Alegerea partenerului

Inapoi Autor: Psiholog Sabou Delia
Foarte multe persoane îşi pun adesea întrebarea dacă alegerea partenerului sau a partenerei este o sarcină uşoară sau este una extrem de dificilă.
Momentul în care ne decidem asupra viitorului nostru în legătură cu partenerul sau cu căsătoria avem la bază un număr de interacţiuni care au avut loc realizând pasul final şi anume căsătoria.
Tinerii care doresc să se căsătorească aleg un partener care să le ofere tot ceeea ce
îşi doresc. Dorinţa conştientă a acestor nevoi pe care tinerii le fac pot fi extrem de variate. Unii pot căuta doar compania cuiva, nevoia de apreciere din partea cuiva, nevoia de protecţie, alţii pot căuta distracţie, frumuseţe, iar alţii pot căuta dezvoltare atât în plan social cât şi financiar. Foarte puţini aleg un partener care să fie capabil să îndeplinească aceste calităţi.
Fiecare persoană caută cooperere, înţelegere, respect, apreciere şi încredere. De aceea apar nevoile psihologice care sunt esenţiale pentru individ pentru a creşte şi pentru a se dezvolta.
Cele patru nevoi psihologice sunt : - nevoia de conectare
- nevoia de a te simţi capabil
- nevoia de a simţi că contezi
- nevoia de a fi încurajat
La aceste nevoi psihologice se adaugă şi nevoile emoţionale precum : admiraţia, afecţiunea, conversaţia, suportul casnic, angajamentul familial, onestitatea, deschiderea şi împlinirea sexuală.
Diferenţa dintre relaţiile de "cursă lungă" şi relaţiile de "cursă scurtă" constă tocmai în existenţa sau lipsa celor patru necesităţi sau motivaţii psihologice.
Nimeni nu va sta într-o relaţie dacă nu se va simţi conectat, capabil, competent, încurajat, că contează în relaţia de cuplu. Accentul ar trebui să cadă pe încredere, respect reciproc, responsabilitate, rezolvarea de probleme, empatie chiar dacă în relaţia lor au adus două stiluri de viaţă diferite, două culturi sau două religii. Ambii parteneri trebuie să fie cooperanţi şi nu în ultimul rând prieteni. A se înţelege pe sine, a-l înţelege pe celălalt aceasta e cheia succesului.

Cabinet individual de psihologie Sabou DeliaRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp