Respectul de sine si banii

Inapoi Video Autor: Patricia Cleghorn
Respectul de sine si banii
Traversarea dificultatilor financiare
Este posibil ca, in momentul de fata, sa treceti prin dificultati financiare, asa cum se intampla cu multi oameni. Chiar daca nu aveti asemenea problem, cunoasteti probabil pe cineva care are. Acestea se pot intinde de la incetarea indexarii salariului o data cu inflatia si cresterea ratelor lucuintei, pana la pierderea oricaror avantaje material - slujba, venitul si, in cele din urma, locuinta. Intotdeauna, a existat teama si nesiguranta in privinta banilor.
Daca sunteti una dintre multele personae care traverseaza dificultati financiare, relaxati-va. Nu este neaparat vina dumneavoastra ca vechile reguli nu se mai aplica. Pe de alta parte, s-ar putea sa descoperiti oportunitati de a castiga bani, care anterior pareau inexistente. Cand vechile cai se modifica, exista mai putini si, simultan, mai multi bani.
Atunci cand nu aveti banii pe care ii considerate de trebuinta, chiar pentru lucrurile strict necesare, situatia poate fi extrem de ingrijoratoare si amenintatoare. Daca va gasiti intr-o asemenea situatie, valabila pentru multi oameni in ziua de azi, desi nu din vina lor, s-ar putea sa va simtiti paralizat, incapabil sa faceti ceva sau chiar sa ganditi limpede; va vine greu sa va concentrati asupra muncii ori asupra gasirii unei slujbe. Va puteti simti introvertit, ursuz. Probabil ca va panicati, inchipuindu-va cele mai teribile scenarii. O alta reactie posibila este de a incerca sa pretindeti ca nu se intampla nimic, sa anulati realitatea mancand, band si dormind in exces sau privind exagerat de mult la televizor. Daca traiti impreuna cu alta persoana, s-ar putea sa ajungeti in faza in care sa va deprimati reciproc, amplificand grijile si concentrandu-va mai degraba asupra problemei, decat asupra gasirii de solutii.

"Eu ma concentrez asupra solutiilor pentru aceasta situatie."

Trebuie sa credeti in existenta unei solutii, a uneia sau a mai multor modalitati de rezolvare a crizei. Primul si cel mai important pas este credinta in acest lucru mai ales atunci cand apare un semn cat de mic al unei reale imbunatatiri. Actul de credinta este legat de principiile respectului de sine, de a spera in circumstante si conditii mai bune, chiar si atunci cand situatia curenta pare jalnica.
Aveti nevoie de o modalitate de tratare a tensiunii, astfel incat sa va puteti continua viata si sa va gasiti intr-o pozitie din care sa rezolvati problema. Exista o serie de pasi practici care va vor ajuta. Nu uitati ca este doar o situatie; nu trebuie s-o transformati intr-o drama emotionala, chiar daca o simtiti ca atare.
Exista momente cand simtim ca ne vine sa abandonam totul, ca nimic nu merge, ca am gresit totul. Atunci intervin "muschiul mental", hotararea si curajul. Indiferent de situatie, puteti decide sa vedeti lucrurile intr-o lumina pozitiva. In acelasi timp, este important sa examinati si sa fiti de acord cu urmarea caii optime de actiune.

"Actionand, teama si anxietatea mi se reduc."

In majoritatea situatiilor din viata, exista un flux si un reflux. Atunci cand sunteti falit, este refluxul financiar. Veti rezolva problemele care rezulta de aici, daca puteti gasi o modalitate de a fi relaxat si in acelasi timp alert fata de situatie. Important este sa nu uitati ca valoarea personala ramane aceeasi, indiferent de situatie. Incetati a va invinui pe dumneavoastra sau pe altii pentru cele intamplate. Desigur, asta nu inseamna ca nu veti solicita eventualele despagubiri sau banii care vi se cuvin. Vedeti ce puteti face azi, pentru a va usura situatia. In primul rand, incercati sa vedeti daca va puteti achita datoriile in rate. Ce puteti face astazi pentru a crea sau a primi mai multi bani? Ce pasi practici puteti intreprinde, indiferent cat de mici ?

Obtinerea mai multor bani
Contrar celor auzite, nu exista nimic rau in a dori si a solicita mai multi bani! Stabiliti-va noile ganduri: "Vreau mai multi bani.", "Merit mai multi bani.". Ni se tot repeta ca banii "n-aduc fericirea", "ca dragostea nu poate fi cumparata", ca "banii sunt ochiul dracului" si "nu cresc in copaci".
Desi banii sunt adesea echivalati statutului si meritului, adevarata dumneavoastra valoare este constanta si independenta de veniturile detinute. Este preferabil ca banii sa va slujeasca, astfel incat sa puteti realiza lucruri utile si placute pentru dumneavoastra si pentru altii. Gandurile limitate si temerile, modalitatile desuete de gandire va pot restrange capacitatea de a primi bani, de a va bucura de ei si de a-i utiliza intr-un mod benefic. Eliberati-va de asemenea ganduri, sau schimbati-le, realmente inlocuiti-le cu altele mai incurajatoare! Restrictiile in alte domenii ale vietii proprii, pot de asemenea, inhiba fluxul banilor spre dumneavoastra. De aceea, daca nu va simtiti incantat facand o munca neplacuta sau despre care stiti ca nu mai corespunde aspiratiilor personale, ori daca una sau mai multe dintre relatiile dumneavoastra va fac sa va simtiti jalnic, e posibil sa constatati ca deveniti introvertit pentru a va proteja, ceea ce va va afecta capacitatea de receptare.

"Eu nu-mi uit adevarata valoare."

De pe o pozitie de inalt respect de sine, fiti creator - ganditi-va la toate modalitatile in care banii ar putea veni spre dumneavoastra, nu doar la cea sau cele in care-i castigati acum. Vor exista multe feluri in care banii vor curge spre dumneavoastra: poate prin vanzarea unui produs, sau in urma unui castig - la loterie, la un concurs, la tragerile obligatiunilor - dar, mai intai, este necesar sa participati! Deschideti-va spre modalitati noi si diferite de primire a banilor.
Uneori, deoarece va simtiti deprimat sau ingrijorat, veti accepta fara amabilitate oferte financiare sau oportunitati de creare a banilor. Daca nu manifestati recunostinta, se poate considera ca nu sunteti chiar atat de ingrijorat, sau ca oferta nu-i dorita ori apreciata. Important este sa nu reduceti oportunitatile de a primi bani, ci, dimpotriva, sa creati altele noi; de aceea, aveti grija sa va comunicati aprecierea si recunostinta.
Din perspectiva unui inalt respect de sine, ganditi-va cati bani doriti. Poate fi util sa aveti in minte o suma specifica, fie ea globala, sau impartita in rate.
Nu uitati: nici o suma nu va va oferi automat securitatea sau respectul de sine. Ele trebuie dezvoltate din interiorul dumneavoastra. Dezvoltarea initiala a respectului de sine si a unui sentiment de securitate interioara va va usura trecerea in deplina incredere spre un venit mai mare, si atunci va veti putea simti imediat incantat. Gratie respectului de sine, nu trebuie sa asteptati pana la indeplinirea anumitor conditii speciale pentru a va simti satisfacut.

"Indiferent de situatia mea financiara, dau dovada unui inalt respect fata de mine insumi."

Destinatia banilor
Ganditi-va ce anume veti face cu un venit mai mare. Carui scop vor sluji banii? Ce utilitate le veti da? Ii puteti economisi, investi sau cheltui in scopuri precise, pentru obiecte personale ori pentru afacere. Pot fi asociati dezvoltarii dumneavoastra, unor cursuri pe care doriti sa le urmati ori invatarii de tehnici personale sau specifice legate de munca pe care o efectuati. Alcatuiti o lista. Stabiliti-va obiective ferme, poate intr-un cadru temporal fixat, capatand toate sfaturile financiare necesare din partea unor experti. Daca aveti vreo ultima indoiala legata de meritul dumneavoastra de a detine banii respectivi sau de capacitatea de a-i intrebuinta bine, indepartati-o acum. Meritati mai multi bani si i-ati meritat dintotdeauna! Acum, sunteti deschis pentru a-i primi. Remarcati cum detinerea mai multor bani va va ajuta realmente, remarcati modul in care veti beneficia de pe urma lor. De asemenea, fiti constient de ajutorul pe care-l puteti acorda altora daca aveti mai multi bani.

Ascultati-va intuitia
Atunci cand veti deprinde obiceiul de a va relaxa si a va asculta intuitia, veti sesiza o multime de sugestii, aluzii, strafulgerari de inspiratie in legatura cu ceea ce trebuie sa faceti in continuare. Scrieti sugestiile respective. Vedeti daca le puteti transpune in actiuni practice. Nu uitati, in chestiuni banesti, ca si in alte aspecte ale vietii dumneavoastra, intuitia va va oferi sugestii ce pot parea marunte, chiar banale, inzestrandu-va in acelasi timp cu o cheie importanta pentru imbunatatirea propriilor venituri.
Incredeti-va in intuitie si in privinta nivelului de securitate dorit. Treceti sugestiile respective in planurile dumneavoastra si in destinatia banilor. Foarte importanta este claritatea in privinta sumelor dorite si a destinatiilor dorite pentru ele. Ascultati-va intuitia, veti invata cum sa va folositi banii in mod optim pentru a va aduce beneficii, dumneavoastra si altora, in functie de noul respect de sine sporit si de sperantele induse, pe buna dreptate, de acesta.

"Avand mai multi bani, beneficiez atat eu, cat si altii."

Detinerea de suplimente banesti
Indeosebi atunci cand simtiti ca iesiti din situatia de "subzistenta", este bine pentru respectul de sine ca banii sa va sprijine si sa lucreze pentru dumneavoastra. Probabil, veti dori flexibilitate maxima in utilizarea curenta a banilor, cu securitate pe termen lung. Aici este necesara claritatea; de aceea, mentineti cheltuielile sub nivelul veniturilor. Atunci cand sporiti nivelul veniturilor, va fi usor sa cresteti cheltuielile, achizitionand lucruri mai multe si mai bune, astfel incat nu veti fi mai bogat, in ciuda suplimentelor banesti.
Fara a deveni o obsesie consumatoare de timp, considerati drept o prioritate aflarea tuturor amanuntelor despre modalitatile optime de administrare a banilor si de obtinere a celor mai bune rezultate. Daca dintre obiectivele dumneavoastra fac parte securitatea financiara si independenta, vedeti cati bani ati dori sau de cati ati avea nevoie pentru ele si cautati modalitati de a-i obtine. Constientizati faptul ca meritati aceasta abundenta financiara, care va imbogati viata dumneavoastra si vietile altora.

"Sunt recunoscator pentru bogatia din viata mea."

Concentrarea personala
Tratarea dificultatilor financiare
Primul pas este de a crede in dumneavoastra, in faptul ca exista o modalitate de iesire din situatia respectiva si ca o puteti rezolva. Este foarte important sa credeti acest lucru, sa aveti credinta. Va puteti ajuta, schimbandu-va toate gandurile in altele incurajatoare. Scrieti-le.
Faceti o lista cu persoanele carora le datorati bani si cu sumele respective. In mod deliberat, incetati de a va invinui pentru aceasta situatie; o veti rezolva mai curand decat credeti. Stabiliti apoi cui puteti plati, macar o particica. Incepeti cu problemele esentiale: rate, chirie sau utilizare. Nu supraestimati sumele pe care le puteti achita, pentru ca apoi sa va acuzati ca n-ati fost capabil s-o faceti. Daca vi se pare greu, fiindca va deprima, rugati un prieten in care aveti incredere sa va ajute - cineva care o poate face detasat. Nu este necesar sa apelati la serviciile unui expert financiar.
Nu uitati, este extrem de important sa explicati situatia in care va aflati celor carora le datorati bani si sa le oferiti o perspectiva realista, referitoare la datele la care le puteti achita sumele (ratele mici, dar respectate, pot fi acceptabile ) .
Imaginati-va ca veti avea bani. Stabiliti toate lucrurile pe care le puteti face pentru a obtine bani, incepand chiar de azi.
Bucurati-va si de alte domenii ale vietii dumneavoastra, fiinda au ramas inca multe lucruri pe care le puteti face si care sa va satisfaca. Poate ca veti deveni mult mai constient de aceste domenii. Fiti deschis fata de intuitia personala in privinta celei mai bune cai care va asteapta. De aici, pot rezulta indicatii pentru prezent si viitor, oportunitati noi sau impulsul spre o alta modalitate de a face lucrurile.

Primirea mai multor bani
Scrieti ce suma mai mare de bani va doriti. Poate fi o suma globala, anuala sau lunara
Pentru ce doriti banii? Faceti o lista a nevoilor dumneavoastra si a sumelor despre care credeti ca sunt necesare pentru ele. Deocamdata nu incercati sa va ganditi cum le-ati putea obtine.
In ce feluri puteti obtine banii? Pe masura ce va relaxati, ce sugestii primiti? Ce trebuie sa faceti? Ce puteti transpune in practica? Exista alte modalitati prin care ati putea capata ceea ce doriti?? Scrieti totul.
Scrieti ce veti face acum

Bogatia sporita
Consemnati in scris situatia dumneavoastra materiala imbunatatita, completand toate detaliile. Verificati, apoi adaugati toate lucrurile pe care, eventual le-ati uitat
Scrieti noi obiective financiare pentru sumele sporite.
Ajutat de intuitia personala, ca in relaxare, fiti deschis spre noile oportunitati. Scrieti orice sugestii sau propuneri, pe masura ce ele apar, inclusiv pasii ce trebuie urmati si persoanele care trebuie contactate, apoi treceti imediat la actiune. Includeti in pasii practici tot ce doriti sa faceti si sa va oferiti, banii disponibili acum si in viitor.

Relaxarile
Atragerea banilor doriti
Relaxati-va cat puteti mai mult, cu corpul intr-o pozitie confortabila, rasufland firesc si destins. Imaginati-va apoi o scena minunata pe care o cunoasteti sau vi-o puteti inchipui, ce va confera o senzatie de siguranta. Suplimentati-o cu sentimente de curaj, securitate interioara, de incredere ca veti traversa totul cu bine. Apelati-va curajul si ascultati-va intuitia, referitoare la tot ce este cuvenit sa faceti.
Inlaturati gandurile vechi, negative, limitative - permiteti sa fie inlocuite de altele noi, incurajatoare. Care sunt acestea? Lasati-le sa va cuprinda si simtiti ca acum meritati o securitate financiara sporita, ca banii curg spre dumneavoastra. Primiti suficienti bani - mai mult decat suficienti pentru a va acoperi strictul necesar si a putea face planuri de viitor.
Ascultati-va intuitia. Exista alte sugestii care v-ar putea fi utile? Parasiti treptat starea de relaxare si consemnati ce actiuni veti intreprinde si cand anume.

Simtirea surplusului de bogatie
In mod special, vedeti in ce fel acest lucru este benefic pentru dumneavoastra si pentru altii! Cu noul surplus de bogatie, imaginati-va cum va arata o anumita zi; pur si simplu, imaginati-o, vedeti ce faceti, alaturi de care oameni va gasiti, in ce locuri va aflati. Observati cat de bine si de fericit aratati, cat de sigur si de realizat va simtiti, sau alte sentimente bune pe care va imaginati ca le veti avea intr-o asemenea imprejurare. Completati amanuntele; cu cat vi le veti imagina mai exact, cu atat va fi mai bine. Folosindu-va intuitia, vedeti daca exista sugestii in legatura cu ceea ce ar fi util sa faceti. Raspunsurile vor veni acum sau mai tarziu; puteti continua sa aveti intuitii, sugestii, soapte interioare. Atunci cand iesiti din starea de relaxare, scrieti orice idei sau pasi practici care va trec acum prin minte.
Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu Nicoleta

Cabinet de hipno-psihoterapie Boghianu NicoletaRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp