workshop: Hai la clubul de weekend! Exploratorii cunoașterii – episodul I: Sentimentele, 1.10.2016
Caracteristici eveniment:
- Tip: Atelier/Workshop
- Target: Copii
- Data: 01-10-2016
- Locație: Iasi
Clubul de terapie și psihoeducație
FUN - PSI
organizează în data de 1.10.2016 workshop-ul (atelierul ):
”Hai la clubul de weekend!
Exploratorii cunoașterii - episodul I: Sentimentele”
Sunt așteptați copii și adolescenți cu vârste între 3-17 ani (însoțiți de părinți ).
Organizatoare și parteneră de joacă și discuții:
Mihaela Gherasim, psihoterapeut și medic specialist în Psihiatria copilului și adolescentului
Scopul atelierului: dezvoltarea competențelor emoționale prin joc
Taxa de participare: 20 lei (cât prețul unui balon cu heliu cumpărat din parcul Copou )
Înscrieri la nr. de telefon 0756308497. Se va lucra pe grupe de vârstă, de câte 3-10 participanți / grupă
Locația: FUN-PSI, str. Neculau nr.4, bl.576, sc.A, parter, Iasi
Pentru că viața merită să fie funny!
Informații pentru părinți din partea organizatoarei:
Informații utile:
la începutul atelierului este obligatorie prezența minim a unuia din părinți, care să însoțească copilul; este necesară prezentarea unei còpii a certificatului de naștere; atelierul se va desfășura în sesiuni separate pentru grupele de vârstă 3-4ani, 5-7ani, 8-12ani și 13-17ani (cu condiția întrunirii numărului minim de participanți ); doar pentru grupa de vârstă 3-4 ani unul sau ambii părinți vor rămâne în sală pe toată durata desfășurării sesiunii de lucru; ora de începere a fiecărei sesiuni se va stabili după încheierea înscrierilor și se va ține cont de preferințele părinților (pentru a respecta pe cât posibil programul zilnic al copiilor )
Obiectivul pe termen scurt al workshop-ului (atelierului ):
de a facilita o abordare sanogenă a emoțiilor și sentimentelor copiilor și adolescenților, într-un cadru securizant și într-o manieră competentă și ludică în același timp.
Mi-am propus să le explic competențele emoționale (care reprezintă corespondentele inteligenței emoționale de la adulți ) prin intermediul unor jocuri și activități antrenante, care să le stimuleze curiozitatea și plăcerea de a cunoaște această latură a personalității noastre – afectivitatea.
Pentru cei dornici de a cunoaște și alte aspecte interesante și utile ale psihicului uman (și tot pe înțelesul lor ) vor urma și alte ateliere pe teme conexe.
Obiective pe termen lung ale workshop-ului:
dezvoltarea de abilități interpersonale care să faciliteze atingerea succesului în viața adultă; capacitatea de a gestiona eficient relațiile afective; creșterea capacității de adaptare la cerințele școlare; dobândirea unor strategii care să faciliteze adaptarea în situații stresante; reducerea riscului dezvoltării de tulburări psihice.
Argumente privind utilitatea workshop-ului:
inteligența emoțională din viața adultă își are originea în dezvoltarea competențelor emoționale și sociale din perioada preșcolară; copiii care au deficite la nivelul competențelor emoționale și sociale riscă să dezvolte probleme în timpul copilăriei, adolescenței și vieții adulte în domenii ca: sănătatea mintală, dezvoltarea cognitivă, adaptare școlară.
Atenție!
Tema propusă a atelierului este una vastă și nu poate fi aprofundată pe durata a 2 ore cât durează o sesiune pentru fiecare grupă de vârstă. Însă importanța cunoașterii ei, precum și dorința de a mă adresa tuturor categoriilor de vârstă, m-au făcut să aleg acest format ”concentrat”.
Pentru cei doritori să cunoască mai în detaliu aspecte importante ale competențelor emoționale, dar și în alte domenii ale psihicului, păstrării și optimizării sănătății mintale, voi organiza în viitor și alte workshop-uri (”Exploratorii cunoașterii – episodul 2, 3, …” )
Vă aștept cu drag!
Mihaela Gherasim