Consiliere de grup pentru adulți cu ADHD

Inapoi Autor: Fun-Psi

Caracteristici eveniment:

  • Tip: Curs de informare psihologică
  • Target: Adulți
  • Locație: Iasi

Consiliere de grup pentru adulți cu ADHD

 

Majoritatea persoanelor care știu că au ADHD (diagnosticate de medic sau nu ) se confruntă cu o multitudine de simptome. Poate că tratamentul îi ajută să se concentreze, dar nu-și pot planifica sarcinile (sau viața ). Poate psihoterapia în care sunt deja angrenați îi ajută în identificarea și abordarea problemelor emoționale, de motivație sau de relații, dar nu și cu organizarea. Sau schimbările din dietă au scăzut hiperactivitatea, dar nu au îmbunătățit managementul timpului.

 

Oricare ar fi provocările, apar frustrări pentru că în ciuda eforturilor personale de a contracara simptomele ADHD, metodele folosite par a nu fi suficiente.

Deși se știe că ADHD poate fi o condiție pe viață (mai mult de jumătate dintre adolescenții diagnosticați cu ADHD vor avea acest diagnostic și în viața de adult ), este greu pentru mulți să accepte că vor trebui să jongleze între diverse terapii, medicamente, abordări complementare, atât după momentul diagnosticului, cât și ulterior.

 

Realitatea este că, dacă ești un adult cu ADHD, vei avea nevoie de ajutor de specialitate pe parcursul vieții de la mai mulți specialiști: psiholog, psihiatru, psihoterapeut, consilier, poate terapeut ocupațional. Dar asta este normal și sănătos.

 

Poate sună ca un clișeu, dar este adevărat că recuperarea are loc când toți membrii echipei de intervenție terapeutică colaborează, iar persoana poate să-și ia ceva diferit de la fiecare. Poate că va fi nevoie să schimbi mai mulți consilieri până când vei simți că ai o conectare profundă și o colaborare productivă. Și asta este normal și sănătos.

 

 

Ce face un consilier în ADHD:

 

- ajută clienții să înțeleagă această afecțiune de neurodezvoltare;

- îi încurajează să conștientizeze și să își folosească punctele forte, talentele, valorile și interesele, în loc de a se focusa pe probleme, dificultăți sau limitări;

- facilitează procesul de stabilire de scopuri și obiective și îi ajută pe clienți să devină responsabili de atingerea lor;

- îi asistă în procesul lor de auto-cunoaștere și auto-definire;

- ajută clienții să înțeleagă și să practice metodele de autoreglare emoțională; - contribuie la dobândirea de strategii care să funcționeze pentru client (exemplu managementul timpului, aptitudini de planificare și organizare, de auto-motivație, precum și alte funcții executive ce sunt în mod specific deficitare în ADHD );

- ajută în procesul de învățare a modului în care să-și managerieze eficient viața cu ADHD.

 

 

Ce NU face un consilier ADHD:

 

- nu le spune clienților ce să facă;

- nu le rezolvă problemele;

- nu face psihoterapie.

 

 

Dacă te regăsești în cele de mai sus și ești dispus să investești 90 minute/săptămână din timpul tău pentru propria dezvoltare și stare de bine, atunci contactează-ne!

 

Ne găsești în Iași, pe Strada Neculau nr.4, la FUN-PSI.

 

Pentru detalii despre acest grup de consiliere ne poți contacta la numărul de telefon 0756308497 sau pe adresa de email info@clubfunpsi.ro

Fun-Psi - Dr. Mihaela Gherasim

Pentru ca viata merita sa fie funny!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp