Cabinet individual de psihologie Eugenia Popovici

Cabinet individual de psihologie Eugenia Popovici

DESCOPERA BUCURIA de a trai o VIATA de CALITATE, mai SANATOASA, mai ECHILIBRATA !
Nota 10 din 42 recomandari
38245 vizite
Locatie: Ploiesti, jud Prahova, B-dul Republicii nr.157, langa Scoala Generala nr. 14 , bl. 28D, interfon 28 [Arată în Google Maps]
Telefon: 0723163737
Program: Luni - Vineri, numai conform programarilor stabilite anterior telefonic. Programarile se fac telefonic, doar intre orele 9-11 dimineata, de luni pana vineri. In timpul sedintelor de consiliere/psihoterapie nu se pot face programari din respect pentru timpul acordat fiecarui client in parte.

Grup nou de terapie familiala - Constelatii familiale - 03 martie 2012

Inapoi Autor: Eugenia Popovici - psihoterapeut

Va invit cu drag sa participati la un nou grup de constelatii familiale. Daca nu sunteti interesati direct, va rog sa redirectionati acest mesaj catre cei care credeti ca ar fi interesati sau ar avea nevoie.

Cui ma adresez: studenti la psihologie, psihologi, consilieri, medici, si tuturor persoanelor interesate de dezvoltare personala;

Cand: sambata 3 martie 2012, intre orele 10 si 14.
Unde: Ploiesti. (Locatia exacta va fi comunicata ulterior participantilor )

Facilitator: Psihoterapeut Eugenia Popovici
• consilier psihologic si psihoterapeut, cu formare in Terapii Scurte Colaborative Orientate pe Resurse si Solutie – atestat de Colegiul Psihologilor din Romania
• Masterand Terapii Strategice Scurte – Centrul de Terapii Strategice Scurte – Arezzo, Italia

Beneficii:
• Într-o constelaţie putem identifica verigile unui proces traumatic petrecut în generaţiile anterioare, care a condus la tulburări de ataşament ce cresc riscul pentru noi traumatizări ale persoanelor din sistemul familial respectiv
• Metoda constelatiilor familiale consta in a scoate la lumina dezordinea, si a remodela structura familiei respective, in asa fel incat sa se poata instala un nou echilibru, mai natural, care duce la „vindecare”, in sensul amplu al acestui cuvint
• Constelaţiile familiale fac vizible dinamicile care există într-un sistem familial, uneori pe parcursul unor generaţii şi deschid calea către posibile soluţii ale conflictelor existente.
• Lucrul într-o constelaţie familială provoacă o reconsiderare a propriei perspective despre viaţă şi explorarea de noi explicaţii şi ipoteze care să ia în calcul faptul ca, orice individ aparţine unui sistem.
• Constelaţiile familiale pot fi utilizate pentru probleme nerezolvate de relaţii, de sănătate şi situaţii dificile precum divorţuri, pierderi de sarcină, dificultăţi cu copiii.

Nr. de locuri este de : minim 6 persoane - maxim 10 persoane

Taxa de participare: 100 RON pentru persoanele ce vin prima oara in acest grup,
75 RON pentru cei ce au mai participat la Constelatii familiale cu mine.

10% reducere pentru cei ce vin insotiti de un alt participant

Termen limita de inscriere: 28 februarie 2012
Confirmarea inscrierii se face prin plata taxei pana la data de 29 februarie 2012
Informatii si inscrieri: jeni_hy@yahoo.com

Recomandari: Pentru aceasta intalnire este important sa va informati (atat cat va este accesibil ) despre arborele vostru genealogic - daca se poate, pana la strabunici. Este cu atat mai bine, cu cat stiti daca s-au intamplat evenimente tragice de tipul: morti premature, avorturi, crime, sinucideri, boli cronice, alcoolism, separari, blesteme, excluderi din familie, participari in razboaie, relatii anterioare semnificative ale parintilor, adoptii, migrari, persecutii politice.
De asemenea, este indicata venirea intr-o tinuta lejera si comoda
Pentru a participa nu este nevoie de o experienta anterioara in constelatii familiale.
Mai multe detalii despre constelatii puteti citi in cartea „Fericirea care durează’, Bert Hellinger (Editura Cartea Daath, 2010 ) .

Aveti mai jos o prezentare a lui Bert Hellinger cu privire la aceasta metoda.

Constelatiile familiale – abordarea lui Hellinger
Ordinile Iubirii
Cind intelegem legile sistemice care permit iubirii sa se desfasoare, putem ajuta familii aflate in suferinta sau persoane sa gaseasca solutii. Este profund miscator sa observi clienti care abordeaza Ordinele Iubirii topindu-se spontan in iubire dulce si intima, chiar si dupa o viata intreaga de ura, furie si abuz.
Citat din ‘Simetria ascunsa a iubirii’.

in lucrul terapiei sistemice Bert a descoperit ca sistemul familial, la fel ca orice alt sistem, are ordinea sa naturala si ca atunci cind acea ordine este afectata, efectele sint simtite de generatiile ulterioare pe masura ce sistemul incearca sa se ajusteze pe sine. Se pare ca exista anumite legi naturale care actioneaza pentru a mentine aceasta ordine si permit fluxul liber al iubirii intre membrii familiei.
Potrivit terapiei sistemice a lui Bert Hellinger, solutia care conduce la viata intr-o familie apare cind fiecare din membrii ei isi ia locul sau de drept, isi asuma rolul in viata, are grija de sine si evita sa intervina in destinul altcuiva.
Majoritatea dificultatilor personale precum si a problemelor in relatii sint rezultatul confuziei din sistemele familiilor. Aceasta confuzie apare cind, fara sa fim constienti si fara sa dorim, manifestam in viata noastra destinul altei persoane din familia noastra, in ciuda faptului ca o asemenea persoana a trait cu mult timp in urma. Asta ne face sa repetam destinul membrilor din familie care au fost exclusi, uitati sau nerecunoscuti in locul lor de drept. si incercam sa traim acel destin pentru ei sau sa traim dificultati pentru a ne diminua vinovatia.
Principalele legi care actioneaza par a fi urmatoarele:
• cu totii avem drepturi egale de a apartine unui sistem familial;
• exista o ierarhie in termeni de ordine a nasterii: cei care se nasc primii sint primii, parintii ofera, iar copiii primesc;
• barbatul ocupa prima pozitie in familie, dar el munceste in serviciul femeii.

Aceste legi pot fi incalcate in multe feluri:
• cind copiii sint avortati sau nascuti morti si nu li se poarta doliu sau nu se vorbeste despre ei;
• cind mor copii sau tineri adulti si nu li se poarta doliu;
• cind copiii sint oferiti spre adoptie si nu se mai vorbeste despre ei;
• cind parintii adoptivi nu accepta parintii naturali ai copiilor lor;
• cind partenerii anteriori sau relatii importante nu sint acceptate si onorate de membrii cuplului;
• cind relatii extra-conjugale sint tinute secrete;
• cind experientele de razboi nu sint amintite, iar mortii nu sint onorati;
• cind exista secrete de familie;
• multe, multe altele...
Cind apare oricare din cele enumerate mai sus, efectele sint resimtite de generatiile urmatoare, uneori chiar si peste doua sau trei generatii. Aceste efecte pot sa se manifeste prin: sinucidere, depresie, lipsa copiilor, boala mentala sau fizica sau dependente, adesea fara nici o legatura constienta cu ceea ce s-a intimplat cu generatii in urma.
Afectarea ordinii naturale a sistemului da nastere la implicatii, iar copiii incep sa calce pe urmele parintii lor, implicindu-se in treburile acestora, incercind sa-i faca sa se simta mai bine prin provocarea propriilor suferinte. Pe masura ce cresc, adesea simt furie si unii incearca sa-si respinga familia in incercarea de a-si construi o viata noua, separata. Uneori se muta la capatul lumii pentru a se rupe, dar acest lucru nu functioneaza. Cind ramin legati de familie in acest fel, nu sint liberi sa mearga mai departe cu vietile lor si cind intra in relatii cu parteneri, nu se pot disponibiliza complet niciodata pentru ca sint inca prinsi in relatie cu parintii.

Ce se intimpla intr-un workshop?
Participantul care alege sa lucreze tema familiei, este intrebat care ii este dorinta inimii. Apoi este intrebat lucruri despre familie – despre familia de origine sau despre familia actuala – oricare dintre ele este mai mult vizata in context. Intrebarile vizeaza fapte (nu interpretari ), morti neobisnuite, relatii anterioare sau extra-conjugale, avorturi, nasteri de copii morti, etc. Povestile despre unchiul Tom despre care se spunea ca era o persoana egoista sau sadica nu sint urmarite deoarece adesea reiese ca sentimentele traite de reprezentanti contrazic complet aceste povesti. Astfel ca, se cere relatarea doar a evenimentelor.

Se aleg din participantii la grup reprezentantii membrilor familiei si sint pozitionati intuitiv de catre participantul care lucreaza. Ca si cind ar avea loc o intrare in cimpul energetic al acelei familii, acesti reprezentanti incep sa simta in corpurile lor sentimentele membrilor familiei pe care ii reprezinta. Privind cum sint pozitionati reprezentantii si intrebindu-i cum se simt, facilitatorul poate sa-si faca o idee despre unde ar putea fi problema in sistem. Apoi experimenteaza mutand oamenii si aducind in constelatie posibile alte persoane care lipsesc pina cind inima se deschide. Acest lucru releva atunci, dinamica ascunsa care a condus la perturbarea ordinii. Cind inima se deschide astfel, intregul grup o simte ca o experienta adinca si miscatoare. Este ca si cum sufletul se intoarce in sfirsit acasa. Frazele vindecatoare sint rostite pentru a onora membrii care lipsesc si pentru a permite iubirii sa curga libera din nou. Nu este mereu posibila gasirea unei rezolvari. Dar efectele par a fi simtite oricum in familie; uneori chiar cu mai multa putere decit daca s-ar fi gasit o rezolvare.
“Bucuria apare in suflet de indata ce ne punem in acord cu miscarile sufletului. Indiferent de calea pe care ne aflam, sintem ghidati de suflet. Daca sintem in acord cu el, ne simtim conectati la ceva extraordinar si asta inseamna bucurie. Bucuria are o nuanta de implinire si completitudine care provine din aceasta conectare. Aceasta bucurie este tacuta, are greutate, straluceste. in prezenta oamenilor care traiesc aceasta bucurie, devenim linistiti. Aceasta bucurie nu are scop, dorinta sau intentie. Este o multumire foarte profunda.”
Citat din Bert Hellinger, workshop la Londra, aprilie 2000.

recomanda

Recomanda acest cabinet

Sunteti pacient?

Dati o nota si scrieti cateva cuvinte despre experienta dvs pozitiva legata de acest cabinet, tratament efectuat, etc.

Recomandarea dvs:

Toate campurile sunt obligatorii.

Penalizam cabinetele cu autorecomandari!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.