Terapia prin arta si bullying-ul - curs online - 27.octombrie.2020

Inapoi Autor: Annemari Varsescu

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Curs de formare profesională
  • Target: Psihologi/psihiatri
  • Data: 27-10-2020
  • Locație: Timisoara

Imbinand experienta mea clinica in terapia prin arta cu copii in situatii de risc cu tehnicile si procesele specifice terapiei prin arta, ca forma de psihoterapie, a luat nastere acest curs. Avand la baza un model de terapie de scurta durata, terapie a traumei prin arta, se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, psihopedagogilor, consilierilor scolari sau asistentilor sociali ce lucreaza cu copiii victime ale bullyingul sau copii ce au suferit diferite traume.

Bullying-ul este un tip particular de conflict interpersonal caracterizat in primul rand de disproportia dintre forte. Este o situatie conflictuala unde intimidarea si agresiunea sunt prezente, fiind deseori dincolo de puterea copilului - victima de a le face fata.

Deseori copiii victime ale bullying-ului sunt prinsi intr-o spirala negativa, intr-o situatie repetitiva pe care nu stiut cum sa o opreasca. Sentimentul lipsei de putere simtit de copii si in mod special de copilul-victima, le afecteaza de cele mai multe ori activitatea scolara. Bullying-ul are un impact puternic asupra increderii in sine a copilului si in special asupra increderii in asumarea de riscuri atat de necesara in procesul de invatare.

In incercarea de a veni in intampinarea celor ce lucreaza cu copii victime ale bullying-ului si din dorinta de a le oferi un mod non-verbal de comunicare, din dorinta de a face accesibila puterea artei si a terapiei prin arta am construit acest curs ce are la baza teoriile si tehnicile terapiei prin arta ca forma de psihoterapie.

* Cursul nu reprezinta si nici nu inlocuieste formarea in terapie prin arta sau in terapia prin joc.

Intalnirile vor avea loc saptamanal, in zilele de marti, de-a lungul a 20 de saptamani. Cursul va fi urmat de doua intalniri de follow-up, una la o luna de la sfasitul lui si cealalta la doua luni dupa aceasta.

Intalnirile de follow-up vor fi intalniri de grup ce se vor desfasura pe parcursul a doua ore fiecare.

Cursul poate fi achitat integral sau in rate (2 sau 4 ), prin plata cu cardul sau prin transfer bancar.

Inscrierile se pot face pana la data de: 24.10.2020

Pentru inscrieri si informatii: terapeuti.prin.arta@gmail.com

Cabinet de Terapie prin arta - Psihoterapie - Annemari Herzlinger

Cabinet de Terapie prin arta - Psihoterapie - Annemari HerzlingerRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp