Dieta mediteraniană

Inapoi Autor: dr. Gherasim Mihaela

Dieta în stil mediteranian este asociată cu creșterea grosimii cortexului

 

 Din ce în ce mai multe dovezi sugerează că adoptarea unei diete în stil mediteranian este legată atât de îmbunătățirea funcției cognitive, cât și de creșterea grosimii cortexului.

 672 de participanți vârstnici au fost evaluați în cadrul studiului asupra îmbătrânirii de la clinica Mayo și s-a constatat că cei care au avut o aderență mai mare la dieta mediteraniană (MedDiet ) au avut la măsurători o grosime semnificativ mai mare a cortexului în lobii frontali, parietali și occipitali în comparație cu cei cu aderență scăzută.

 Participanții care au consumat cantități mai mari de pește sau legume au avut și ei o grosime mai mare a cortexului, dar în arii ușor diferite. Pe de altă parte, cei care au consumat cantități mari de carbohidrați și zahăr au prezentat o mai mică grosime corticală.

 O altă meta-analiză a 18 studii a arătat că o aderență mare la MedDiet a fost asociată cu îmbunătățirea atenției, memoriei și limbajului, precum și cu încetinirea afectării cognitive.

 

 Cercetările au arătat că obiceiurile alimentare nesănătoase pot cauza boli cardiovasculare și cancer la vârsta a doua și demență la vârsta a treia. Cu alte cuvinte oamenii pot avea un rol în reducerea riscului de demență prin acordarea atenției la obiceiurile alimentare.

 

Sursa: Medscape Daily News

Fun-Psi - Dr. Mihaela Gherasim

Pentru ca viata merita sa fie funny!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp