Cocktailurile stratificate inspiră anticoncepționale pentru bărbați

Inapoi Autor: FUN-PSI Club

De decenii femeile sunt responsabile cu prevenirea sarcinilor nedorite, însă a sosit timpul anticoncepționalelor masculine, reversibile și pe termen mediu.

Soluțiile contraceptive feminine au de multe ori efecte secundare nedorite și pot duce la creșterea riscului apariției bolilor vasculare sau a cancerului mamar.

Cele mai comune forme de contracepție masculină sunt ori de scurtă durată, cum ar fi prezervativul, ori definitive, cum ar fi vasectomia.

În timp ce prezervativul uneori eșuează, alteori lipsește, vasectomia pur și simplu elimină bărbatul din planurile speciei.

Pornind de la cocktailurile stratificate, cercetătorii au dezvoltat o nouă formă de contracepție masculină. Pe scurt, un cocktail stratificat își schimbă complet caracteristicile dacă este amestecat sau încălzit.

Astfel, Xiaolei Wang împreună cu echipa sa de cercetare, au aplicat același principiu pentru a modifica funcționarea canalului deferent, organ responsabil cu pregătirea ejaculării.

În fază experimentala, soluția presupune injectarea unei compoziții formată din patru straturi, care își pierde caracteristicile daca este expusă la căldură de o anumită intensitate.

Cele patru straturi sunt: un hidrogel care formează o barieră fizică, nano-particule de aur care se încălzesc când sunt iradiate cu infraroșu, acid etilendiamminotetraacetico (EDTA ), plus un alt strat de nano-particule.

Experimentul a fost desfășurat pe șoareci de laborator masculi, cărora li s-a injectat substanța. Timp de două luni aceștia nu au mai fertilizat nicio femelă.

Redobândirea capacităților reproductive s-a produs după încălzirea, timp de câteva minute, a zonelor genitale a șoarecilor. După încălzire, ca în cazul cocktailurilor, straturile injectate s-au amestecat și au pierdut caracteristicile contraceptive.

O astfel de soluție, în cazul bărbaților, ar putea fi pe termen mediu și, mai ales, reversibilă. Cât de invazivă ar putea fi, consecințele pe termen lung și mai ales eficiența sunt aspecte asupra cărora cercetătorii încă investighează.

În același timp, ar putea reduce în mod semnificat problemele în cupluri, din multiple puncte de vedere: de la eliminarea stărilor depresive, a conflictelor sau a anxietății, până la echilibrarea rolurilor și a responsabilităților.

Fun-Psi - Dr. Mihaela Gherasim

Pentru ca viata merita sa fie funny!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp