Cabinet individual Elena Bouleanu

Nota 10 din 1 recomandari
8947 vizite
Locatie: Sibiu, jud Sibiu, Str. Rennes, nr. 30 [Arată în Google Maps]
Telefon: 0788497599
Program: Pe bază de programare telefonică.
Website: http://www.psiholog-sibiu.weebly.com/
Programare online
  • Psiholog Elena Bouleanu
Cod cabinet 1SB5237

Domenii de specializare şi interes:
Psihologie clinică
Psihoterapie cognitiv-comportamentală și hipnoterapie
Psihoterapie de cuplu
Psihooncologie
Psihologia sănătăţii
Psihosomatică
Cercetare

Asumarea rolului profesional de psiholog clinician presupune oferirea celor mai bune servicii de psihologie clinică în raport cu stadiul cunoaşterii ştiinţifice în domeniu, utilizarea unor tehnici şi instrumente de evaluare şi psihodiagnostic validate de studii actualizate pentru populaţia din România, dar şi o relaţie clinică bazată pe încredere, empatie şi autenticitate.

Evaluarea psihologică şi Psihodiagnosticul sunt activităţile profesionale pe care doar psihologul clinician le poate realiza. Cele două activităţi vizează atât starea de normalitate, cât şi psihopatologia. Identificarea şi descrierea unor aptitudini, procese psihice, dimensiuni ale personalităţii, afectivitate sau comportament, se realizează ţinând cont de factori psihici, biologici şi de mediu (fizic şi social). Acest proces presupune o cunoaştere aprofundată a mecanismelor de creştere şi dezvoltate a persoanei umane, dar şi a mecanismelor etiopatogenetice. Toate acestea presupun o atitudine de "practician pe baze ştiinţifice" (scientific practitioner) şi utilizarea acelor practici şi intrumente validate clinic.

Psihologul clinician trebuie să fie capabil să construiască un model etiopatogenetic coerent, bazat pe realităţi obiective şi să ofere clientului/pacientului cele mai bune explicaţii. Intervenţia psihologică ulterioară (psihoterapie sau consiliere psihologică) are ca bază de referinţă aceste explicaţii care vor direcţiona intervenţia spre atingerea unor obiective vizate de client/pacient în alianţă şi colaborare cu psihoterapeutul sau consilierul psihologic.

În alte cazuri, rezultatul emis de către psihologul clinician poate conduce la încadrarea persoanei evaluate într-o anumită categorie de normalitate sau patologie (dizabilitate, disfuncţie, tulburare, atipie, etc), rezultat ce va influenţa decizia complexă în ceea ce priveşte capacitatea acelei persoane de a exercita o profesie, o anumită activitate sau de a fi încadrată într-o categorie de dizabilitate sau incapacitate. Este o responsabilitate foarte mare, un demers care presupune cunoaştere aprofundată a naturii umane, a stadiului cunoaşterii în domeniu, dar şi o capacitate personală de a crea o relaţie unică (relaţia psiholog client/pacient), relaţie în care cuvintele cheie sunt: încredere, căldură, autenticitate.

Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală (CBT) este una dintre paradigmele cel mai bine validate științific, obținând rezultate semnificative în tratarea tulburărilor depresive, anxioase, adicții, probleme de cuplu, tulburări alimentare și chiar psihoze (conform America Psychological Association). CBT se bazează pe trei principii generale: 1. Problemele psihologice apar din cauza (parțial sau complet) modului în care este procesată informația la nivel conștient sau inconștient; 2. Problemele psihologice pot apărea din cauza unor patternuri de comportament disfuncțional învățate în trecut; 3. Ceea ce a fost învâțat cândva, poate fi schimbat prin CBT, astfel încât persoana să obțină noi moduri, mai adecvate, de a face față dificultăților.

Album foto

Recomandari

10
a votat pe 11-01-2019 cu nota
Denisa Stoinea

Ultima vizita la cabinet: ianuarie 2019
Psiholog/psihiatru recomandat: Elena Bouleanu
Un parinte si o prietena de suflet!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp