Puterea extraordinara a subconstientului tau

Inapoi Video Autor: Joseph Murphy
Constientul si subconstientul

Pentru o intelegere cat mai corecta a fenomenelor ce se petrec in mintea noastra, vom asemana mintea cu o gradina. Dumneavoastra sunteti gradinarul care planteaza in tot cursul zilei diferite seminte (gandurile intretinute in subconstientul propriu ) . Ceea ce acum semanati in subconstient veti recolta ca efecte mai tarziu, in corpul si destinul dumneavoastra.
De aceea, incepeti prin a semana ganduri de pace, de bucurie, de bunavointa si prosperitate. Meditati in liniste si plini de aspiratie asupra acestor calitati, acceptati-le in mod plenar in mentalul constient, adica in cel care rationeaza. Continuati sa cultivati cu perseverenta aceste minunate ganduri-seminte si veti culege o recolta bogata. Subconstientul vostru este asemenea unui sol ce hraneste orice fel de seminte, fie ele bune sau rele. Credeti ca agricultorii culeg strugurii din maracini sau smochine de pe scaieti? Orice gand este o cauza si orice actiune este un efect. De aceea, este esential sa ne dirijam gandurile astfel incat sa nu creem decat fenomene benefice.
Atata timp cat ganditi in mod corect si intelegeti acest mecanism, daca gandurile depozitate mereu in subconstient sunt constructive, armonioase si pasnice, puterea lui colosala va va raspunde si va crea numai stari armonioase, precum si o tovarasie agreabila si favorabila din toate punctele de vedere. Daca veti incepe sa controlati procesele ce au loc in gandire, veti deveni capabil sa va folositi puterile subconstiente in orice problema, oricat de dificila ar fi ea. Altfel spus, veti incepe sa controlati si sa colaborati in mod constient cu puterea infinita, cu legea atotputernica ce guverneaza toate fenomenele acestei lumi.
Priviti in jurul vostru si, oriunde v-ati afla, veti remarca usor ca marea majoritate a oamenilor traieste in lumea exterioara; doar cei cu adevarat iluminati se preocupa intens de descoperirea formidabilelor lumi subtile si spirituale din interiorul lor. Amintiti-va ca lumea interioara este formata din chiar ganduri, sentimentele si imaginile mentale care creeaza lumea exterioara. Ca urmare, singura si adevarata putere creatoare este lumea din noi si orice fenomen cu care ne confruntam in exterior este de fapt creat chiar de noi insine in mod constient sau inconstient, in universul interior.
Prin cunoasterea interactiunii ce are loc intre constient si subconstient, va veti putea transforma intreaga viata. Pentru a schimba conditiile exterioare, trebuie sa actionati asupra cauzei care le-a produs. Majoritatea oamenilor incearca sa modifice circumstantele si situatiile cu care se confrunta doar prin actiuni directe si superficiale asupra lor. Pentru a suprima neintelegerile, dezordinea, saracia sau neputinta, trebuie inlaturata chiar cauza lor si aceasta cauza rezida tocmai in felul in care ganditi.

Diferente marcante intre constient si subconstient
Vom ilustra principalele deosebiri ce exista intre cele 2 parti ale mentalului prin urmatoarele comparatii: mentalul constient este asemenea unui capitan de vapor care sta pe puntea navei. El dirijeaza toate manevrele si da ordine oamenilor aflati in sala motoarelor care, la randul lor, controleaza toate cazanele, instrumentele etc. Mecanicii nu stiu incontro se indreapta nava, dar se supun ordinelor pe care le primesc. Ei pot chiar sa faca astfel incat nasa sa esueze pe stanci daca omul de pe punte, servindu-se in mod gresit de compar si sectant, le da indicatii eronate. Mecanicii i se supun in mod automat, pentru ca el este comandatul.
Capitanul este stapan pe nava si ordinele sale sunt executate intocmai. Tot astfel, mentalul constient este capitanul navei care este constitutita din fiinta, anturajul si toate afacerile voastre. Subconstientul primeste absolut toate ordinele pe care i le dati si le considera adevarate.
Daca repetati mereu: „Nu am mijloace pentru a cumpara asta sau cealalta", subconstientul primeste aceste ganduri si face in asa fel incat sa nu puteti avea ceea ce va doriti. Daca veti continua sa spuneti: „Nu am destui bani ca sa-mi cumpar aceasta masina, sa fac aceasta calatorie in America, sa stau in aceasta casa sau sa am acest palton de blana", atunci puteti fi siguri ca subconstientul se va supune ordinelor voastre si veti trece prin viata fara sa va bucurati de toate lucrurile pe care le doriti.
O femeie afirma: „Ma trezesc la ora 3 dimineata de cate ori beau cafea seara." In consecinta, cand ea bea seara cafea, subconstientul o trezea ca pentru a-i spune: „Stapanul vrea sa te trezesti la ora 3."


Modalitatea de manifestare si actiune a mentalului fiintei umane
Trebuie sa invatati sa folositi creator uriasa forta mentala de care dispuneti. Activitatea mentala, dupa cum stim, este structurata pe 2 niveluri: cel constient si cel subconstient. Pentru a gandi, va folositi de mentalul constient; astfel, toate gandurile penetreaza in subconstient, care le asculta fidel si manifesta exact situatiile sau starile psihice corespondente acestor ganduri. Subconstientul este sediul emotiilor, dorintelor, sentimentelor si trairilor latente in om; este insasi forta creatoare in fiinta umana. Daca nutriti ganduri benefice veti avea parte numai de bine, dar daca veti gandi in mod nearmonios, chiar negativ, atunci se vor manifesta mereu doar forte negative. Acesta este modelul aparent simplu in care lucreaza permanent mentalul.
Esential de retinut este ca, odata ce o idee a fost acceptata de catre subconstient, acesta incepe practic imediat sa actioneze pentru ca ideea sa devina realitate. Iata, deci, un adevar foarte interesant si foarte subtil: fortele latente din subconstient pot fi puse in miscare, in egala masura, atat de un gand malefic, cat si de unul benefic.
Aceasta lege, aplicata intr-o maniera gresita, poate cauza multe suferinte si necazuri, o mare nefericire, esecul oricarei actiuni intreprinse si frustrarea intregii fiinte. Daca insa va veti obisnui sa nutriti mereu ganduri armonioase si benefice, veti observa negresit ca succesul va apare neintarziat, iar sanatatea si prosperitatea va vor jalona de acum inainte intreaga viata.
Pentru a incepe sa ganditi in mod constructiv este indispensabil ca, in prealabil, sa fi dobandit macar intr-o oarecare masura calmul mintal si o stare fizica buna. Tot ce veti afirma, ce veti simti ca poate fi realizat, va fi acceptat ca atare si manifestat de catre fortele latente dindumneavoastra. Deci, ceea ce va ramane de facut este sa actionati astfel incat subconstientul sa accepte sugestia respectiva. De pilda, emiteti un anumit ordin mintal, iar subconstientul va reproduce fidel ideea pe care i-ati imprimat-o. Aceasta este legea care sta la baza fenomenului sugestiei: reactia pe care o veti obtine, adica raspunsul subconstientului, va fi identica cu natura sugestiei pe care ati intretinut-o in mod constient.
Pisohologii si psihiatrii afirma ca atunci cand sugerati anumite idei subconstientului, in celulele creierului se produc o serie de transformari specifice. Imediat el accepta sugestia, incepe sa o puna in executie facand diferite asociatii de idei si, pentru a-si atinge scopul, se foloseste de orice cunostinta pe care a-ti acumulat-o in decursul vietii. Intelepciunea si puterea infinita ce salasluiesc in mod latent in dumneavoastra se afla oricand la dispozitia subconstientului, iar aceasta are capacitatea de a mobiliza toate fortele naturii pentru a face ca ideea respectiva sa devina realitate. Uneori, poate raspunde pe loc, alteori trebuie sa treaca zile, saptamani, sau chiar mai mult timp pana cand problema sa fie rezolvata. Caile sale sunt, intr-adevar, nebanuite.

Prin ce difera nivelul constient al mintii de nivelul ei subconstient
Retineti inca de la inceput faptul ca nu este vorba deloc de 2 spirite ce convietuiesc in acelasi corp ci, mai curand, ca exista si se manifesta 2 tipuri de activitati mentale intr-o singura fiinta umana. Mentalul constient sau constiinta, care rationeaza, are posibilitatea de a alege. De ex, dumneavoastra puteti alege cartile care va plac, casa cea confortabila, iubil sau iubita de o viata. Pe de alta parte, inima bate, sistemul digestiv functioneaza, la fel si cel respirator, fara nici o alegere sau imprimare constienta din partea dumneavoastra, fiind controlate in mod direct de catre subconstient.
Subconstientul accepta ceea ce ii este impus sau alte cuvinte, ceea ce va ganditi in mod permanent. Subconstientul nu judeca faptele, asa cum o face mentalul constient, ci, dupa cum am spus, este asemenea pamantului care primeste orice fel de seminte, fie bune, fie rele. Gandurile noastre sunt active si ele constituie semintele din ex. Ideile negative, distructive, continua sa lucreze in subconstient si se vor manifesta in viata noastra sub forma unor experiente mai mult sau mai putin placute.
Asadar, subconstientul nu este interesat daca gandurile voastre sunt bune sau rele, adevarate sau false, ci pur si simplu raspunde in deplina conformitate cu natura acestor ganduri. De ex., daca in mod constient acceptati ceva ca fiind adevarat, chiar daca acea idee era falsa, subconstientul vostru o va face cu putinta si va materializa ideea respectiva in modul pe care dumneavoastra il asteptati.

Subconstientul nu va contrazice niciodata
Subconstientul poarta intelepciunea necesara si cunoaste raspunsul la orice intrebare. El nu contesta nimic si nu va contrazice. Nu spune niciodata: „nu trebuie sa-mi imprimi aceasta sugestie." De ex., daca veti spune: „nu pot sa fac asta" sau „sunt prea batran acum", „nu pot face fata acestei obligatii", „m-am nascut sub o stea cu ghinion", „nu stiu pe nimeni in care sa pot avea incredere", veti impresiona subconstientul cu aceste ganduri negative si el va reactiona fidel modului dumneavoastra de gandire. De fapt, refuzati propriul bine insasi fiintei voastre, atrangadu-va saracia si frustrarea.
Atata timp cat ridicati noi piedici si obstacole, practic negati si va faceti inaccesibila intelepciunea care salasluieste in subconstient, deoarece va inchipuiti ca subconstientul este incapabil sa rezolve vreo problema. Aceasta conduce la un intens stress mintal si emotional, caruia ii urmeaza imediat boala si tendintele catre nevroza.
Pentru a va implini dorintele si pentru a elimina orice sentiment de frustrare, faceti aceasta afirmatie de mai multe ori pe zi: „Inteligenta nesfarsita, care mi-a oferit aceasta dorinta, ma orienteaza, ma conduce si-mi reveleaza cel mai bun mod in care ea poate fi indeplinita. Stiu ca intelepciunea profunda a subconstientului va raspunde favorabil si ca tot ceea ce simt si doresc in interiorul fiintei mele se va manifesta in exterior. Totul in mine este in armonie si echilibru."
Daca inca veti spune: „Nu pot sa mai ies din aceasta situatie, sunt pierdut. Nu vad nici o solutie pentru aceasta problema; sunt blocat", nu veti primi nici un raspuns din partea subconstientului. Daca doriti, deci, ca el sa actioneze spre binele vostru, oferitii reteta cea mai buna si imediat el va coopera cu dumneavoastra. Retineti ca subconstientul lucreaza in permanenta pentru a va mentine corpul intr-o stare cat mai buna: controleaza bataile inimii, precum si respiratia. Are grija sa va vindece rana pe care v-ati facut-o la deget. Astfel, el este orientat catre viata si cauta mereu sa va ingrijeasca si sa va ocroteasca. Desi subconstientul are propria sa vointa, va accepta in intregime sugestiile si imaginile mentale.
Cand cautati raspunsul la o anumita problema, subconstientul va poate da raspunsul imediat, dar asteapta sa luati singuri decizia de a-l consulta in privinta acelei probleme. Daca veti spune: „Nu cred sa mai pot rezolva ceva; ma aflu intr-o deplina confuzie; de ce nu primesc nici un raspuns?", atunci va veti neutraliza intr-un mod lamentabil cererea anterioara. Astfel, nu veti ajunge nicaieri.

Forta constienta a subconstientului a vindecat nervii optici atrofiati
Cazul celebru si autentic al doamne Bire din Franta a fost consemnat in arhivele biroului de sonstatari medicale din Lourdes. Doamna Bire era oarba, caci nervii optici ii erau atrofiati. Ducandu-se la Lourdes, ea a fost vindecata de aceasta boala in mod miraculos. Ruth Cranston (o tanara protestanta ), care facea o ancheta in legatura cu vindecarile de la Lourdes, a scris in revista „McCall`s" din noiembrie 1955, cele ce urmeaza:
„La Lourdes, ea (doamna Bire ) si-a recapatat vederea intr-un mod uluitor, caci nervii optici - in cazul acestei persoane - fusesera de la nastere atrofiati, lipsiti de viata. Acest fapt a fost autentificat de mai multi medici dupa consultatii repetate. O luna mai tarziu, un nou examen medical a aratat ca vederea revenise la normal." Eu insumi am fost la Lourdes de mai multe ori si mi s-a dovedit ca acele vinderi miraculoase erau reale.
Doamna Bire nu a fost vindecata doar de apele din Lourdes - desi nu se poate nega o calitate cu totul spiritualizanta a acestora si unele proprietati iesite din comun - ci si de propriul subconstient care a raspuns sugestiilor sale. Forta curativa ascunsa in subconstient a reactionat fidel la gandurile acelei femei. In cazul ei, ideea forta a fost credinta ferma care a penetrat in subconstient atragand dupa sine vindecarea. Astfel, se dovedeste inca o data, gandul acceptat ca fiind adevarat va fi executat in mod automat. Fara indoiala ca doamna Bira s-a dus la Lourdes cu incredere si speranta, avand in suflet convingerea ca va fi vindecata. Subconstientul i-a raspuns, atragand asupra ei energiile curative prezente pretutindeni. El, care a creat ochiul, poate sigur sa invie un nerv mort. Totul va este dat potrivit cu credinta voastra.
Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu NicoletaRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp