Depresie si anxietate

Inapoi Autor: Alina Serban

          Multe persoane cred, în mod eronat, că cei mai mulți oameni deprimați se confruntă cu o lipsă de energie. Dar acest lucru nu este întotdeauna confirmat, deoarece unele persoane cu depresie se confruntă adesea cu o formă sau alta de anxietate. Depresia și tulburările de anxietate nu sunt aceleași, deși la prima vedere ele par foarte asemănătoare. Depresia generează emoții, cum ar fi lipsa de speranță, disperarea și furia. Nivelurile de energie sunt, de obicei, foarte scăzute, iar persoanele deprimate se simt adesea copleșite de sarcinile de zi cu zi și de relațiile personale atât de importante pentru viață.

          O persoana cu tulburare de anxietate, cu toate acestea, experimentează frica, panica sau anxietate în situaţii în care majoritatea persoanelor nu s-ar simţi anxioase sau ameninţate. Persoana poate suferi de atacuri de panică sau de anxietate bruscă fără nici un declanșator recunoscut și de multe ori trăiește cu o îngrijorare sau neliniște constantă. Fără tratament, astfel de tulburări pot restricționa capacitatea unei persoane de a lucra, de a menține relații. Depresia este asociată cu îmbatranirea accelerata a creierului, potrivit unui nou studiu realizat de psihologi de la Universitatea din Sussex, Anglia.

          În timp ce cercetarile anterioare au aratat ca persoanele cu depresie sau anxietate au un risc mai mare pentru demenţă acest nou studiu este primul care oferă dovezi solide pentru impactul depresiei asupra scăderii funcţiei cognitive globale în rândul populaţiei. Participanţii care au fost diagnosticați cu demență la începutul studiului au fost excluși din analiză. Acest lucru a fost făcut pentru a evalua mai bine impactul depresiei asupra îmbătrânirii cognitive în rândul populaţiei. Constatările arată că participanţii deprimaţi au experimentat un declin mai mare în starea cognitivă la vârsta adulta mai mare decât participanţi nediagnosticaţi cu depresie. Întrucât există o perioadă preclinică lungă de câteva decenii înainte ca demența să poată fi diagnosticată, constatările sunt importante pentru intervențiile timpurii.

          Autorii studiului solicita o mai mare constientizare a importanței susținerii sănătății mintale pentru a proteja sănătatea creierului. Nu se știe exact de ce un număr mare de persoane care suferă de depresie se confruntă și cu anxietate. Într-un studiu, 85 la suta dintre cei cu depresie majora au fost, de asemenea, diagnosticati cu tulburare de anxietate generalizata in timp ce 35 la suta a avut simptome de tulburare de panică. Alte tulburări de anxietate includ tulburarea obsesiv-compulsivă și tulburarea de stres post-traumatic (PTSD ). Deoarece atât de des se asociază, anxietatea și depresia sunt considerate gemenii fraterni ai tulburărilor de dispoziție. Considerat a fi provocat în parte de o funcționare defectuoasă a chimiei creierului, anxietatea generalizată nu este reținerea normală pe care o simți înainte de a face un test sau de a aștepta un rezultat. Pentru un motiv care este doar parțial cunoscut, mecanismul de "luptă sau fugi" al creierului devine activat chiar și atunci când nu există nici o amenințare reală. Sentimentul de a fi în pericol nu dispare niciodată. Fiind atât anxios cât și deprimat este o provocare extraordinară.

          Clinicienii au observat că atunci când anxietatea apare în asociere cu depresia, simptomele depresiei și anxietății sunt mai severe în comparație cu atunci când aceste tulburări apar independent. O altă cauză a anxietăţii Pierderea temporară a scopului crează un vid existențial de anxietate atât de imens încât face ca toată lumea să se rotească. Orice schimbare care apre, orice necunoscut perceput va genera teamă şi ameninţare. Lipsa scopului și structura zilnică poate fi periculoasă din punct de vedere mental. Lipsa scopului înseamnă că mintea dvs. nu este suficient stimulată sau provocată De aceea, scopul vieții noastre și responsabilitățile fiecărei zile, indiferent cât de banale ne ajută să supraviețuim.

          Amintiți-vă că nu este viitorul care ne sperie, este incapacitatea noastră de a controla ceea ce ne sperie. Gândirea bazată pe viitor este o mină teritorială periculoasă care dă naștere unei frici cronice, deoarece, după cum știm, nu există garanții pentru nimic.

Cabinet Individual de Psihologie Serban Alina Mihaela



Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp