Schimbarea nu e uşoară

Inapoi Autor: Tatiana
Păşirea pe un teren cu obstacole

Indiferent cât de motivat şi convins eşti să te schimbi, te poţi aştepta ca anxietatea să-ţi pună piedici, să-ţi pregătească o ambuscadă pe drum. Apar sentimente contradictorii faţă de efortul necesar schimbării, sentimente contradictorii faţă de dorinţa de a scăpa de anxietate. Pentru ce atâta efort ?....... Se strecoară îndoiala.

DE CE ?

Pentru că ceea ce îţi doreşti conştient poate să nu facă parte din *agenda de priorotăţi* a inconştientului tău.

O parte din tine vrea să se schimbe, vrea o viaţă lipsită de frici, vrea să înveţe/ să se dezvolte personal, să-şi asume riscuri, să profite de oportunităţi.

O altă parte din tine nu vrea să se schimbe, nu vrea să se confrunte cu situaţii neprevăzute, incertitudini, riscuri. Preferă să depindă de cineva, să câştige fără prea mult efort, să fie în siguranţă făra a risca ceva, să se schimbe dacă se poate fără efort.

ATITUDINI CONTRADICTORII:
vreau să mă schimb, dar nu vreau să renunţ la ce am acum....
vreau să am o viaţă liberă, dar nu sunt dispus să-mi asum riscuri.....
vreau oportunităţi, dar nu sunt dispus să le caut....

ESTE O LUPTĂ A TA CU TINE INSUŢI !!!

Uneori motivaţia, dorinţa de a trece prin acest proces de schimbare este puternic zguduită. Poţi să trăieşti senzaţia că te confrunţi cu aceleaşi probleme, în acelaşi fel. Te poţi simţi nemulţumit, iritat, furios, sau nerăbdător cu tine sau cu ceilalţi.

Vor fi momente în care te vei simţi calm şi mulţumit, apoi îşi face loc îndoiala şi neâncrederea, confuzia în legătură cu progresul pe care îl faci. Permanent, pe acest drum al schimbării, frica va fi mereu cu un pas în urmă gata să te convină să renunţi.

Uneori vei simţi că sunt prea multe obstacole şi că nu vei reuşi ceea ce ţi-ai propus. Vei ajunge într-un punct în care vei avea impresia că ai ajuns la un platou şi că nu se mai întâmplă nimic, nu mai poţi merge mai departe.

TOTUL, DAR TOTUL ESTE PARTE DIN PROCES !!!!

Odihneşte-te !!! I-ao încet !!!

Schimbarea este un proces complex şi este un lucru absolut normal să simţi la un moment dat că totul este în zadar. Chiar şi asta face parte din proces şi este de fapt un semn al progresului. Aceasta este SHIMBAREA, aparent nedreaptă şi dură. Apare inclusiv senzaţia de reges, dar asta nu înseamnă că te-ai întors în punctul de start, însemnă doar că trebuie să te redresezi şi să continui drumul.

Trebiue să ai încredere şi să fii perseverent/ă.

SCHIMBAREA ESTE SUMA UNOR PAŞI MĂRUNŢI.

Nu este un eveniment care se produce spontan şi îţi rezolvă toate problemele.
Frustrare....
Confuzie......
Incertitudini......sunt toate normale.
Nu te lăsa să te oprească din drum !!!!


Succes !!!
Tatiana Lencauțanu - Psihoterapeutul sufletului tău

Tatiana Lencauțanu - Psihoterapeutul sufletului tăuRecomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp