Mintea subconstienta - Duhul tau fermecat

Inapoi Video Autor: Harry W. Carpenter
"Pe cand era doar un copil, batranul a auzit povestea unei femei care a gasit pe plaja o sticla cu dop. Dupa ce a scos dopul, ea si-a imaginat ca din sticla a iesit un duh fermecat. Duhul i-a oferit femeii tot ce-si dorea. Batranul si-a petrecut intreaga viata cautandu-si propria sticla cu un duh fermecat inauntru. A strabatut plajele de pe toate continentele. Din cauza obsesiei sale, nu a avut niciodata relatii durabile sau un serviciu de durata. Era un om nefericit.
Intr-o zi, pe plaja de langa casa sa, el a gasit sticla care o cauta. Dintr-un motiv necunoscut, a simtit ca inauntru se afla un duh. Dopurile altor sticle erau greu de scos, dar acesta a iesit usor. Ca de nicaieri a aparut un duh fermecat. El i-a spus batranului: " sunt aici pentru a indeplini tot ce-ti doresti."
"Tot ce-mi doresc?" a intrebat batranul.
"Ei bine", a spus duhul, "aproape tot. De vreme ce esti batran si nu ai fost niciodata implicat in politica, este putin probabil ca vei putea deveni presedintele Statelor Unite, si nici nu cred ca este intelept sa-ti doresti un loc in echipa olimpica de baschet. Si nici nu cred ca iti doresti ceva de obtinut pe socoteala altcuiva. Deci, nu chiar tot. Totusi, mai mult decat ai putut visa vreodata. Cu siguranta suficient pentru a te face fericit si a-ti aduce linistea."
Batranul a cazut in extaz, dar apoi s-a infuriat. "De ce mi-a luat atat de mult timp sa te gasesc? As fi putut face atat de multe daca te-as fi gasit cand eram mai tanar."
"Ah, stapane", a spus duhul, "dar am fost cu tine tot timpul. Eu nu am iesit din sticla. Am fost cu tine si ti-am indeplinit dorintele intreaga viata. Iti aduci aminte cand aveai sase ani si iti doreai ca tatal tau sa iti acorde mai multa atentie? Te-ai taiat la deget. Nu a fost un accident. Tatal tau ti-a spalat rana si te-a tinut in brate, Iti amintesti? Apoi cand ti-ai luat examenul de CPA (contabil public autorizat ) . Imi tot spuneai ca nu esti suficient de inteligent sa fii un CPA si ca nu meriti sa faci atat de multi bani ca un CPA. Iti amintesti cum ai inghetat in timpul examenului? Ti s-a indeplinit dorinta."
"Din cauza ca nu-ti dadeai seama ca iti indeplineam dorintele", a continuat duhul, "dorintele tale te-au ranit adeseori". Uneori dorintele nu erau nici macar ale tale. Erau ale parintilor, profesorilor, prietenilor, si, da, adeseori proveneau din reclamele TV."
"Ma bucur ca m-ai gasit. Acum iti vei dori lucruri bune si bine chibzuite. Acum putem coopera. Impreuna putem ramane sanatosi, ne putem gasi linistea si ne putem bucura de bogatia vietii."

""Probabil ca fiul nostru va muri sau, daca printr-un miracol traieste, nu va fi destul de puternic pentru a se da jos din pat." Nu-mi pot imagina vesti mai cumplite pentru niste parinti in varsta, care au numai un singur copil. Ce trebuie sa fi simtit mama si tatal meu? Aveam 9 ani, eram in clasa a 4-a, eram un copil activ si robust. Totul a inceput intr-o dupa-amiza obisnuita de toamna. Nu ma simteam bine, dar n-am dat prea mare mportanta acestui fapt. A 2-a zi m-am simtit mai rau, asa ca parintii mei m-au dus la medicul nostru de familie. Acesta nu si-a putut da seama ce era in regula, decat ca era vorba de inima. Starea sanatatii mele se deteriora rapid, incat am fost trimis la spitalul Swedish Covenant din Chicago unde am fost examinat de cei mai buni cardiologi. Diagnosticul a fost o boala rara de inima pentru care nu exista remediu. Atunci le-au dat parintilor mei cumplita veste. Mama si tata m-au luat acasa. Anul urmator, am zacut in pat constient sau inconstient. Eram slabit si epuizat. Parintii mei nu erau credinciosi. Nu mergeau niciodata la biserica. Dar din fericire pentru mine, bunica din partea mamel, care murise cu mult timp in urma, fusese o practicanta a Stiintei Crestine. Astfel ca mama si tatal meu stiau despre vindecarea cu ajutorul mintii. Prin urmare au hotorat ca nu aveau nimic de pierdut; au angajat un astfel de practician. Nu-mi amintesc exact despre ce vorbea acesta, dar mi-a bagat in cap ca orice este posibil si ca ma voi vindeca. Si asa a si fost! M-am vindecat complet. Nu s-a petrecut peste noapte, dar in urmatoarele luni am castigat in greutate, putere, si inima mea a revenit la normal. Medicii erau uluiti. Un specialist a scris o lucrare medicala si a facut o prezentare la spital privind "miracolul" vindecarii mele. Imi amintesc acest lucru pentru ca m-am dus la spital si am stat pe podium ca dovada a vindecarii mele, in timp ce el vorbea.
Impresia care a ramas in tanara mea minte a fost ca aceasta putere vindecatoare se afla in mintea mea subconstienta. Dupa acest episod am inceput sa fiu pasionat sa aflu tot ce se putea despre mintea subconstienta - cum functioneaza si cum se poate folosi."

Mi-am gasit duhul fermecat si am aflat cum sa-l folosesc. Acum vreau sa te ajut si pe tine sa-l gasesti si sa te folosesti de el. Vestea buna este ca nu trebuie sa-l cauti. Il ai deja - este mintea ta subconstienta.

Mintea subconstienta, ca orice duh binevoitor, iti va indeplini dorintele. Te va ajuta sa-ti realizezi obiectivele, sa inlocuiesti obiceiurile nedorite, si multe altele. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti sa fii stapanul si nu marioneta ei."

Capacitatile mintii subconstiente depasesc cu mult ceea ce ne inchipuim despre ea. Multi experti sustin ca majoritatea dintre noi folosim numai 10% din mintea subconstienta.
In primul rand, trebuie sa intelegi ce vreau sa spun prin minte constienta si minte subconstienta. Partea din creier de care esti constient este mintea constienta. Iar partea din minte de care nu esti constient este mintea subconstienta.
Un alt aspect al mintii care trebuie clarificat este diferenta dintre "creier" si "minte". Creierul este organul de 1, 4 kg din cap. "Mintea" este ceva mai larg si mai subtil. Este o mare diferenta intre creier si minte si exista carti care intra in detalii complicate privind aceste diferente. Din punct de vedere occidental, creierul este anatomia fizica si mintea este ceea ce creierul genereaza prin activitatea sa. Din punct de vedere oriental, mintea este sursa gandurilor furnizate creierului. Pentru scopul acestui curs diferenta nu este importanta, astfel incat cuvintele "creier" si "minte" sunt folosite in mod intersantajabil.
Descoperiri recente din noul domeniu al psihoneuroimunologiei arata ca creierul nu este limitat numai la craniu - el se extinde de fapt in intregul trup. Mntea si trupul nu mai sunt doua entitati distincte. Mintea ta poate controla, direct sau indirect, trupul si viceversa. Acest nou domeniu este incitant dar, pentru ceea ce urmarim noi, poti sa privesti creierul doar ca organul plin de cute din craniu.
Cu numai cateva decenii in urma, stiinta medicala afirma ca este imposibil sa controlam functiile involuntare, cum ar fi bataile inimii, temperatura corpului si tensiunea arteriala. Aveau dreptate doar partial. Este posibil sa controlam direct functiile involuntare. Dar functiile involuntare pot fi controla indirect folosind mintea constienta pentru a comunica mintii subconstiente intentiile noastre.

Cheia folosirii mintii subconstiente este sa-ti dai seama cat este de diferita de mintea constienta. Chiar daca mintea constienta si mintea subconstienta exista in acelasi trup, ele au caracteristici foarte diferite. Daca un alt barbat sau o alta femeie ar comunica cu tine asa cum mintea subconstienta comunica cu tine in vis, de exemplu, ai crede ca barbatul si femeia sunt nebuni. Dar mintea subconstienta nu este nebuna tocmai pentru ca visele tale sunt neclare pentru mintea constienta; este doar diferita.
Ducand aceasta analogie mai departe, sa luam in considerare diferentele uriase dintre barbati si femei. Pe langa diferentele fizice, mai sunt si diferentele emotionale, si prin urmare, barbatii si femeile interactioneaza diferit. O carte populara explica aceste diferente. Majoritatea barbatilor sunt orientati spre un scop si vor sa-si rezolve problemele singuri. majoritatea femeilor sunt atrase mai mult spre relatii si sentimente. Ele au nevoie sa vorbeasca cu cineva care sa le asculte. Acestea sunt diferente valide, dar chiar daca nu le cunoastem, totusi barbatii si femeile pot comunica si se pot intelege unii cu altii. In cel mai rau caz, daca diferentele sunt prea mari, isi pot urma fiecare drumul lui.
Dar mintea constienta si mintea subconstienta nu pot fi separate. Iar daca nu coopereaza, urmarile pot fi dureroase. Rezultatele pot fi de exemplu, o sanatate precare, relatii distructive, comportament inadecvat ca de exemplu obiceiul de a manca nesanatos si izbucniri temperamentale.
Mintea subconstienta contine programul functiilor involuntare, al emotiilor si al obiceiurilor tale. Majoritatea obiceiurilor, si a conditionarilor emotionale au fost programate la o varsta foarte frageda, inainte de a avea capacitatea matura de a lua propriile decizii. Multi dintre noi am fost programati la intampplare, cel mai adesea de parinti, profesori, colegi, emisiunile TV si mai recent, probabil, jocurile pe calculator/ Freud spunea: "Noi invatam sa reactionam emotional in copilarie si apoi facem la fel si ca adulti. Cand suntem copii, nu avem capacitatile pe care le avem ca adulti. De aceea, ca adulti, noi reactionam (adesea ) ca niste copii."
Aceste programe vechi inca iti influenteaza, daca nu chiar iti controleaza comportamentul, desi unele sunt daunatoare. Unele pot fi chiar distructive. Dupa ce vei intelege mintea subconstienta si cateva din legile carora li se supune, iti vei putea schimba aceste conditionari din copilarie. Vei deveni stapanul duhuluit au fermecat.

Puterea mintii subconstiente:

Mintea subconstienta are un mare potential neexplorat. In cele ce urmeaza va prezint cateva exemple care ilustreaza de ce este capabila mintea subconstienta. Exemplele din aceasta sectiune sunt fapte extraordinare realizate de fiinte umane cu minti si trupuri obisnuite (cu exceptia atletilor ) . Daca acesti oameni obisnuiti, cu minti subconstiente obisnuite, pot face asemenea lucruri, atunci si tu si eu le putem face. Dar pentru aceasta trebuie sa ne bazam pe mintea subconstienta, si nu pe mintea constienta. Mintea constienta nu poate determina trupul sa realizeze aceste lucruri. Mintea constienta trebuie sa stie cum sa determine mintea subconstienta sa le faca.
Faptele din exemplele urmatoare nu au fost realizate cu ajutorul drogurilor sau al rugaciunii. In afara de exemplele urmatoare, exista vindecari miraculoase ale trupului, cum ar fi retragerea spontana a cancerului sau a altor boli datorita rugaciunilor sau vizitarii unor locuri sacre precum Lourdes. Asemenea cazuri au fost insotte de dovezi concludente. Dar puterea rugaciunii este un alt subiect. Ea constituie punctul central al unei lectii separate.

- Voi incepe cu hipnotizatorii de scena. Majoritatea dintre voi ati vazut cu siguranta macar unul. In esenta ceea ce fac ei este sa introduca o sugestie in mintea subconstienta a subiectului. Dar rezultatele, pentru mintea noastra constienta, par extraordinare.

- Am vazut un hipnotizator spunandu-i unui barbat ca tocmai s-a intors de pe alta planeta, si i-a cerut subiectului sa descrie vizita pe acea planeta. Subiectul a demonstrat o imaginatie vie, descriind planeta in detaliu. Intr-o stare normala de constiinta aceasta persoana ar fi spus probabil ca nu prea are imaginatie. Poate ca mintea constienta nu prea avea imaginatie, dar mintea sa subconstienta avea o imaginatie foarte bogata. Mai mult, intr-o stare mentala normala el probabil ca nu ar fi fost capabil sa descrie atat de viu si de spontan, si cu atat de multe detalii, in fata unui public numeros, ceva ce provenea din imaginatia sa.

- Subiectii hipnotizati demonstreaza o putere extraordinara. Am o fotografie dintr0un ziar national aparut cu multi ani in urma, care il infatiseaza pe Johnny Carson suspendat intre 2 scaune. Kreskin, binecunoscutul mentalist (nu vrea sa fie numit hipnotizator ) implantase o sugestie in minea lui Carson ca era superputernic si isi va mentine trupul rigid. I-a cerut lui Carson sa isi aseze capul pe un scaun si talpile picioarelor pe altul. Carson a ramas rigid chiar si atunci cand cineva s-a asezat pe abdomenul sau. Daca mintea sa subconstienta nu ar fi acceptat sugestia, Carson nu ar fi reusit aceasta performanta.

- O sugestie introdusa in mintea subconstienta a unui subiect ii poate schimba personalitatea si il poate determina sa faca lucruri pe care el sau ea nu le-ar face in conditii normale. Am fost martor cand anumiti hipnotizatori au reusit sa faca: o femeie obisnuita sa mearga tantos pe scena ca si cand tocmai ar fi castigat concursul Miss America; un barbat sa urmareasca o coada de matura ca si cand acesta ar fi fost o superba actrita celebra; un barbat sa atace (chiar a trebuit sa fie tinut ) pe un alt barbat mult mai puternic, despre care stia ca era un luptator musculos, deoarece luptatorul lovise un caine imaginar.

- Subiectii hipnotizati pot fi facuti amnezici. O femeie care s-a oferit voluntar la o emisiune de la PBS a fost hipnotizata si i s-a spus sa uite numarul 7. Ulterior, cand a iesit de sub hipnoza, au dus-o pe scena amenajata ca pentru o emisiune concurs. Moderatorul i-a spus ca poate castiga 1 000 000 de dolari daca raspunde la o intrebare simpla: cat fac 4 + 3? Ea nu a putut da raspunsul corect. I-au mai oferit 2 sanse cu 2 intrebari simple la care raspunsul era 7. De fiecare data nu si-a putut aminti numarul 7. Apoi au rugat-o sa numere pe degetele de la mainile ei. Ea a numarat: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11. Nu a putut spune numarul 7. Era de asemenea tulburata ca avea 11 degete.

- Unii doctori, dentisti, si terapeuti folosesc hipnoza in scopuri medicale. Am citit recent, de exemplu, ca hipnoza este folosita la pacientii cu arsuri severe. Alte exemple includ controlul durerii cronice, anesteizile, nasterea, si eliminarea fobiilor. In aceeasi emisiune de la PBS mentionata mai sus, un hipnoterapeut a vindecat o femeie de teama de o viata de serpi, in doar cateva minute. Apoi ea a tinut fara teama in maini un boa constrictor si l-a lasat sa se incolaceasca in jurul umerilor ei. Hipnoterapeutul a vindecat de asemenea un barbat care se temuse intreaga viata de paianjeni. Barbatul a permis unei tarantule sa se catere pe umerii lui.

- Dr. James Esdaile, un chirurg scotian care a trait in anii 1800, folosea hipnoza in operatii inainte de aparitia anesteziei. Gradul sau de succes era de 10 ori mai mare decat al colegilor sai. Pacientii hipnotizati simteau mai putina durere si neliniste, ceea ce permitea sistemului lor imunitar sa respinga infectiile. Dr. Esdaile introducea de asemenea sugestii in mintea lor subconstienta pentru a grabi vindecarea. Rata mortalitatilor in cazul operatiilor la mihlocul anilor 1800 era de 50%. Dar in 161 de operatii realizate de dr. Esdaile folosind hipnoza, rata mortalitatii a fost de numai 5%.

- Un tanar pe care il cunosc se simtea stanjenit din cauza ochelarilor cu lentila groasa pe care ii purta. El a citit 2 carti de Margaret Darst Corbett in care se descria teoria oftalmologului dr. William H. Bates. Dr. Bates credea ca vederea slaba este o epidemie in societatea noastra din cauza stresului determinat de viata noastra agitata. Acest stres face ca muschii ochilor sa devina incordati, ceea ce duce la deformarea globului ocular. Globul ocular deformat modifica punctul focal si incetoseaza privirea. Dr. Bates citeaza din exemplele din clturile aborigene, care nu cunosteau stresul societatii moderne, si erau oameni care raareori aveau probleme de vedere, chiar si la varste inaintate.
Terapia dr. Bates consta din exercitii menite sa relaxeze muschii ochilor, astfel incat globii oculari sa revina la forma initiala, ceea ce ducea la unutilitatea folosirii ochelarilor. Renuntarea la ochelari nu era ceva obisnuit printre opticieni, oculisti si oftalmologi. Nu era ceva obisnuit nici la alti oameni, deoarece exercitiile erau grele, cereau daruire, iar rezultatele erau nesigure.
Tanarul si-a folosit mintea subconstienta pentru a-si relaxa muschii oculari. In cateva saptamani a reusit sa citeasca fara ochelari.

- In revistele medicale au fost relatate exemple ale puterii mintii subconstiente in cazul unor pacienti cu personalitate multipla. Acest sindrom apare atunci cand, din cauza unor traume psihologice grave, o persoana dezvolta mai mult de o personalitate. Au fost relatate cazuri cand o personalitate:

1 ) Are astm, in timp ce alta personalitate - din acelasi trup - nu are astm. Accidental, cazuri de pacienti la care doctorul (un caz a fost prezentat de Carl Jung ) descoperea ca astmul se datora unei experiente traumatizante asociate cu respiratia. Prin urmare, mintea subconstienta este capabila sa creeze astmul. De aceea ne putem imagina ca este capabila sa-l si elimine.

2 ) Are un IQ ridicat, in timp ce alta are un IQ scazut. Acest lucru nu este foarte impresionant, deoarece pentru mintea subconstienta este usor sa determine pe cineva sa se poarte prosteste.

3 ) Este beata, dar cand persoana isi schimba personalitatea, este treaza. Acest lucru este impresionant, deoarece mintea subconstienta, se pare, trebuie sa modifice reactiile chimice din creier.

4 ) Este dreptace; cealalta este stangace.

5 ) Are ochii de culoare diferita fata de cei ai ceilalte personalitati. Cunosc un barbat care si-a schimbat culoarea ochilor din caprui in albastrii. I-au trebuit cateva saptamani pentru a reusi acest lucru. Dar o persoana cu o personalitate multipla face asta in cateva minute.

6 ) Are cicatrici, chisturi sau tumori, in timp ce cealalta nu are. Acest lucru este plauzibil deoarece exista cazuri de hipnotizatori care au facut sa apara basici pe pielea unor subiecti si le-au facut sa dispara la fel de repede. Hipnotizatorul atinge pielea subiectului cu un obiect obijnuit, ca de exemplu un creion, sugerandu-i ca este un vatrai incins, si basicile apar. Apoi hipnotizatorul sugereaza ca pielea subiectului este normala si basicile dispar.

7 ) Se vindeca imediat. Un pacient cu personalitate multipla care era alergic la intepaturile de viespe a fost muscat de una langa ochi. Zona ochiului s-a umflat atat de mult, incat a fost indemnat sa mearga de urgenta la spital. Inainte de a ajunge la spital, el si-a schimbat personalitatea iar umflatura a disparut.

Experientul urmator demonstreaza efectul pe care atitudinile si credintele noastre il pot avea asupra trupului si sanatatii noastre. In 1985, o profesoara de la Harvard, Ellen Langer, a condus un experiment care a aratat ca oamenii puteau intineri. Ea a ales 100 de oameni de peste 70 de ani din zona Bostonului. I-a trimis intr-o vacanta de 10 zile intr-o statiune unde a aranjat ca decorul sa arate ca in anii 1950, perioada cand subiectii respectivi erau cu 50 de ani mai tineri. A cerut sa fie difuzata muzica din anii 50, magazinele sa fie amenajate ca in anii 50, sa le fie oferite ziare din anii 50. Ea le-a cerut de asemenea celor 100 de oameni sa se poarte ca si cum ar fi fost din nou in anii 1950.
Subiectilor li s-au efectuat teste psihologice inainte si dupa cele 10 zile. La toate categoriile, subiectii pareau mai tineri. Ce s-a schimbat? Cum de li s-au imputinat anii? Singura cauza a fost o schimbare in modul lor de gandire. Mintea lor subconstienta a acceptat ideea de a fi mai tineri.

9 ) Mintea subconstienta este cea care iti stabileste limitele. Cand te vei elibera de aceste limitari, si vei lasa mintea subconstienta sa actioneze liber, vei putea face lucruri pe care le considerai imposibile. In urma cu cincizeci de ani, expertii au scris lucrari in care explicau ca trupul uman nu poate parcurrge o mila in mai putin de 4 minute. Toata lumea, cu exceptia lui Roger Banister, a crezut ca a alerga o mila in mai putin de 4 minute era imposibil. Cand Banister a doborat limita de 4 minute in 1954, alti alergatori au reusit acelasi lucru doar dupa cateva luni. Ce s-a schimbat la ceilalti alergatori? Ei nu au dobandit dintr-o data o conditie fizica mai buna si nici nu si-au schimbat stilul de alergare. Ei au schimbat ceea ce credeau! Stiau acum ca nu era imposibil sa strabata o mila in mai putin de 4 minute, si daca Roger Baninster reusise, inseamna ca puteau si ei.

10 ) Vasili Alexeev, un ridicator de greutati rus de talie mondiala, nu reusea sa ridice 227 kg, desi reusea sa ridice 225. In 1974, antrenorul i-a jucat o festa pentru a-i face o demonstratie. El a pus 227 kb pe bara si i-a spus lui Vasili ca pe bara erau 225 kg. Crezand ca erau numai 225 kg, Vasili a ridicat bara ca de obicei. Dupa ce i s-a spus ca ridicase 227 kb, el si-a schimbat modul de gandire si a reusit sa ridice aceasta greutate si in competitii.

11 ) Dar un atlet care ridica 227 kb este mai putin impresionant decat o mama care ridica o masina care a cazut peste fiul ei. Cum poate ea sa faca un asemenea lucru? Deoarece fiind cuprinsa de panica, mintea ei constienta este lasata deoparte si nu ii spune ca este imposibil. Are un exces de adrenalina si pur si simplu o face. Am auzit astfel de povesti spuse de alte persoane, dar o poveste similara a aparut in Phoenix Gazette. A fost relatat un incident despre un mecanic care a ridicat o masina de pe 2 prieteni dupa ce aceasta s-a desprins de bara de remorcare. De asemenea i-a ajutat sa iasa de sub masina in timp ce sprijinea masina pe genunchii sai.

Acestea sunt doar cateva exemple care demonstreaza puterea mintii subconstiente, si aceasta putere se afla si in mintea ta subconstienta.
Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu NicoletaRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp