DURATA PROCESULUI SPIHOTERAPEUTIC

Inapoi Autor: Maria Stefania Boldea
Deseori in cabinetul psihologic, dupa prima sedinta, din dorinta clientului de a-si rezolva problema cu care a venit cat mai repede posibil, sunt intrebata de cate sedinte de psihoterapie cred ca ar fi nevoie. La aceasta intrebare, nu poate raspunde exact nici un psihoterapeut sau psiholog, pentru ca fiecare om este unic, are propriul ritm personal de a opera cu informatii noi, are propria lui istorie de viata, are personalitate distincta de ceilalti, are nivelul propriu de flexibilitate cognitiva, iar problemele si simtomele cu care se confrunta au o anumita "stabilitate" deja creata in sistemul intern al fiecarui individ in parte, de asemenea un factor important este si fregventa intalnirilor si continuitatea acestora, durata si eficienta procesului terapeutic tinand cont de toti acesti factori precum si de cooperarea persoanei si dedicarea ei.

Ceea este destul de paradoxal, este ca de multe ori, problema cu care se confrunta individul dureaza deja de ani de zile, perioada in care, persoana a fost destul de pasiva in a face ceva pentru rezolvarea situatiei, dar odata inceput procesul terapeutic este foarte grabita si agitata in a rezolva totul cat mai repede, graba care niciodata nu are efectul scontat. E bine in acest caz sa ne reamintim ca nici un proces important, natural, sanatos si trainic nu se face in graba ! Daca vrem ca o schimbare sa fie de durata, sa treaca testul timpului si al provocarilor vietii, trebuie sa avem rabdare si sa lucram la ea cu atentie si grija.

Schimarea launtrica este precum sunt fructele coapte, ele apar toamna, nu primava devreme. De aceea este foarte important sa avem rabdare cu noi insine, sa lasam timp mintii si sufletului pentru schimbare, pentru ca aceasta sa inceapa sa existe mai intai in teriorul nostru, in planul nostru mental apoi sa se manifeste si prin eliberare de simtome si in comportament influentand radical calitatea vietii. Deci individul trebuie sa permita schimbarii sa isi faca loc in viata lui.

Procesul terapeutic poate fi asemanat cu munca unui fermier de a desteleni pamantul de buruieni si maracini, apoi de a ara pamantul si de a-l pregati pentru samanta, apoi semanatul semintelor sanatoase, apoi asteptarea cu rabdare ca micutele plante sa apara ... si intodeauna minunea se intampla ... apar de fiecare data, dupa un timp de munca si rabdare apar si primele semne de viata noua !! apoi micutele plante cresc si devin viguroase iar mai tarziu aduc si rodul binecuvantat ... vine intodeauna si timpul cand culegem roadele muncii noastre. Atunci, am devenit un om nou: sanatos, increzator si sigur pe el, precis, determinat si hotarat cu privire la ceea ce vrea sa faca mai departe in viata, constient de propria valoare si resurse, dar mai ales liber de orice constrageri, liber sa traiasca si sa savureze viata la maxim exact asa cum este ea. Iar pentru a ajunge si a trai la acest nivel merita din plin fiecare ban si fiecare efort investit in aceasta schimbare.

Schimbarea radicala a vietii tale este o e decizie care trebuie sa ti-o asumi, este o alegere, astfel tu iti creezi un nou destin. Ai inceput vreodata in viata ceva "de la zero?" Ceva nou care te-a condus intr-o directie neasteptata si in acelasi timp mult visata? Acum ai sansa prin psihoterapie sa experimentezi acest lucru cu privire la tine insuti si la viata ta.
De ce sa astepti sa-ti ofere cineva sansa sau oportunitatea de a-ti schimba viata? Tu esti cel care-ti creezi sansa, tu iti nasti oportunitatile.
Devenind constient de cine esti tu cu adevrat, de resursele tale interioare, de forta neclintita din tine, si mentinand mereu un contact constient cu aceasta poti declansa in viata ta un sir de evenimente, oportunitati, alegeri care sa te conduca la orice finalitate iti doresti tu.

Prin anumite lectii si exercitii practice, inveti sa folosesti un instrumente psihice ce vor fi oricand la dispozitia ta, vei reusi: "Conectarea la resursele tale interioare" si inveti sa exersezi autodisciplina mentala si sa o transformi intr-un stil de viata. Psihoterapia ofera un cadru de invatare, cunoastere, vindecare si te initiaza in propria ta viata. In actul de a trai liber, sanatos, echilibrat si constient de tine.

Sa iti schimbi linia de destin nu inseamna sa fugi din destinul in care esti deja. Inseamna sa-l privesti din mai multe perspective, cu rabdare si intelepciune. Inseamna ca acum poti sa alegi in mod constient sa experimentezi lucruri noi, in mod autentic si plin de curiozitate sa experimentezi altceva. Noi toti suntem calatori in acest Univers. Orice alegere faci se reflecta in viata pe care o traiesti. Nu poti sa nu alegi, si daca tot o faci, atunci fa-o constient.

Întrebările de calitate creează o viaţă de calitate

"Iată care sunt Întrebările Potrivite.
Această alegere mă va împinge către un viitor fericit, sau mă va ţine blocat în trecut?
Această alegere va duce la o viaţă împlinită pe termen lung, sau va constitui doar o satisfacţie de moment?
Sunt stăpân pe propria mea putere, sau încerc să mulţumesc pe altcineva?
Mă gândesc la ce este bine, sau la ce este rău?
Această alegere îmi va aduce şi mai multă energie vitală, sau îmi va fura energia?
Voi folosi această situaţie ca pe un catalizator în creşterea şi evoluţia mea, sau o voi folosi pentru a mă pedepsi?
Această alegere îmi sporeşte puterea, sau mi-o slăbeşte?
Este acesta un act de iubire de sine, sau un act de autosabotaj?
Este acesta un act de credinţă, sau un act caracterizat de frică?
Această alegere reprezintă manifestarea laturii mele Divine, sau a laturii mele umane? "
Debbie Ford

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic:
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085 Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.
Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit. Va multumesc pentru rabdare si intelegere.

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

REGULA CABINETULUI:
Daca va faceti programare iar apoi va doriti sa o modificati sau sa o anulati, sunteti rugati sa anuntati acest lucru cu 24 de ore mai devreme. Altfel la urmatoarea sedinta va trebui sa platiti 50% din costul sedintei la care nu v-ati prezentat.
Multumesc anticipat pentru colaborare si intelegere.

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.
Alfa - Centrul de Sanatate Psihica si Comportamentala - Maria Boldea

Alfa - Centrul de Sanatate Psihica si Comportamentala - Maria Boldea

Tu poti totul si singur. Aici ti se arata doar calea cea mai buna.

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp