De ce-aș citi cum crește un homar?

Inapoi Video Autor: Cristina Cojocaru

 

"Când este mic, homarul este un animal moale, cam ca un terci: ) și trăiește într-o alveolă rigidă. Acea alveola rigidă nu se mărește niciodată. Atunci, cum crește homarul într-o alveola mică?

 

Pe măsură ce homarul crește, acea alveolă devine foarte îngustă și homarul se simte presat și inconfortabil. Când se simte asa, merge sub o rocă, pentru a se apăra de peștii prădători, dă jos vechea alveolă și produce alta nouă. La un moment dat, și aceasta devine incomodă, homarul crescând și mai mult. Iar merge sub o rocă și repetă figura. Se pare ca homarul repetă de multe ori procedura asta.

 

Semnul pentru homar care îi arată că a început să crească este că se simte inconfortabil.

 

Dacă homarii ar fi avut doctori, ei nu ar crește niciodată. Pentru că, de îndată ce homarul s-ar fi simțit inconfortabil, ar fi mers la medic, ar fi primit valium (sau alte tratamente medicamentoase ) și s-ar fi simțit bine. Nu ar fi ieșit poate niciodată de sub alveolă.

 

Acest video este și ca sa ne ajute să conștientizam că vremurile stresante sunt și vremuri care ne semnalează că putem crește. Dacă le folosim adecvat, putem trece prin dificultăți." Poate un exemplu nu tocmai potrivit, dar povestea despre cum creste homarul ne învață ceva despre noi. Mie mi-a atras atenția că homarul, când se leapădă de vechea cochilie, se duce sub o stâncă pentru a se apăra de prădători. Și ideea asta mie îmi confirmă că în viața reală, când ai de rezolvat o dificultate personală, e normal sa te dai la adăpost ca să te poți ocupa exclusiv de tine până când ieși din situație cu forțe noi. În felul asta, putem privi de exemplu depresia: ca pe un semnal că avem nevoie să ne ocupam de noi până dobândim puterile necesare: )

 

Dar tu? Ți-ai pus vreodată întrebarea că poate ceea ce ți se întâmplă într-un moment dat în viață este ceva natural, pentru care nu ai nevoie cu adevărat de medicamente, cu toate că societatea, reclamele farma, te încurajează ca la cel mai mic disconfort să apelezi la pastile? Te-ai gândit că sunt poate procese prin care trec toți homarii ca și tine și e ceva ce poate fi depașit altfel? Poate nevoia de alinare imediată e mai păcălicioasă decât pare la prima vedere…? Tu cu ce te simți inconfortabil în viața ta? Ce oportunități de creștere ți se arată? Poate cu prima zi de școala a fiului tău? Poate cu venirea unui șef nou? Poate cu decizia partenerului de viață de a merge la pescuit?

 

Multumim, Pat, pentru clip! (www.patdivili.com )

Atelier pentru ochii mintii, de Cristina Cojocaru

Atelier pentru ochii mintii, de Cristina Cojocaru

A fi bine se invata

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp