Exercitiu EFT de practicat pentru vindecarea emotiilor asociate in rana de abandon.

Inapoi Autor: Marinela Croitoru

Chiar daca in timpul unui eveniment din trecut m-am simtit abandonat, accept acea stare asa cum am perceput-o la momentul respectiv cu resursele pe care le aveam la varsta aceea si ma iert pt ca m-am simtit neimportant, si ii iert si pe ceilalti participanti la eveniment care m-au facut sa ma simt slab.

1. Imi aduc aminte de sentimentul de tristete...... pe care il traiam cand mama ma lasa la varsta de 3 ani la gradinita, ...... la ora 6 dimineata.

2. Imi aduc aminte furia pe care o simteam cand copiii mai mari de varsta se jucau intre ei la gradinita si ma evitau pt ca eram prea mic pt ei.

3. Imi aduc aminte neputinta pe care o simteam cand educatoarele ma certau pe nedrept .

4. Imi aduc aminte sentimentul de a fi neimportant in momentul in care parintii mei vorbeau intre ei si ma excludeau din discutiile lor.

5. Imi aduc aminte sentimentul de a nu fi iubit indeajuns.......... pe care il simteam atunci cand parintii mei ii acordau mai multa atentie surorii mele.

6. Imi aduc aminte sentimentul de a fi tradat pe care il simteam atunci cand mama o credea pe educatoare ci nu pe mine, pe nedrept.

7. Imi aduc aminte de sentimentul de panica pe care il simteam atunci cand mama intarzia sa vina sa ma ia de la gradinita.

8. Imi aduc aminte de sentimentul de rusine pe care l-am simtit atunci cand am constientizat ca suntem o familie saraca in comparatie cu alta familie.

9. Imi aduc aminte de sentimentul de umilinta pe care l-am trait atunci cand educatoarea m-a pedepsit punandu-ma la colt, iar ceilalti copii au ras de mine.

10. Imi aduc aminte de sentimentul de a fi abandonat pe care l-am trait atunci cand tata cu mama m-au dus la spital si m-au lasat acolo pt ca aveam temperatura si scarlatina.

11. Imi aduc aminte de sentimentul de a fi respins pe care l-am trait atunci cand la gradinita au ales alt baiat pt un rol in piesa de teatru, din cauza ca eu eram prea mic de statura.

12. Imi aduc aminte de sentimentul de neliniste pe care l-am avut cand atunci cand am dormit la gradinita prima data si cand m-am trezit nu am vazut-o pe mama.

Constientizez toate acestea si aplic EFT pt a produce schimbarea incepand din acest moment.

1. Ma iert pt ca m-am simtit trist, .... pt ca nu aveam cum sa inteleg la varsta aceea.... faptul ca mama trebuia sa mearga la servici..... si nu avea alta alternativa decat sa ma lase la gradinita.

2. Ma iert pt ca m-am simtit furios pe copiii mai mari, ...... pt ca nu ii intelegeam de ce nu se jucau cu mine.

3. Ma iert pt ca m-am simtit neputincios..... atunci cand ma certau educatoarele......eu fiind prea mic ca sa pot face rationamente, ....... sa dau explicatii si sa ma apar.

4.Ma iert pt ca m-am simtit neimportant ...... in discutiile parintilor mei, .......... fiind prea mic...... neavand cum sa inteleg subiectul discutiilor.

5. Ma iert pt ca m-am simtit neiubit de parintii mei.....crezand ca sora mea era mai importanta........ si mai iubita de ei.

6. Ma iert pt ca m-am simtit tradat de mama....... fiind prea mic pt a ma apara ........de invinuirile nedrepte aduse de educatoare.

7. Ma iert pt ca m-am simtit panicat....... fiind prea mic si neavand notiunea de a avea rabdare........... si a o astepta pe mama sa ma ia de la gradinita.

8.Ma iert pt rusinea pe care am simtit-o, ....comparand nivelul de trai al familiei mele cu al altei familii.....neintelegand la varsta aceea care sunt adevaratele valori.

9. Ma iert pt ca m-am simtit umilit, ........ atunci cand cand copiii au ras de mine pt ca am fost pus la colt......nestiind la acea varsta cum sa reactionez in fata unei nedreptati.

10. Ma iert pt ca m-am simtit abandonat la spital, ......atunci cand am fost bolnav de scarlatina.....pt ca nu aveam cum sa inteleg la varsta aceea ca doar asa ma puteam vindeca.

11. Ma iert pt ca m-am simtit respins.....atunci cand nu am fost ales sa joc in piesa de teatru de la gradinita....neintelegand ca eram prea mic de statura .......si nu ma potriveam in acel moment in rolul din piesa.

12. Ma iert pt ca m-am simtit nelinistit .....cand m-am trezit din somn singur la gradinita fara mama.......pt ca eram prea mic la acea varsta .....si nu aveam notiunea timpului si spatiului .

Croitoru Marinela - Cabinet individual de psihologie

Croitoru Marinela - Cabinet individual de psihologie

Psihoterapie exclusiv ONLINE !

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp