Atacul de panică- CUM SA GESTIONEZI ATACUL DE PANICA!

Inapoi Video Autor: dr. Mihaela Gherasim

 

Atacul de panică- CUM SA GESTIONEZI ATACUL DE PANICA!

Un atac de panică este apariția bruscă a unei stări de excitație fiziologică și psihică, manifestat prin: palpitații, respirație dificilă, senzația de gâtuire, amețeală, transpirații, tremurături, furnicături în mâini sau picioare, însoțite de senzația de imobilitate, dorința de a fugi, teama de a înnebuni, de a muri sau de a face ceva necontrolat.

Un atac de panică poate apare „ca din senin" sau după o situație fobică. Vestea bună este că poți învăța să gestionezi atacurile de panică astfel încât ele să nu te mai sperie. Cu timpul poți diminua intensitatea și frecvența lor dacă ești dispus să faci niște schimbări în stilul de viață.

Cele mai eficiente schimbări în stilul de viață capabile să scadă severitatea reacțiilor de panică sunt:

-să practici regulat relaxarea profundă 

-să practici regulat un program de exerciții fizice

-să elimini substanțele stimulente din dietă, mai ales cafeina, zahărul și nicotina să înveți să fii conștient de emoțiile tale și să înveți să le exprimi

-să-ți schimbi monologul interior, adoptând niște credințe ce promovează o atitudine mai calmă și mai tolerantă față de viață.

Aceste cinci schimbări în stilul de viață variază ca importanță de la o persoană la alta. Însă dacă le vei cultiva pe toate, vei descoperi că, în timp, reacțiile de panică se vor atenua.

Fun-Psi - Dr. Mihaela Gherasim

Pentru ca viata merita sa fie funny!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp