Nasterea fara dureri cu ajutorul hipnozei

Inapoi Video Autor: Nicoleta Boghianu
Nasterea fara dureri, prin hipnoza este o realitatate demonstrata clinic.

Aducerea unui copil pe lume este cel mai fericit eveniment din viata unui om.De fapt acesta este telul suprem al vietii.

Hipnoza le ajuta pe femei sa treaca prin acest eveniment mult mai usor, facand ca nasterea sa decurga usor, fara niciun anestezic, adica fara chimicalesi fara efectele secundare pe care acestea le au.

Ce se urmareste si ce se obtine prin utilizarea hipnozei:

se reduce sau se elimina frica;
se produce o relaxare care se raspandeste prin toate fibrele corpului;
se reduce foarte mult pana la a se se elimina complet medicatia;
face posibil controlul complet al contractiilor uterine;
scurteaza travaliul (cu aprox. 2-3 ore )
se reduc foarte mult sau chiar se elimina total durerile;
refacere (recuperare ) cat mai rapida;
hipnoza intensifica emotiile pozitive in timpul nasterii;
stimuleaza si mentine un nivel energetic inalt dupa faza de nastere.
Dupa nastere, lauza va avea o buna dispozitie si o atitudine pozitiva.

Multa lume asociaza nasterea cu durerea.

Cand gravida incepe "muncile", creierul duce catre notiunea de durere, idee care, de fapt, era in capul viitoarei mama.

Sa facem urmatoarea experienta :

Ciupim puternic carnea de la, sa zicem, mana stanga, intre degetul mare si aratator.

Sa ne gandim intens ca ne doaresi ne va durea.

Apoi ciupim tot in acelasi loc, insa privim un tablou, o poza sau altcevadin fata noastra, gandindu-ne numai la ceea ce vedev.;ne va durea cu mult mai putin sau deloc.

Desigur "durerile facerii"sunt cu mult mai severe decat ciupitura dintre degete, dar prin hipnoza, indreptandu-ne atentia in alta parte, le putem diminua foarte mult si chiar elimina.

In timpul travaliului uterul se contracta.

Mesajul acestui stimul, ajunge la creier si creierul selecteaza un raspuns.

Cel mai frecvent raspuns la durere este tensiunea, care amplifica senzatia de durere.

O femeie "neinstruita", care nu stie sa foloseasca hipnoza, va proceda asa.

Dar pentru o femeie antrenata in tehnicile hipnotice, atunci cand mesajul este trimis la creier, raspunsul va fi respiratie corecta si relaxare controlata.Hipnoza ajuta femeile sa opreasca durerea constienta, ceea ce opreste ciclul tipic al durerilor crescande.

S-a stabilit, prin indelungate si minutioase cercetari, ca din puterea totala a creierului, noi nu utilizam decat a milioana parte!

Putem folosi hipnoza pentru a influenta in mod pozitiv atat situatia mamei cat si a fatului.

Programarea prenatala a fatului prin hipnoza este poate cel mai bun exemplu despre puterea de necrezut pe care o are hipnoza de a imbunatati nu numai o viata, ci doua.

In timpul hipnoterapiei, femeile vor invata sa intre cat mai adanc in transa hipnotica (relaxare profunda ) si vor invata diferite tehnici pentru reducerea durerii si pentru a avea o stare emotionala foarte bunat in timpul sarcinii, al nasterii si dupa nastere.

Programul psihoterapeutic "nastere fara dureri, cu ajutorul hipnozei "pe care eu il folosesc la cabinetul meu, este foarte complex si poate fi efectuat in trei variante :

1.Varianta scurta, de sase sedinte, pentru persoanele care au mai avut experienta hipnozei si stiu sa intre in transa hipnotica:
o sedinta completa de hipnopsihoterapie ericksoniana, de 90 min;
o sedinta de hipnoza clinica, de 50 min;
trei sedinte de antrenament autogen Schultz, de 50min (prima sedinta are o scurta pregatire si dureaza 90 min ) ;
si ultima sedinta, de hipnoza clinica, de 50min.
Cost total:590 r0n.
numar sedinte: 6;
timp total:~6 ore si 30 min;
Frecventa:2-6 sed/saptamana;

2.Varianta completa, are 9 sedinte, pentru persoanele care nu au avut experienta hipnozei:
2 sedinte de pregatire, in vederea inducerii transei, fiecare de 90 min;
2 sedinte de hipnopsihoterapie ericksoniana;90min/sed;
4 sedinte de antrenament autogen Schultz;50min/sed (exceptie : prima sedinta care are o scurta pregatire a tehnicii si dureaza 90min ) ;
o sedinta de hipnopsihoterapie ericksoniana ;90min.
Cost total: 960ron;
Numar sedinte : 9
timp total:~11 ore;
bonus :140 ron (la sedintele de pregatire ) .
Frecventa: 2-5 sedinte/saptamana.

3.Antrenament autogen Schultz;11 sedinte.

O cercetare efectuata la o clinica din Torino a aratat ca gravidele pregatite autogen sau eterogen, prin hipnoza sau antrenament autogen, obtin, 70/% dintre ele, o reducere substantiala a durerii si chiar o anestezie totala, iar la restul de 30%, comportamentul a fos atat de bun, incat acest procedeu (Antrenamentul autogen Schultz ) a fost considerat "cea mai rationala metoda pentru nasterea fara dureri".
In concluzie, exista si a treia varianta psihoterapeutica, de 11 sedinte, bazata doar pe antrenamentul autogen Schultz, care cuprinde:
o sedinta de pregatire, cu exercitiile aferente;90 min;100r0n;
10 sedinte antrenament autogen Schultz ;50min;70ron/sed;
Cost total;800 ron;
timp total:~11 h si 30 min.;
bonus:50 ron. (la sedinta de pregatire )
Frecventa:2-5 sedinte/saptamana

Teoria spune ca un individ dezvolta un ciclu recurent frica-tensiune -durere care se autointretine si care, la randul lui, creeaza temeri noi, tot mai mari, si asa mai departe.Intrerupand acest ciclu prin intermediul cunoasterii si al relaxarii, mama priveste evenimentul ca pe ceva natural, mai aproape de ceea ce se intampla la alte specii de mamifere. Avantajele acestor metode constau in insusirea mai multor tehnici de reducere a durerii si in abilitatea de a induce transa prin disociere, dandu-i mamei un control mai mare .Fara gestionare pe cale hipnotica femeile pot ramanecu efecte daunatoare pe termen lungsi cu suferinte prelungite.Ele manifesta comportamente de evitarecum ar fi cererea de cezarienepentru urmatoarele naster.Devin hipervigilentein incercarea de a se asiguraca evenimentul traumatizant nu se va repeta.Stresul posttraumatic legat de nasterepoate duce la depresii postpartumindelungate.In unele cazuritulburarea se maifesta prinneglijarea sau chiar abuzarea fizica a copilului., pentru ca el ii aminteste mamei experienta fizica traumatizanta.

Femeile care au o puternica abilitate de a trai o transa hipnotica, fie ca sunt deja traumatizate de o nastere, sau nu, pot invata sa gestioneze acest talent, pentru a reduce durata travaliului si pentru a aduce pe lume un copil fara durere sau cu dureri putine.

In schimb, fara sa-si cunoasca talentul si fara pregatire in domeniu vor fi predispuse la o tulburare de stres posttraumatic (TSPT ) legat de nastere.
In general, o pacienta care a fost pregatita in domeniul hipnozei, care a invatat sa intre in transa rapid printr-un semnal prestabilit si care isi poate induce anestezia, poate reactiona mai bine la vorbele doctorului menite sa ii reduca disconfortulsi sa gestioneze evenimentele neprevazute.

Nasterea reprezinta momentul in care este folosita intreaga pregatire anterioara in domeniul hipnozei.
Presupunand ca nasterea cu ajutorul hipnozei s-a desfasurat conform asteptarilor si ca anestezia prin agenti chimici a fost folosita intr-o masura mica sau de loc, de obicei este destul de probabil ca pacienta sa se dea jos de pe masa de nasteresi sa se intoarca in salonul ei.

Aceasta experienta ii va oferi un profund sentiment de reusita si de stapanire a situatiei.Astfel, moralul este imbunatatit, iar viteza de recuperare este sporita.Mai important, ea pastreaza capacitatatea de a-si induce anestezia perineului, pe care o poate folosi pentru a-si diminua disconfortul in aceasta perioada.
Hipnoza poate fi folosita de femeile care vor sa alapteaze si pentru a grabi sau stimula producerea de lapte matern.

Daca este adevarata ipoteza luiRank (1952 ) conform careia trauma provocata de nastere este sursa originara a anxietatii individului (prin separarea de mama ) ...Ceea ce este traumatizant pentru mama este foarte probabil sa fie la fel si pentru copil.O astfel de trauma ii poate afecta dezvoltarea emotionala si intelectuala..Debutul relatiei dintre mama si copil este cu siguranta critic.Daca nasterea se poate produce fara dureri, atitudinea femeii fata de bebelus va fi pozitiva intr-o masura mai mare decat daca evenimentul ar fi insotit de multa suferinta.
Efectele pozitive ale hipnozei pentru nastere au fost bine documentate in situatii clinice.

Femeia are mereu controlul asupra propriei minti atunci cand foloseste hipnoza.
Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipnopsihoterapie Boghianu NicoletaRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp