei de poliţist de frontieră”- program de psihoprofilaxie pentru personalul angajat din sursă externă din cadrul structurilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.
11. 2018: "Terapia cognitiv-comportamentală la un caz de psihoză delirantă. Dificultăţi şi provocări ", publicat în Volumul „Psihologul - consilier în domeniul factorului uman în organizație”, ed. M.A.I., Colecţia φ, coordonatori dr. Cristina Verza, Nicoleta Mocanu, Isabela Frăţică, Laura Ghica, Bucureşti, ISSN 2068-1445 Bucureşti.

Servicii oferite:

  • Psihologie
  • Psihologie clinică
  • Coaching și dezvoltare personală
  • Autocunoaștere și accesarea potențialului interior
  • Consilierea carierei
  • Control și autocontrol comportamental și emoțional
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare
  • Gestionarea timpului
  • Managementul stresului
  • Psihoterapie individuală
  • Anxietate, atacuri de panică, fobii
  • Dependență de alcool
  • Dependență de droguri/medicamente
  • Dependență de jocuri de noroc
  • Depresie
  • Dificultăți de comunicare, relaționare, adaptare
  • Dificultăți în luarea deciziilor
  • Experiențe traumatice
  • Managementul conflictului
  • Managementul stresului la locul de muncă
  • Obezitate
  • Pierderea unei persoane dragi, divorț, separare, doliu
  • Renunțare la fumat
  • Retragere din viața socială
  • Stima de sine scăzută, devalorizare
  • Tulburări ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat)
  • Tulburări alimentare
  • Psihoterapie de cuplu
  • Certurile frecvente
  • Disfuncțiile sexuale
  • Gelozia, violența verbală, fizică și sexuală
  • Indecizia de a rămane în relație
  • Infidelitatea
  • Pregatirea pentru căsătorie
  • Sarcina nedorită de partener
  • Sexologie
  • Psihoterapie copii
  • Agitație, nervozitate, agresivitate
  • Anxietate, fobii, ticuri
  • Deficit de atenție, încăpățânare, iritabilitate, agresivitate
  • Enurezis, encomprezis, afecțiuni somatice cu cauză psihică
  • Insomnii, cosmaruri, somn agitat
  • Izolare, timiditate excesivă, inhibiție, conduite bizare
  • Perturbări ale comportamentului ca urmare a apariției unui nou membru în familie
  • Probleme de comunicare și relaționare (copilul nu are prieteni, nu se adaptează la gradiniţă/școală)
  • Probleme școlare (dificultăți de învățare, scăderea randamentului școlar, absenteism, abandon scolar
  • Traume suferite (decesul unui membru al familiei, divorțul sau separarea părinților, accidente, boli
  • Tulburări de comportament (conduite agresive și autoagresive, minciună, fugă, furt)
  • Psihoterapie adolescenți
  • Anxietate, fobii, tulburări somatice de cauză psihică
  • Conduite agresive, violență, nervozitate, minciună, furt, fuga de acasă
  • Conflicte în familie, dificultăți de relaționare
  • Dependențe - alcool, droguri, fumat
  • Dificultăți de învățare, eșec școlar, absenteism, abandon
  • Probleme afective și sexuale
  • Stima de sine scăzută, depresie, tentative de suicid
  • Tulburări ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie)
  • Tulburări ale somnului, tensiune emoțională, incapacitate de a se relaxa
  • Consiliere și informare pentru părinți
  • Consiliere privind educația și comportamentul față de copil
  • Training-ul părinților cu copii dificili
  • Evaluare psihologică și psihodiagnostic
  • Aviz psihologic pentru port armă
  • Evaluarea afectivă / emoțională
  • Evaluarea cognitivă
  • Evaluarea comportamentală
  • Evaluarea dezvoltării psihologice
  • Evaluarea gradului de discernământ
  • Evaluarea mecanismelor de adaptare / apărare
  • Evaluarea personalității
  • Psihologie judiciară
  • Avize psihologice
  • Servicii pentru companii - MRU, NLP, Consiliere
  • Asistență psihologică în determinarea pachetelor optime de stimulare-motivare a angajaților
  • Asistență psihologică în evaluarea performanțelor profesionale
  • Asistență psihologică în orientarea și integrarea noilor angajați
  • Asistență psihologică în selecția de personal
  • Coaching privind dezvoltarea structurilor manageriale
  • Consiliere organizațională (pentru angajați)
  • Consiliere psihologică pentru angajați
  • Diagnoză organizațională
  • Psihologie aplicată în domeniul securității naționale
  • Psihoterapie online
  • Psihoterapie de familie
  • Psihoterapie cognitiv-comportamentală
  • Psihoterapie experiențială

Album foto

Articole

Recomandari

10
a votat pe 18-01-2024 cu nota
Iasmina

Ultima vizita la cabinet: decembrie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Bulgariu Violeta Angela
Cea mai bună! Am recomandat-o cu drag și o voi recomanda mereu. Cea mai călduroasă și implicată.

10
a votat pe 04-04-2023 cu nota
Blag Romina

Ultima vizita la cabinet: aprilie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Bulgariu Violeta Angela
Doamna doctor este minunata și implicată in tot ceea ce face!

10
a votat pe 14-03-2023 cu nota
Bica Mihăiță

Ultima vizita la cabinet: martie 2023
Psiholog/psihiatru recomandat: Bulgariu Violeta Angela
Un doctor care se implică cu suflet

Bulgariu Violeta-Angela Cabinet individual de psihologie
Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp