Hipnoza - Conexiunea dintre mintea inconstienta si corp

Inapoi Autor: Psih.dr.Gabriela Marin

Poarta de acces in transa hinotica este mintea inconstienta. Mintea inconstienta nu numai ca stocheaza informatia care este in afara constientului, dar deasemeni coordoneaza senzatiile si functiile corpului.

Cu o clipa inainte de a citi aceasta propozitie, probabil ca nu ai fost constient de felul in care ai simtit contactul picioarelor cu podeaua, sau cel al spatelui cu scaunul. Tot timpul corpul tau receptioneaza senzatii, dar tu ramai inconstient de cele mai multe dintre ele. Mai mult decat admistrarea tuturor acestor senzatii, mintea Inconstienta mentine bataile inimii, circulatia sanguina, respiratia, cresterea, digestia, operarea sistemului limfatic… Face ca ochii tai sa clipeasca fara ca tu sa fii constient de toate acestea. Este foarte interesant cand realizezi ca mintea inconstienta coordoneaza toate aceste lucruri atat de complicate cu o precizie extraordinara.

Mintea inconstienta poate comunica cu fiecare celula din corpul nostru. Pana la mijlocul anilor 80, oamenii spuneau ca hipnoza este doar in mintea noastra, ca nu este un fenomen real. Dar recent, datorita lucrarilor de pionierat ale Dr. Deepak Chopra, oamenii de stiinta au inceput sa-si dea seama de intreaga extindere a conexiunii dintre minte si corp. Nu numai ca informatia din minte afecteaza corpul, dar acum exista si dovezile stiintifice ca procesele mentale, starile mentale, si comportamentele mentale afecteaza continuu toate celulele corpului.

Informatia este transportata in interiorul corpului sub forma unor impulsuri electrice care strabat celulele nervoase (sau neuroni ) . Intre oricare doi neuroni, exista un spatiu care se numeste sinapsa. Pentru ca impulsurile electrice sa calatoreasca de-a lungul traiectelor nervoase, trebuie sa existe un transportor al impulsului electric si la nivelul sinapsei. Aceasta sarcina esentiala este indeplinita de neurotransmitatori, substante chimice care conduc impulsurile electrice la nivelul sinapselor dintre celulele nervoase.

Initial, oamenii de stiinta au crezut ca neurotransmitatorii exista numai la nivelul creierului, dar mai tirziu, s-a descoperit ca neurotransmitatorii conecteaza de fapt toti neuronii din corp, formind o vasta retea de circuite electrice. Si mai recent, fizica cuantica si biologia cuantica ne-au aratat ca neurotransmitatorii scalda fiecare celula din corpul uman. Aceasta noua descoperire este cheia conexiunii dintre mintea inconstienta si corpul fizic.
Mintea inconstienta nu numai ca gestioneaza senzatiile, miscarile si functiile corpului, dar trimite si informatia, care calatoreste catre miliardele de celule din corp, influentandu-le, producand sanatate sau boala, in concordanta cu credintele noastre inconstiente. Chopra descrie aceasta ca un sistem imunitar care continuu ”trage cu ochiul” la dialogul nostru intern.

Din punctul de vedere al hipnozei, sistemul nostru imunitar, deasemeni “trage cu ochiul” la tablourile stocate in mintea noastra… la sunetele pe care ni le reamintim sau care ne atrag atentia… la simtamintele pe care le avem… si la conceptele pe care mintea le ia in considerare. Prin conductivitatea neurotransmitatorilor care inconjoara celulele, sistemul imunitar este in mod constant afectat de activitatea mintii Inconstiente.

Hipnoza ne permite sa incepem sa venim in contact cu mintea inconstienta si sa folosim constient si in folosul nostru aaceasta conexiune Minte-Corp. Valoarea experimentarii transei si a hipnozei in psihoterapie consta in faptul ca prin aceasta tehnica intram in contact cu Mintea noastra inconstienta, care este un imens rezervor de resurse. Putem astfel atinge capacitatea de a ne vindeca propriul corp, puterea de a invata lucruri si atitudini noi si puterea de a crea schimbari profunde in viata noastra.

Abc Psihosucces - Cabinet de psihoterapie și sexologie - Dr. Gabriela Marin

Abc Psihosucces - Cabinet de psihoterapie și sexologie - Dr. Gabriela Marin

Pentru o terapie de succes

Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de acest cabinet.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!

Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp