Ce este psihoterapia?

Inapoi Autor: Ingrid Schiffer, psihoterapeut Timişoara
O vorbă înţeleaptă spune că fiecare om are probleme pe măsura lui. Ea vehiculează ideea că avem resurse suficiente pentru a ne rezolva problemele. Deseori, însă, rezultatele aşteptate întârzie să apară. Unul dintre motive este că, deşi deţinem deja resursele interioare necesare schimbării în bine, nu le putem accesa. Alteori putem fi prizonierii unor soluţii greşite. În literatura de specialitate vorbim despre "soluţii care menţin problema".

În şedinţele de psihoterapie, te voi îndruma spre propriile tale resurse şi abilităţi. Odată descoperite, vei învăţa să le utilizezi pentru a produce schimbarea aşteptată. Împreună vom căuta totodată soluţii alternative la problemele cu care te confrunţi. Ele îţi vor reda libertatea şi controlul asupra unui viitor aşa cum ţi-l doreşti.

Relaţia terapeutică este o relaţie de partenieriat în care fiecare este, în felul său, expert. Eu sunt expert în psihologie şi psihoterapie, însă tu eşti expertul propriei tale vieţi. În cabinetul meu vei găsi un climat de siguranţă şi suport, pentru ca tu să poţi iniţia şi experimenta schimbarea fără temeri şi cu încredere.

Indiferent cât de greu sau de uşor îţi este să optezi pentru psihoterapie, odată ce ai făcut această alegere, vei observa, cu suprindere poate, schimbările în bine ce se produc în viaţa ta încă de la primele şedinţe. Pe parcursul terapiei, vom elabora strategii de lucru pentru ca aceste schimbări pozitive să continue să se manifeste.

Toate informaţiile spuse terapeutului sunt confidenţiale şi rămân în cadrul cabinetului.
Cabinet individual de psihologie Schiffer Ingrid

Cabinet individual de psihologie Schiffer Ingrid

“Schimbarea nu este numai posibilă, ci și inevitabilă.” (Milton H. Erickson)

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp