De ce să medităm

Inapoi Video Autor: Roxana Blaj
Meditaţia este o practică pe cât de controversată, pe atât de simplă. Ea duce la o minte mai clară, dar nu prin oprirea gândurilor, ci prin filtrarea lor. Meditaţia nu urmăreşte să ne oprească zgomotele din interiorul creierului, ci să le separe de cele fără însemnătate de gândurile pe care le avem fără să ştim şi care se reflectă zilnic în viaţa noastră. Iată câteva motive pentru care merită să ne acordăm zilnic 30 de minute, sau măcar 4 : ) .

1. Ne face mai fericiţi. Prin meditaţie putem da mai multă atenţie gândurilor refulate de peste zi şi putem elimina emoţiile negative. Suntem mai conectaţi cu subconştientul nostru, care de multe ori ne dictează stări şi sentimente „fără motiv”.

2. Ne ajută să dormim mai bine. Insomniile se datorează mult acumulărilor de griji, stres, nevoi şi temeri din timpul zilei, dar pe care nu le înregistăm conştient. În momentul în care ne culcăm, luăm aceste energii cu noi, iar ele se reflectă în somnul nostru.

3. Devenim mai sănătoşi. Meditaţia nu doar ajută la eliminarea efectelor psihosomatice ale emoţiilor negative, ea îmbunătăţeşte şi circulaţia sangvină, diminunând durerile, anxietatea sau depresiile.

4. Inteligenţa noastră se dezvoltă. Tot datorită legăturii corp – minte – spirit care se perfecţionează prin meditaţie, creierul nostru poate primi mai multă informaţie de calitate, ajungând chiar să-şi schimbe structura în urma unei practici constante.


5. Ne vom înţelege mai bine. Meditaţia ne ajută să ne punem ordine în gânduri, să ne concentrăm mai bine, sporindu-ne atenţia, să vedem lucrurile mai clar şi într-o perspectivă mai simplă.
Cabinet psihologie/psihoterapie Blaj Gabriela Roxana

Cabinet psihologie/psihoterapie Blaj Gabriela RoxanaRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp