Regresia intr-o viata trecuta

Inapoi Video Autor: Bruce Goldberg
Sufletul, a carui natura este imateriala si invizibila, nu poate exista intr-un loc material fara un corp care sa fie potrivit naturii acelui loc; pentru aceasta, la un moment dat isi paraseste un corp, care ii fusese necesar inainte, dar care nu ii mai este adecvat in starea sa modificata, si il schimba pentru un al doilea corp.
Analizand ansamblul diverselor tehnici folosite in vindecarea spiritual, cea care pare sa se evidentieze in mod deosebit este regresia in viata trecuta. Totusi, detaliile sau datele obtinute dintr-o viata trecuta nu sunt in sine suficiente pentru a vindeca sufletul.

"Beneficiul cel mai important al terapiei prin regresie si progresie nu este repovestirea scenelor din vietile trecute sau viitoare. Este o schimbare a perspectivelor in viata, o iluminare a propriei identitati si a scopului pentru care sunteti aici. Este foarte placut de asistat la intelegerea evolutiei continue spre ceva ma imaret, mai bun, mai satisfacator. Eu assist la asa ceva in fiecare saptamana a vietii."

Regresia este pur si simplu intoarcerea in timp. Daca va ganditi la ce ati mancat ieri la pranz, efectuati o regresie prin intermediul mintii constiente. Regresia hipnotica este intoarcerea in timp folosind mintea subconstienta, dotata cu banca ei perfecta de memorie. Voi folosi expresia regresie simpla cand ma voi referi la intoarcerea la evenimentele din timpul acestei vieti. Expresia regresie intr-o viata trecuta se refera la intoarcerea la evenimente si experiente din timpul unei vieti trecute.
Multi oameni sunt curiosi sa stie cum este traita o astfel de experienta. Posibilitatile sunt multe. Prima: ati putea vedea o scena, in acelasi fel in care ati urmari un film sau o emisiune la televizor. Eu o consider ca pe o experienta auditiva si vizuala, care in general ofera date excelente. Din pacate, nu aceasta este experienta cea mai comuna in randul pacientilor mei.
Un al 2-lea tip de experienta, mai comuna, consta in vederea incetosata sau fugitiva a unor impresii trecute care tind sa dispara exact cand sunteti gata sa le percepeti semnificatia si importanta. O alta reactive raportata este capatarea unei constiinte palpabile si intime a unui anumit cadru, o constiinta care apare dintr-o cunoastere apparent adanc inradacinata, fara a fi insotita de senzatii vizuale si auditive. O impresie ca cineva v-ar sopti ceva in ureche este o alta posibilitate. O experienta de un tip mai rar este perindarea unor cuvinte prin fata ochilor mintii; in acest fel unii oameni afla care este data sau tara in care traiesc in perioada regresiei.
Desi exista cliniciani care regreseaza in acelasi timp grupuri mari de oameni in vietile trecute, eu sunt un sustinator ferm al terapiei prin regresie pe baza individuala.Am practicat regresii atat individuale cat si collective si am obtinut rezultate mai bune si informatii mai detaliate cand am lucrat cu cate un singur pacient. Lucrand cu fiecaare in parte pot sa-I ajut intr-un mod mult mai efficient sa-si depaseasca problemele sau sa afle mai multe despre ei si ciclul lor karmic. Un numar de asa-zise coincidente pot fi urmarite in timp din vietile trecute, iar aceste scene ii pot ajuta foarte mult pe pacienti sa-si explice de ce li se intampla anumite lucruri.
Intotdeauna unui pacient care suporta o regresie intr-o viata trecuta I se aplica tehnici de protective. In nici una dintre miile de regresii pe care le-am facut nu am condus niciodata vreun episode traumatic sau vreun alt tip de experienta negative. Eu imi protejez pacientii cu ceea ce numesc "protective spiritual". In cadrul acestei tehnici pacientul trebuie sa-si imagineze o lumina alba puternica, intrand prin crestetul capului si umplandu-I intregul corp, invaluindu-I fiecare muschi, os si organ. Tehnica este puternica, in ciuda faptului ca pare dezarmant de simpla. Lumina alba protejeaza pacientul de orice rau sau negativitate cu care ar putea sa se intalneasca in timpul terapiei.
Inainte de a descrie diferite cazuri ale pacientilor mei care au retrait momente din vietile trecute si si-au rezolvat problemele care le amarau viata actuala, as vrea sa tratez putin subiectul "cititorilor vietilor din trecut". Sunt multi oameni care pretend ca pot citi vietile trecute. Unii sunt foarte exacti (sunt numiti "extrasenzitivi" ), dar cei mai multi sunt falsi.
Chiar si in cazul unui "extrasenzitiv", raman potentiale riscuri. Daca exista intentia unui scop therapeutic, citirea se va dovedi ineficienta pentru identificarea cauzelor care stau la baza tulburarii. Asa cum am spus mai inainte, numai datele ca atare din vietile trecute nu sunt curative in sine. In al 2-lea rand, nu aveti cum sa stiti daca materialul transferat pentru dumneavoastra reflecta cu adevarat una dintre vietile dumneavoastra sau este vorba despre viata altei persoane iubite la care v-ati gandit in timpul citirii. Din moment ce extrasenzitivul intercepteaza undele alfa (mintea subconstienta ), contaminarea este foarte posibila.
In fine, departe de a face individual mai puternic, practica "citirii vietilor trecute" ii creeaza dependent. Cu cat este mai exacta citirea, cu atat este mai mare probabilitatea sa fiti "prins" sis a reveniti pentru alte si alte citiri. Exista si asa destula dependenta in lume. Nu va lasati sa cadeti in aceasta cursa.
Folositi-va intotdeauna bunul simt atunci cand sunteti subiectul unei sedinte de hipnoterapie prin regresie intr-o viata trecuta. Nu dati nici o importanta lucrurilor pe care "extrasenzitivul" sau un mediu vi le spune despre vietile trecute. Oricine v-ar putea spune ca ati fost regina Nefertiti. Adevarul este ca, desi am condus peste 33.000 de regresii in vietile trecute, nu am identificat niciodata vreo figura istorica in aceste vieti. As recunoaste autenticitatea unei astfel de "pretentii" numai daca ar veni direct de la un pacient in timpul unei sedinte conduse de un hipnoterapeul credibil.

Regresii intr-o viata trecuta

Obsesia Scotiei: O profesoara de liceu, care preda stiinte exacte, in varsta de 32 de ani, a venit la mine pentru a scapa de o obsesie pe care o avea relative la scotia.
Si-a adus aminte ca a trait in scotia ca Emily Douglas, sotia prosperului Hough Douglas. Sub hipnoza, ea a descries cu multa emotie batalia de la Culloden, in care englezii i-au infrant pe scotieni si le-au luat pelerinele care mare marcau apartenenta acestora la anumite clanuri. Sotul ei Hugh, a reusit sa supravietuiasca bataliei ascunzandu-se sub calul sau care cazuse. Emily si Hugh au fost in cele din urma obligati sa-si ascunda valorile sis a ia un vapor spre Canada, pentru a scapa de englezi. Emily Douglas nu voia sa traiasca in alta parte decat in Scotia, asa ca le0a dat copiilor toata mancarea ei, murind in cele din urma de inanitie. O investigatie ulterioare a aratat ca Hugh luptase intr-adevar in batalia de la Culloden, in 1746

Frigiditatea: O femeie de 41 de ani mi s-a adresat, cu intentia de a scapa de problema frigiditatii (disfunctie sexuala ) . Intr-o viata trecuta, in Asia de Sud-Est, fusese casatorita cu un negustor care calatorea mult timp. Intr-o zi, cand acesta era plecat, a fost violate de un prizonier evadat. Cand sotul ei s-a intors, ea i-a povestit ce I se intamplase, iar de atunci el o respinsese dpdv sexual. Ii daduse un dormitory separate, iar relatia dintre ei se transformase intr-o casatorie de convenienta. In final, ea a murit de malaria. Sotul din viata trecuta era actualul ei sot. Ii platea acum cu aceeasi moneda, respingandu-l dpdv sexual.

Pierderea in greutate: Elaine era obeza. Cand a apelat la mine, in 1993, avea 1, 60 m si 80 kg. Ca igienist dentar, avea studii de nutritionism si stia ca n-ar trebui sa manance nechibzuit. O alta problema care o afecta pe Elaine erau relatiile cu barbatii. Pur si simplu nu avea incredere in ei, dup ace pana atunci avusese parte de cateva incercari gresite.
Intr-o viata trecuta traise in vestul Statelor Unite. Locuia intr-o cabana micuta in padure, cu sotul ei. Erau casatoriti de numai cateva luni, cand un grup de condamnati au evadat, i-au omorat sotul sip e ea au violat-o. Acesti desperados i-au folosit cativa ani cabana ca ascunzis, tinand-o prizoniera si abuzand de ea continuu. Intr-o zi s-au decis sa plece, plangandu-se ca imbatranise si vroiau femeie mai tanara. Dupa plecarea lor, Elaine a murit de foame. Pur si simplu s-a stins, pierzandu-si dorinta de-a mai trai.
Moartea ei prin inanitie se manifesta karmic in actuala viata prin dorinta unei compensari si de aceea manca prea mult. Dupa aplicarea tehnicilor de purificare si dup ace-au trecut inca 2 ani, Elaine a ajuns la greutatea de 57 de kg si s-a logodit cu un barbat pe care il iubeste si care pare s-o iubeasca la randul lui
O vaduva de 53 ani, agent de vanzari imobiliare, a venit la mine rugandu-ma s-o ajut sa slabeasca. Intr-o viata anterioara in Elvetia, in anii 1700, fusese o femeie foarte atragatoare. Avea insa 3 surori, toate obeze, care o fortau sa manance mai mult. Pentru ca refuza, una dintre surori increase s-o omoare. Tata lei o salvase, dar in urmatorii 5 ani viata ei fusese intr-un pericol continuu. In cele din urma a cedat si a devenit si ea obeza. In viata actuala cantarea peste 135 kg si isi pierduse slujba. Pe langa toate, barbatul pe care il iubea o parasise pentru alta femeie. Surorile ei din viata trecuta ii sunt surori si in aceasta viata. Barbatul pe care il iubise, dar il pierduse, fusese sotul ei in aceasta viata (acum decedat ) .

Insomnia: O profesoare de arte frumoase, de 33 de ani, mi-a solicitate s-o ajut sa scape de frica de a nu I se taia gatul. Cand mergea noaptea la culcare, nu putea adormi daca nu-si tragea cuverturile pana sub Barbie, acoperindu-si gatul. Masura de "aparare" era departe de a-I fi de vreun folos si avea uneori cosmaruri, iar in cele din urma I se instalase si o insomnia.
Intr-o viata trecuta, in secolul al XVI-lea, fusese un calugar, Matinelli, un barbat fericit, lucrand pamantul undeva in Italia. Intr-o zi, pe cand era la camp, manastirea a fost atacata de soldati. Toti calugarii au fost omorati. Cand Martinelli a intrat in cladire pentru a vedea ce s-a intamplat, un soldat l-a atacat si i-a taiat gatul. Dupa aceasta sedinta de regresie, cosmarurile si insomnia femeii au disparut. Intr-o alta viata, in China, pe la circa 1000 d.Hr., fusese un baiat amarat, orb si infirm. Pentru a avea din ce trai, facea vase de lut. Intr-o zi, in piata a navalit o banda de hoti. El (ea ) a fost strangulate de unul dintre acestia. Aceasta regresit a lamurit si mai bine simptomatologia profesoarei de arte frumoase.
Intr-un alt caz, o femeie de 27 de ani a venit rugandu-ma s-o ajut sa scape de cosmarurile de peste noapte. Se pare ca, de cinci ani incoace, se scula in fiecare noapte tipand. Dup ace a trecut prin urmatoarele sedinte de regresie, cosmarurile si tipetele au incetat pentru totdeauna.
Intr-o viata de frontier, ea fusese un ingrijitor la grajduri, care-si traia zilele fara nici o tragere de inima. Intr-o zi please intr-o calatorie impreuna cu sotia si copilul, dar trasura se rasturnase de pe o stanca inalta. Femeia si copilul cazusera si murisera, in timp ce el tipa, incerca zadarnic sa-I salveze.

Depresia: Debbie mi s-a adresat cu mai bine de 10 ani in urma ptr a o trata impotriva depresiei. Aceasta tulburare emotionala s-a declansat la scurt timp dup ace a inceput sa se intalneasca cu Mark. Debbie urma cursurile serale ale scolii cand a inceput sa fie puternic atrasa de Mark.
Mark, un barbat mai in varsta, a privit de la bun inceput legatura dintre ei ca pe o relatie stabile. "Stateam in casa, ne simteam bine si parca am fi fost impreuna de ani de zile, " spunea Debbie
Cum unele fapte iesisera la iveala, Debbie parea sa devina mai inchisa in sine. "Cu 2 saptamani in urma, intr-o sambata, nimic nu mergea bine, " povestea Debbie. "Am aflat apoi ca Mark cazuse si se ranise la picior. Eu ii tot spuneam mamei, Astazi o sa se intample ceva rau. E ciudat si infricosator, dar se pare ca intre mine si Mark a existat intotdeauna o legatura de acest fel."
Debbie spunea, "Personalitatile noastre pareau atat de compatibile. Simteam ca mai trecuseram prin asa ceva, desi nu am discutat niciodata. Odata Mark a glumit, Poate ca ne-am mai iubie si inainte. Poate ca nu exista nici o alta explicatie. N-am simtit asa ceva ptr nimeni."
In viata ei trecuta fusese un medium, care se numea Aya, si traia in anii 50 i.Hr. in Atena. Un om politic roman numit Marcus o convinsese sa traiasca impreuna cu el la Roma. Din cauza ca isi calcase legamantul de castitate, isi pierduse mare parte din capacitatile extrasenzoriale. Fusese impiedicata in acest fel sa-si atinga intregul potential.
Am presupus ca retraind scenele din viata de grecoaica - din care o mare parte o traise la Roma cu Marcus - ea a fost capabila sa inteleaga de ce era atrasa de iubitul din viata aceasta (Mark ) . Aceasta era reincarnarea lui Marcus.
Recunoscandu-l pe Mark in acel om politic roman din fosta viata, Debbie a inteles ca, in ciuda bunei relatii dintre ei, ea isi pierduse totusi capacitatile extrasenzoriale pe care le avusese si I se redusese drastic capacitatea de a-si dezvolta intregul potential. In aceasta viata, daca Mark ar fi avut din nou o legatura cu ea, Debbie ar fi fost foarte mult limitata in evolutia personala si profesionala.
Dupa hipnoterappie, Debbie si-a invins depresia. A inteles ca nu trebuia sa fie impreuna cu fosta ei dragoste, ptr ca aceasta relatie n-ar fi facut decat s-o limiteze. Acum este o persoana absolut independent, preocupata mult de cariera. Scopul ei este sa nu fie "gospodina Americana tipica".
Dupa regresia in viata traita ca Aya, am intrebat-o pe Debbie ce invatase. Mi-a raspuns: "Acum nu mai am nevoie sa fiu cu Marcus. Ceata s-a ridicat. Pot merge mai departe."
Debbie a gandit astfel: "Poate ca Mark imi prezinta o lectie pe care trebuie s-o invat. Poate ca in aceasta viata situatia se repeta anume pentru ca eu sa trebuiasca sa aleg din nou, ptr ca am tendinta de a merge pe aceeasi cale." A interrupt dupa aceea relatia cu Mark.
"Mi s-au intamplat cateva lucruri care tin de domeniul paranormalului si care sunt absolut inexplicabile, vise pe care le aveam, senzatia ca mai fusesem in anumite locuri, ", spunea Debbie.
Ea si-a dat seama ca redescoperindu-si fosta viata nu numai ca se "eliberase", ci isi explicase si originea capacitatilor ei extrasenzoriale.

Claustrofobia: Cand se afla in spatii inchise, Bertha avea o stare de frica, numita curent claustrofobic. In Egiptul antic, ea fusese un sclav si lucrase la constructia unei piramide. Facea parte dintr-o echipa care excava una dintre multele intrari in piramida. Dup ace munca lor a luat sfarsit, toti cei care lucrasera la acest pasaj fusesera omorati, pentru ca secretul sa fie protejat. Fusese injunghiat si ingropat in afara piramidei, dar nu murise. In timp ce nisipul ii acoperea corpul paralizat, starea de panica era teribila; fusese ingropat de viu.
Intr-o regresie in alta viata, in Noua Anglie, din anii 1700, Bertha fusese o fata de 16 ani, dintr-o familie instarita. Intr-o zi, mergand in pivnita de vinuri sa scoata vin ptr tatal ei, scara se surpase si Bertha fusese ingropata sub bucatile de zidarie. Avusese o moarte inceata si dureroasa, inainte de a fi fost gasita.

Frica de apa: O femeie de 47 de ani, care lucra la biroul administrativ al unei firme de constructii, a venit la mine ptr a scapa de frica de apa.
Intr-o viata trecuta, in care fusese un barbat intr-o insula din Pacificul de Sud, s-a angajat intr-o lupta cu un barbat din alt sat pentru o fata. In timpul luptei a primit o lovitura puternica si si-a pierdut cunostinta, fiind considerat infrant. Consatenii il ostracizasera si el, de rusine, se inecase.
In alta viata, pacientul meu fusese capitanul unui vapor. Intr-o calatorie in jurul Africii de Sud, intrase intr-o furtuna puternica. Echipajul era foarte speriat, dar el modificase cursul vasului ptr a evita furtuna. Calculele fusesera gresite si vaporul se scufundase. Se inecase cu tot echipajul.
Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu NicoletaRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp