Workshop "Haptonomia în sarcină. Comunicarea prin atingere." - 24.09.2016

Inapoi Autor: Cabinet Individual de Psihologie Mihaela Caplescu

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Atelier/Workshop
  • Target: Părinți
  • Data: 24-09-2016
  • Locație: Bucuresti

Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Haptonomiei în colaborare cu Cabinet Individual de Psihologie Mihaela Căplescu organizează workshop-ul cu tema "Haptonomia în sarcină. Comunicarea prin atingere."

 

Haptonomia este o știință care ne permite să descoperim facultățile înnăscute ale ființei umane de a comunica într-un mod afectiv, securizant - psihotactil.

 

Fondatorul haptonomiei este Frans Veldman (1921-2010 ), constatarea sa principală fiind faptul că stabilirea unui contact emoțional-afectiv este esențial pentru dezvoltarea deplină a potențialităților de „a fi" a ființei umane. Această experiență de confirmare dată copilului încă din perioada intrauterină ajută la constituirea de securitate și asigurare care conduce la formarea comportamentului optim față de provocările vieții putând reacționa într-un mod natural, echilibrat, sociabil și comunicativ.

 

Încă din perioada intrauterină copilul așteaptă să stabilească un contact afectiv cu părintii sai. Această descoperire revolutionară care aparține cercetătorilor francezi și olandezi (Frans Veldman și GREEN - Groupe d’Etude et de Recherche sur le Nouveau-ne ) susțin că, începând chiar din perioada prenatală, copilul este capabil să poarte un dialog surprinzător cu părinții săi.

 

Beneficiile haptonomiei:

✓ Încurajează cuplul să trăiască experiența sarcinii și a nașterii într-un mod tandru, afectiv și securizant împreună cu copilul lor.

✓ Tatăl este implicat într-un mod activ, oferind sprijin mamei și copilului.

✓ Partenerii primesc toate informațiile de care au nevoie în această etapă a vieții lor.

✓ Mama învață autocontrolul fricii și a durerii pentru a avea o sarcină ușoară și o naștere lipsită de dificultăți.

✓ Preîntâmpină riscul apariției unei nașteri premature.

✓ Previne apariția depresiei postpartum.

✓ Copilul se dezvoltă armonios într-o atmosferă plină de tandrețe și iubire.

 

Însuflețiți de această idee de a pune corect fundamentul de „a fi" a unei noi vieți, Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Haptonomiei, acordă suport haptonomic pre și post natal părinților, celor care doresc să devină părinți și nu numai, pentru a înțelege cum să întâmpine această nouă viață într-un mod confirmant afectiv. Astfel se înlătură un întreg cortegiu de probleme pe care le poate dezvolta un copil neconfirmat afectiv cum ar fi insecuritate, frică, dificultăți de comunicare, hiperactivitate, nesociabilitate, tulburări de limbaj și chiar mai târziu inadaptare, depresie, angoasă.

 

Workshop-ul este susținut de psiholog clinician Mihaela Căplescu, Președintele Institutului de Cercetare și Dezvoltare a Haptonomiei în România.

 

Înscrierile se fac accesând link-ul de mai jos: http://www.institutuldehaptonomie.ro/inscriere-workshop-haptonomie/

 

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta telefonic: 0724.024.114 / 0787.812.351

 

Prețul pentru participare este: 250 Lei pentru cupluri 150 Lei pentru participare individuală

 

Locurile sunt LIMITATE.

Rugăm pe cei care se înscriu și nu pot ajunge, să anunțe cu cel puțin 48 de ore înainte pentru ca locurile să poată fi redistribuite.

Mihaela Caplescu - Cabinet individual de psihologie

Mihaela Caplescu - Cabinet individual de psihologie

Începe prin a face ceea este necesar, continuă prin a face ceea ce este posibil şi îţi vei da seama că ai realizat imposibilul

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp