Cât durează psihoterapia sau consilierea?

Inapoi Autor: Psihoterapeut Elena Tomuș

Dacă ai intrebări legate de durata procesului de psihoterapie sau consiliere în cadrul acestui cabinet, ți-ar putea fi de folos informațiile de mai jos:

Cât durează psihoterapia?

În cazul psihoterapiei ne vom întalni pentru ședințe de cate 50 de minute cu frecvența regulată. Pentru începutul psihoterapiei se poate opta fie pentru ședințe săptamanale fie la doua săptămâni. După finalizarea procesului de psihoterapie se poate opta și pentru varianta de o ședința pe luna sau ședințe la cerere cu scopul de întreținere.

Durata psihoterapiei variază în funcție de motivul sau obiectivul tău dar de obicei este nevoie de mai multe întalniri pentru a progresa în situația adresată. 

Unele persoane preferă să lucreze un numar fix de ședințe având o concentrare pe o singură situație specifică, în timp ce alte persoane preferă să continue psihoterapia adresand mai multe aspecte pe care doresc sa le abordeze.

Psihoterapia de scurta durata se desfasoara pentru aproximativ 20 de  sedinte, psihoterapia de durata medie se desfasoara pentru aproximativ 25-45 de sedinte, iar psihoterapia de lunga durata se desfasoara pentru mai mult de 45 de sedinte.

Există de asemenea persoane care doresc să parcurgă un proces de autocunoastere și dezvoltare personala care de obiecei se extinde pe parcursul a 25 -35 de ședințe.

Împreuna putem găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.

Cât durează consilierea în carieră?

În cazul consilierii în carieră ne vom întalni pentru ședințe de cate 50 de minute cu frecvența variabilă în funcție de obiectivul sau obiectivele alese de către tine:

• De exemplu pentru orientare în alegerea facultății în general este nevoie sa ne intalnim pentru 2 ședinte.

• Pentru decizia acceptării sau a refuzului unei oferte profesionale cel mai probabil ne vom întalni pentru o ședința.

• Pentru realizarea unui plan de carieră și implementarea acestuia este posibil sa fie nevoie de 2 sau mai multe întalniri.

• Pentru susținerea în pregatirea pentru angajare este posibil să ne intalnim în anumite momente cheie - o ședință pentru definirea direcției de cariera, o alta ședința pentru pregatirea CV-ului, o alta ședința pentru pregatirea de interviu sau în alte momente în care este nevoie de sprijin si consiliere.

Nu există o frecvență standard în cazul acestor întalniri astfel ca putem să le planificăm împreuna conform nevoilor specifice si a disponibilității de timp.

Cât durează consilierea pentru lideri ?

În cazul consilierii pentru lideri ne vom întalni pentru ședințe de cate 50 de minute cu frecvența variabilă în funcție de obiectivul sau obiectivele alese de către tine:

• De exemplu pentru solutionarea unei situații profesionale de moment ne putem întalni pentru o ședință de urgență

• Pentru dezvoltarea abilităților de coordonare am putea stabili fie un plan de dezvoltare recurent de exemplu cu 1-2 întâlniri pe luna sau un plan de întâlniri la cerere pe anumite teme specifice.

• Pentru dezvoltarea unei strategii pentru activitatea coordonata și implementarea acesteia putem sa ne întâlnim de exemplu de 3-5 ori cu munca individuală între întalniri

Nu există o frecvență standard în cazul acestor întalniri astfel ca putem să le planificăm împreuna conform nevoilor specifice si a disponibilității de timp.

Cabinet individual de psihologie Elena Tomus

Cabinet individual de psihologie Elena TomusRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp