Cursuri de vară 2014 pentru copii şi adolescenţi în Constanţa

Inapoi Autor: Elena Iamandi

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Curs dezvoltare personală
  • Target: Copii
  • Locație: Constanta
Elena Iamandi, psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ ţine cont de vacanţa copiilor şi propune câteva alternative de petrecere a timpului liber de calitate pentru copii şi adoleşcenţi.

1. Activităţi outdoor (activităţi în aer liber ) ;
2. Curs de bune maniere;
3. Cursuri de creaţie;
4. Cursuri de dezvoltare personală;

Cursurile se adresează copiilor între 4-18 ani şi se desfăşoară în perioada 21 iunie-23 august.
Întâlnirile au loc odată pe săptămână şi durează 2 ore. La cerere se pot face şi două întâlniri într-o săptămână.

Program cursuri:
1. Outdoor: Marţi Sâmbătă 9:00-11:00
2. Curs de bune maniere: Miercuri 9:00- 11:00
3. Cursuri de creaţie: Vineri 17:00- 19:00
4. Cursuri de dezvoltare personală: Joi. 17:00-19:00

Valoarea cursurilor:
1. Activităţi outdoor (activităţi în aer liber ) 40 lei întâlnire/ 160 lei lună (4 întâlniri )
2. Curs de bune maniere şi etichetă: 40 lei întâlnire/160 lei lună (4 întâlniri )
3. Cursuri de creaţie: 35 lei întâlnire / 140 lei lună (4 întâlniri )
4. Cursuri de dezvoltare personală: 35 lei întâlnire / 140 lei lună (4 întâlniri )


Se poate participa la unul sau mai multe cursuri în funcţie de nevoile dumneavoastră şi ale copiilor.
Înscrierile se fac la numerele de tel: 0726 944 677 sau 0761 627 249, sau la adresa cabinetului de psihologie, situat în Constanţa, str. Al. Puşkin, nr 10 bis, interfon 5 (Zona Casa Căsătoriilor ) .

Locurile sunt limitate, rezervarea locurilor se face în urma înscrierilor.

Activităţile outdoor oferă posibilitatea contactului direct cu mediul şi protecţia mediului. Oferă o sursă puternică de învăţare, datorită mediului relaxant, liber, fără constrângerea "celor 4 pereţi ai încăperii". Dezvoltă spiritul de echipă, oferă nenumărate beneficii fizice, emoţionale, mentale, care asigură bunăstarea participanţilor.


Beneficiile activităţilor outdoor pentru participanţi:

Dezvoltarea abilităţilor socio-personale: îmbunătăţirea muncii în echipă, îmbunătăţirea relaţiilor sociale, dezvoltarea competenţelor de conducere, etc
Dezvoltarea abilităţilor de management: organizare, coordonare, evaluare
Oferirea unui cadru stimulativ de învăţare

Un aspect important al activităţilor outdoor este acela că poate contribui la creşterea nivelului de bunăstare al participanţilor; pe langă nevoile de bază ale unei persoane, există şi o serie de nevoi la care activitatea outdoor poate răspunde şi anume: nevoia de a fi respectat, inclus social, de a fi activ şi responsabil, nevoia de a te simţi în siguranţă.

Bunele maniere. Atunci când dorim să le transmitem copiilor regulile de comportament civilizat, într-o societate aflată într-o continuă schimbare, cum este societatea noastră putem avea surprize, trăim într-o societate multietnică, iar adesea nu mai suntem siguri de regulile care trebuie învăţate şi când anume trebuie învăţate. Plus că astăzi, regulile de bune maniere, nu reprezintă o listă plictisitoare de comportamente, care ascund sentimente agresive sub voalul convenţiilor, nici un instrument pentru a consolida supremaţia unei clase sociale asupra alteia, şi nici măcar un manual de fraze preconcepute, ci o etică a concretului, centrată pe manifestările cotidianului, o cale de a fi în acord cu noi înşine şi de a acorda o atenţie autentică nevoii celuilalt.

Obiectivul urmărit de acest curs, este de a oferii copiilor şi adoleşcenţilor, nişte principii comportamentale de bază, ca expresie a autentică a atenţiei, în ceea ce îl priveşte pe el însuşi şi pe ceilalţi. Astfel, copilul va învăţa o limbă universală, care îi permite să se simtă în largul său în orice situaţie. Ceeea ce vrem noi să învăţăm copii este cum să-i respecte pe ceilalţi, fără a se nega pe sine.

Copii vor învăţa că anumite lucruri nu se fac, nu pentru că le-o spunem noi, ci pentru că ar produce rău celorlalţi. Îi deranjează pe mama sau pe tata, le dăunează chiar lor, copiilor în cauză. Aceste înţelesuri interiorizate îi vor ajuta pe copii să crească cu întrebându-se: "Poate acest comportament îl va deranja pe..?" Lăsaţi de capul lor, nu ştiu cum să-şi canalizeze propriile energii, se simt neglijaţi şi printr-un comportament adeseori contravenţional şi provocator, încearcă să atragă atenţia celor care îi îngrijesc.

Creativitatea exprimată într-o atmosferă securizantă, stimulează exprimarea potenţialului creativ. Încurajarea iniţiativelor copilului, a inginiozităţii, şi a curiozităţii sale, favorizează creşterea încrederii în sine, oferă ocazii copilului de a lua singur decizii.
Îmbinarea materialelor, a culorilor, texturilor, ajută copii să-şi dezvolte atenţia, răbdarea, spiritul de observaţie, gustul estetic şi de fantezie, cât şi ale calităţi, care deschid, cale către creaţie.
Creativitatea nu este doar pentru genii şi artişti. Creativitatea mentală este naturală la toţii copii dar, o pierdem când creştem şi devenim adulţi. Studiile susţin că există o legătură strânsă între succesul în viaţă, fericire şi creativitate.

Dezvoltarea personală înclude activităţi şi experienţe care au ca scop final de a îmbunătăţii starea de conştiinţă, dezvoltarea talentelor, abilităţilor personale, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi contribuie la realizarea aspiraţiilor şi viselor personale.
Într-un astfel de grup copiilor li se oferă posibilitatea de a-şi depăşi limitările emoţionale, de a-şi îmbunătăţii capacitatea e iniţiere şi de menţinere a unor relaţii asertive şi emaptice, de a creşte autocontrolul, de a-şi perfecţiona abilităţile de socializare.

Înscrierile se realizezază telefonic la numerele de telefon: 0726 944677 sau 0761 627 249.
Copii din aceaşi familie beneficiează de reducere de 20 % fiecare.
Elena Iamandi - Cabinet individual de psihologie

Elena Iamandi - Cabinet individual de psihologieRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp