Psihoterapia in tratamentul depresiei

Inapoi Autor: Buroaga Ionela PsyHelp Cabinet de Psihoterapie
Studiile recente arata ca psihoterapia in combinatie cu tratamentul farmacologic este una dintre cele mai eficiente metode de interventie in abordarea depresiei, beneficiile mentinandu-se si dupa incheierea procesului terapeutic. In tratamentul depresiei cele doua tipuri de interventii se completeaza reciproc. Psihoterapia actioneaza in acea directie in care medicamentele nu reusesc sa ajunga.

Cum poate ajuta psihoterapia in depresie?
• Psihoterapia faciliteaza intelegerea emotiilor, a gandurilor si comportamentului ce conduc la starile depresive.
• Terapeutul te va ghida in identificarea gandurilor disfunctionale si inlocuirea lor cu altele mai adaptative. Schimbandu-ti gandirea, vei putea schimba si modul in care te simti sau actionezi.
• Acest tip de interventie te ajuta sa elimini cauzele care te fac sa fii atat de vulnerabil in fata depresiei.
• In psihoterapie vei reusi sa te raportezi in mod diferit la acele dificultati majore pe care le intampini (pierderea locului de munca, divort, mutarea intr-o alta localitate, etc. ) si vei descoperi modalitati de a face fata acestor aspecte problematice.
• Procesul terapeutic faciliteaza schimbarile comportamentale de care ai nevoie pentru a iesi din cercul vicios in care esti blocat.
• Psihoterapia te va ajuta in a-ti limpezi comunicarea, ceea ce va conduce si la imbunatatirea relatiilor cu ceilalti.
• Impreuna cu psihoterapeutul poti planifica si facilita reluarea rolurilor sociale si ocupationale. Izolarea sociala si renuntarea la activitatile placute amplifica dispozitia trista si de aceea, reluarea acestora reprezinta un aspect important pentru iesirea din impasul in care va aflati.
• Psihoterapia poate fi benefica pentru optimizarea stimei de sine. Depresia poate fi alimentata de o concentrare asupra neajunsurilor si autocritica, ignorandu-se aspectele pozitive, calitatile, micile reusite.
• Psihoterapia presupune a te angaja activ in procesul terapeutic, atat in cadrul sedintelor, cat si inafara sedintelor. Astfel, vei reusi sa transpui si in viata reala cele discutate in cabinet.
• Psihoterapeuul poate oferi sprijinul emotional de care ai nevoie in confruntarea cu aceste stari depresive.
• Lucrand asupra vulnerabilitatilor tale, vei putea preveni mai usor recaderile in depresie.

Cat dureaza psihoterapia?

Durata psihoterapiei variaza in functie de orientarea terapeutica pentru care optati, cat si in functie de problematica fiecarui individ in parte. Asadar, poate sa varieze de la cateva sedinte, daca optati pentru o terapie de scurta durata, pana la 2-3 ani, in caz ca optati pentru o psihoterapie de profunzime.
Buroaga (Rosu) Ionela cabinet individual PsyHelp

Buroaga (Rosu) Ionela cabinet individual PsyHelp



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp