Stimularea nervoasă crește capacitatea de învățare a limbilor străine

Inapoi Autor: FUN-PSI Club

Intervenția non-invazivă asupra centrilor nervoși, prin mici dispozitive plasate în ureche, ajută creierul să asimileze semnificativ mai ușor sunetele specifice limbilor străine.

Cercetarea a fost realizată la University of Pittsburgh împreună cu University of California San Francisco (UCSF ).

Dispozitive stimulează în mod imperceptibil creierul și ar putea avea o aplicabilitate mult mai largă, în domenii diverse. Experimentul a constat în stimularea precisă, temporizată, a nervului vag pentru asimilarea sunetelor din limba chineză, mai precis din dialectul mandarin. Ca urmare, subiecții au învățat anumite tonalități, considerate dificile, de două ori mai repede decât media eșantionului de control, fără stimulare.

Experimentul a fost aplicat pe 36 de subiecți. Deși mecanismele neurologice rămân încă misterioase, stimularea nervului vag pentru cazurile de epilepsie se practică de decenii. Ulterior, procedurile au fost extinse și pentru alte tipuri de disfuncționalități, de la depresie până la bolile inflamatorii.

Majoritatea intervențiilor erau însă invazive, presupunând plasarea unui generator de impulsuri în interiorul corpului, de cele mai multe ori în cutia toracică.

Pasul următor este înțelegerea modului în care funcționează stimularea, la nivel cerebral, și identificarea unui set ideal de parametri care să maximizeze plasticitatea creierului.

Aparatul poate fi utilizat și în cazurile de recuperare zonelor cerebrale care au suferit traume fizice.

Fun-Psi - Dr. Mihaela Gherasim

Pentru ca viata merita sa fie funny!

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp