Femeile au abilități empatice mai mari decât bărbații

Inapoi Autor: ROTERAPIE

Consecvent pentru toate grupele de vârstă și majoritatea naționalităților, femeile tind să obțină un scor mai mare la testele de empatie cognitivă sau „teoria minții” decât bărbații.

 

 

Un nou studiu al Universității din Cambridge efectuat pe peste 300.000 de oameni, care acoperă 57 de țări, arată că femeile sunt, în medie, mai empatice decât bărbații.

 

 

Se pare că acestea pot mai bine decât bărbații, să se pună în locul celorlalți și să-și imagineze ceea ce gândește sau simte cealaltă persoană.

 

 

Cercetătorii au descoperit că femeile, în medie, obțin scoruri mai mari decât bărbații la testul „Reading the Mind in the Eyes”, utilizat pe scară largă, care măsoară „teoria minții” (cunoscută și sub numele de „empatie cognitivă” ).

 

Această constatare a fost observată la toate vârstele și în majoritatea țărilor. Studiul, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, este cel mai mare studiu de teorie a minții până în prezent.

 

O parte fundamentală a interacțiunii și comunicării sociale umane implică să ne punem în locul altora, să ne imaginăm gândurile și sentimentele altei persoane.

 

Aceasta este cunoscută sub denumirea de „teoria minții” sau „empatie cognitivă”.

 

Deși acest studiu nu poate discerne cauza acestei diferențe de sex în medie, autorii discută, pe baza cercetărilor anterioare, că acest lucru poate fi rezultatul atât al factorilor biologici, cât și al celor sociali.

WWW.ROTERAPIE.EU

Fun-Psi - Dr. Mihaela Gherasim

Pentru ca viata merita sa fie funny!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp